Ти можеш да испиташ бета, ама сама да прекинеш терапија нема логика. 11 дена е рано за 3 дневен ембрион. Не се за џабе тие 14 дена чекање. Докупи пролутекс, може ќе е позитивно секако ќе се боцкаш барем до 9та недела.
Фала ти! @hannybanny мислата ми беше ако резултатот би бил точен и е позитивен да имам основа на што да барам да ми препишат пролутекс. Проблемот е што не живеам во МК и цела процедура ми е правена во странство, ама баш тој период ќе бидеме во Македонија. Дали може да се купи пролутекс во МК без рецепт, или да барам нов рецепт овде па да си докупам?
Пролутекс не знам дали одат државно. Приватно ги има само може ќе треба да провериш низ повеќе аптеки. Ти посакувам што поскоро позитивен тест.
Пролутекс се купува на приватно, 560 денари е една инекција. Не сум купувала од тука, од Грција,од Србија и од Бугарија е поефтино ама на кутиички се продава (7има внатре), една е околу 45-6 евра во Грција, во Бугарија е најефтин мислам. Ако ти прифали тука можеш и на парче, колку што знам.
Супер штом е така. Мислев дека и за приватно ми треба рецепт или некаква потврда од доктор. Тогаш ќе си докупам неколку да имам до 14 ден, здравје ако ми требаат ќе земам подоцна повеќе. Фала ви на сите за одговорите.
Здраво на сите, Долго време се двоумев дали да ја напишам оваа порака, но желбата да станам мајка е посилна од стравот и срамот. Со сопругот поминавме низ многу тежок период. Кај него беше дијагностицирана азооспермија и му требаше време психички да се справи со тоа. Додека го чекавме и се надевавме дека ќе најдеме решение, за жал, и јас ја изгубив можноста да имам сопствени зрели јајце клетки. Денес единствената шанса да го оствариме нашиот сон е преку двојна донација. За жал, цената на целиот процес е огромна и во моментов не можеме финансиски да си го дозволиме тоа. Најтешко ми е сознанието дека имам толку голема желба да бидам мајка, а единствената пречка е што немаме доволно средства. Затоа сакам да ве прашам, дали има некоја жена во оваа група која би размислила да донира јајце клетки, или можеби знаете некого што би бил подготвен на ваков хуман чин? Секоја информација, совет или контакт би ни значел неизмерно многу. Од срце ви посакувам секоја од вас да го доживее моментот кога ќе го прегрне своето дете. ❤️
Здраво девојки, имам останато кутија со апчиња - витамини. Има 28 апчиња за мажот и 28 апчиња за жената. Донесени од Германија со важност до 04.2027 година. Овие ги нема кај нас… Ги продавам 2000 ден. Доколку ги сака некоја нека ми пише во порака.
❤️ Денес 10 ден после трансфер, грчеви имам сеуште и се си мислам ќе пукне ќе протече хаха .... утре ми е термин за НЕдобивање па со Господ напред. ❤️
Dali nekoj ima zemeno kleksani so recepta? Site razlicno kazuvaat? Dali izvestajot treba da e od transfuziolog ili ginekolog i receptot koj go izdava maticen ginekolog i opst maticen