Јас амх имам проверено еднаш во 2022г и ми беше 2.04 на тогаш 35г, одтогаш не сум проверила ама логично е дека се намалува. Првото ивф го правев на 37 год, со мериоферт ми извадија 8 јк од кои само 2 се оплодија. Второто ивф на 38 год исто со мериоферт, 5 извадени јк само 2 оплодени на трет ден ми ги вратија. Третото ивф во друга клиника, на 39 години стимулирана со бемфола и мериоферт, 5 јк , 4 беа оплодени ден после пункција, 5тата следниот ден почна да се развива за на крај да остане само 1 бласто.
Имаше јаки болки? Пошто и јас се спремам за биопсија на ендометриум и читам непријатни искуства по нет.
Јас болни гради и сува уста константно. И мука некоја како смачено да ми беше кога ги ставав последниот пат инекциите. Ама од друга страна се тешев дека целата мака и годините поминати во неизвесност ќе вредат за крајната цел.
Искрено, да. Јаки грчеви. Јас трпам болка, ама ова беше на некое друго ниво. И плус, треба да влезе во матка и од внатре со инструмент, да земе примерок, кај мене не можеше, не се отвараше матката, цела се грчеше. А со анестезија, цела мускулатура опуштена, за две минути завршена работа без никаков проблем.
За да ти го дадат со партициоација треба извештај од трансфузиолог или специјалист на Гак , а електронски рецепти се од матичен
Posledniot pat samo malaksanost prethodnite patista nisto.ama sega toa go prepustam na vremeto sto bese toplo i po priroda sum so nizok pritisok toa bese sega vo maj mesec
Leleee pomagajte vo paniki sum Pocnav stimulacii meriofert od 75 ,trebase da stavam 3 dena po 2 dozi ,2 prasaci so 1 voda mislam deka trebase da rastvaram a ja stavav 2 prasaci so 2 vodicki ,mislite li deka ke vlijae na ishodot?
Izvini, ke mozes da mi objasnis za sto pravese ispituvanje na endometrium. Mene doktor pri konsultacija mi spomna nesto takvo. Inaku postojano se macam so bakterija nekoja , samo sto ke se izlecam posle nekoe vreme druga se javuva
Имав три биохемиски, па решивме да правиме биопсија, сите други испитувања биле и се во ред од двете страни. Причината зошто до сега нема бременост сеуште е мистерија. инаку, пробај со суплементи, нешто за имунитет. Партнерот се има проверено?
Здраво девојки, од тие што сте поднеле скоро документи за ваучер за колку време отприлика ви пратија одговор?
Da, kaj nego se e vo red. Problemot e kaj mene, imam zapusen lev kanal a desniot e prooden i cesto se macam so bakterii
Јас ги поднесов на 15.07 уште немам одговор, чекам, рекоа дека по е-маил ќе испратат. Бидејќи сум од др град, не од скопје, па можеби до тоа да е.