Во Систина јас примив интралипидна само на ден на трансфер,беше неуспешен за жал.Пред трансфер му пишував на докторот да не треба бидејќи немав испитано генетски мутации вика ако сакаш може една ќе дадеме после трансфер и така бидна
Dokolku inas info dali moze da spodelis dali izvestajot moze da bide od specijalist od privatna klinika ili mora od gak? Fala odnapred.
Со извештај од трансфузиолог одиј кај спец гинеколог од болница. Тој ти дава извештај со дијагноза Z92.1 и по тој извештај матичната пишува рецепти. Правиш копија од извештајот и од аптека ги земаш.. МОРА да виде тас дијагноза со друга не може
Ako imas izvestaj od transfuziolog Dali povtorno treba da se zeme upat za ginekolog specijalist za da napravi izvestaj? I dali mora da e od GAK? I dali izvestajot na transfuziologot isto treba da e so ovaa sifra? Dali maticnite moze da dadat recept ako ima izvestaj od transfuziolog so ovaa sifra?
Да ве прашам дали да речеме со ваучер би можело едниот месец да се направи пункција и да се испита Пгт на ембриони и нареден месец да се прави само трансфер?
Ако се тоа е во рок од тие 6 месеци додека има важност ваучерот можеш. Јас имам така направено, 3 недели пред да ми истече ваучерот имав трансфер на замрзнат pgt ембрион
Јас правев во new born пред 10 месеци беше 24.000 ден по ембрион, не знам дали во меѓувреме имаат промена на цените
Девојки, на кој ден од трансфер сте имале позитивна бета? Во понеделник имам трансфер на 3-дневен ембрион. Треба тест за 14 дена да правам, меѓутоа пролутекс ми завршува неколку дека порано. Ако направам тест на 11 ден од трансфер дали би покажал точно?
Ако има бременост ќе покаже на тестот. Мој совет ти е, ако на тестот добиеш вредност што укажува на бременост, да си докупиш Ако е не дај Боже негативен, ако си купиш и порано пак не е страшно, сигурно ќе ти се најдат. Среќно
Валидноста на ваучерот не е 6 месеци туку постапката мора да започне во рок од 6 месеци од добивањето на ваучерот а може да се заврши со трансфер кога ќе има идеално услови за тоа. Ова ми го кажаа во фондот и рекоа дека клиниките го знаат тоа,а ако не знаат да се јават во фонд ќе им објаснат.