feminki mene i na brisevite mi ispadna nekoja infekcija sega pijam edni antibiotik amoksiklav i od koga ke gi ispijam ke treba da go poftoram brisevite.isto i ureoplazma mi e pozitivna toa se leci li
ау обавезно уреаплазма таа е најчест причинител на абортуси, се лечи со сумамед/еритромицин. Обавезно побрзо барај си лек
Јас и во двете бремености ја имав на брисевите во 12 недела, претходно не, ама додуша со ниска концентрација. Се лечи со вагиналети и капсули, најчесто еритромицин а исто и партнерот треба да пие капсули. Искрено тешко се лечи, ама јас немав спонтани, немав никаков проблем од неа. Е сега ако ја имаш пред забременување излечи ја. Пиј и чај од брусница многу.
Veli4ekate јас ја имав уреоплазмата пред да забременам. Многу лесно ја излечив. Не се секирај, само пиј антибиотик и мнооооогу увин чај или чај од Билна аптека. Со лесно
Девојκи, оние κои пρавевте инвитρо, κолκу дена го пρимавте пугеρонот? Ви стигнаа ампулите од фондот? јас денес 6 ден κе го ставам, и κе пρавам фолиκулометρија, се надевам деκа κе е се во ρед
за уреаплазма се пие сумамед или еритромицин , овој антибиотик ти е даден за другата бактерија што рече дека ја имаш. Како може пред инвитро да не ти дале за уреаплазма ништо. И секогаш кога се лечат полово преносливи бактерии се лечат и двата партнера, за да не правите пинг-понг после. Он на тебе ти на него и се така во круг. Овој гинекологов ко да не ти е многу искусен и посветен а
кај кој доктор си вели4екате? Мора уреплазма да се лечи доста опасна бактерија е предизвикува спонтани а и се мора да е чисто пред инвитро. Стварно докторов ти е.. :geek:
denes bev kaj nego i bas go prasav zosto ne mi dade nekoi tabletki za ureiolazma mi veli tie tabletki so vi gi pisav bile za sekakvi bakkteriii i mi rece pak ponedelnik da poftorime brisevi pa da videl so i kako e. ako nema promeni za podobro odma uste istiot den ke go smenam
аугментин не е за лечење на уреаплазма 100 посто, бактеријава не е сензитивна на тој антибиотик ама ајде . Ти да си го смениш да си ја излечиш неа зашто проблеми ке ти направи. Ти кажува паталец кој 2 години мака мачеше со бактерии, и верувај сите можни лекови и бактерии од мака ги научив И брисеви се надевам ти кажа дека се прават 7-10 дена после завршетокот на терапијата, иначе може да бидат лажно негативни.
Zdravo devoki nova sum vo forumov.Imam edno prashanje.Sobirame dokumenti za invitro za preku fond kazete mi kolku vreme se ceka da se odobri od fond i da se dobie vaucerot??? Fala vi odnapred
На сите сто сте во процедура или во подготовки за инвитро, ви посакувам да успеете и да бидете среќни трудници
Здраво.Може ли да ми кажете дали знаете искуство со св Лазар болницата или сега Моја болница.Таму се мислиме да направиме инсеминациа кај др Горги Николов.
ako vi се сите документи во ред, ваучерот се добива за 2 недели, ама внимавајте да ги имате сите документи што ги бараат, зошто во спротивно ви бараат да го доставите и тоа што ви фали ( на мене прмер ме вратија за 3 д ехо, што дури не беше потенцирано дека треба да биде направено, стоеше како или )и после откога ко доставив за 10тина дена го добив вауречерот, со среќа...и треба и 4 неуспешни инсеминации
nie bevme na inseminacii vo Remedika, и да ти кажам не се надевај премногу, многу е мал процентот на успешност, се надевам дека кеј вас ќе успее на 1ва, дај боже, ама ретко успева... каде и да е, но имајки предвид дека за ваучер од фондот за инвитро бараат 4 неуспешни инсеминации, мора да се направат, па белки до инвитро нема да стигнете