Offf koga go pravev prviot transfer pred 4god, lezev prvite 3-4dena, posle toa umdreno dvizenje ne krevav nisto tesko, ne cistev, ne peglav I sl. A sega pravev pred edna nedela lezev samo 1den I posle toa I krevanje I sreduvanje po doma I se, taka nalagaat uslovite sto da praam, pa ke vidime sto ke bide so gospod napred.
Zdravo zenski.Na brisot imav klamidia,Dali e precka za dobivanje vaucer ili treba pak da pravam Nov.Primav antibiotic vo meguvreme.
Најмалку 2 спермограми изработени во две различни институции овластени од Министерството за здравство, со растојание од најмалку 3 месеци, а последниот не постар од 6 месеци; Дали некому правеле проблем ако првиот спермогеам е стар година дена?
Едниот спермограм може да е постар, слободно прати го тој што го имате. И уште еден понов ќе пратиш (како што пишува не постар од 6 месеци).
Собирам документи.... на крај сум ни фали уште ефен спермограм. Матичната аплицира онлајн а јас треба да ги однесам во фондот. Па со господ напред ке видиме
Здраво женски, Дали може некоја да сподели мислење за доктор Глигор Димитров од Систина? Се подготвуваме за ивф, па ми го препорачаа него.
Да пречка е среди го правим па после поднеси документи во меѓу време направи нов брис после терапијата
Девојки здраво на сите ве замолувам за совет веке направивме 4 неуспешни инвитра и проблемот е што квалитетот на јајце клетките ми е навистина лош и едвај вадат по 1 јајце клетка резервата ми е намалена . Обезна сум, па сега причината ја бараат во мојата килажа. Ве молам за совет како да намалам килограми и како да го подобрам квалитетот на јаце клетиките Веке работев со нутриционист симнав 5 килограми долу и стагнација два три месеци навистина незнам што да направам
Здраво девојќи во постапка за инвутро сум веќе примам инексии, на првата контрола на пет дена со инексии фостимон имав Естрадиолот ми беше 1398 најверојатно имам повеќе јајце клетки не изброја колку докторот само кажа дека се под 12мм а ендометриумот 9 и ке одиме и со замрзнување шо мислеше со тос незнам. Ми продолжи терапија со Фостимон навецер по 2 и една инексија на сабајле Цетротиде на преглед сум петок ама имам главоболи и болки бо стомакот како млитава сум изгубена и се плашам да не несто ме е воред со моето тело дали некоја имала симптоми од инексиите
Секој различно реагира на инекциите, а најверојатно би замрзнувале за да се смират јајниците, па нареден циклус телото кога ќе е помалку под стрес, ќе се направи трансфер
Пиј Q10 200мг сабајле и 200 мг вечер, место кафе пиј какао или мача ако ја поднесуваш јас не можев, мака црвена од Зегин земи се става во какаото. Најди перга и чист матичен млеч. Исто можеш да прашаш некои медари имаат мед за неплодност. Јас јадев тоа за квалитет на јк. Исто како тебе имав намалена резерва, но намален квалитет поради годините, не сум обезна. Исто иако работиш до нутриционист пробај да не јадеш бело брашно, шеќери, млеко и млечни производи, месо. Јас јадев житарки киноа овес просо. Многу зеленчук и овошје. Си правев здрави рецепти. Исто можеш да побараш на интернет pipm my eggs има доста совети, што да се јаде, што да се пие и како да се вежба.
Девојки да ве прашам Дали во железничар може да се прави спермограм и спермокултура со упат од матичен? И дали може со еден примерок да заврши работа ?
Здраво девојќи во постапка за инвутро сум веќе примам инексии, на првата контрола на пет дена со инексии фостимон имав Естрадиолот ми беше 1398 најверојатно имам повеќе јајце клетки не изброја колку докторот само кажа дека се под 12мм а ендометриумот 9 и ке одиме и со замрзнување шо мислеше со тос незнам. Ми продолжи терапија со Фостимон навецер по 2 и една инексија на сабајле
Не прават во Железничар. Со упат од матичен можеш во Букурешт, ГАК и Хистологија. Ембрионите што ќе се добијат по оплодувањето ќе ги замрзнете, нема да правите трансфер овој циклус. Имаш висок естрадиол, многу јајце клетки, па има голема веројатност да добиеш хиперстимулација, затоа докторот не сака да ризикува и предложил да одложите трансфер.