Ааа епа кај нас во чашка нема ич живи сперматозоиди затоа одиме со операција па замрзнување. Различен тип на азооспермија сме изгледа.
јас сум скоро готова со документите за вториот ваучер, чекам во понеделник уште пап тестот не ми е готов.пред 2 месеци го правев и уште чекам.друго се направив и 4д, брисеви, хормони (овој пат и тироидна зошто за 1 ваучер ме вратија за тироидна),маркерите преку крв, сопругот има 2 спермограми и хив,уште папот и праќам во фонд. инаку ќе одиме во њуборн,па ќе ви пишам како ќе поминам. дури не го добијам ваучерот не одам никаде зошто ми се повраќа од болници и математики. плус со визер има поволни летови за венеција, па сакам пред инвитрото дур се мислат во фондот да му ја дупнам малку на шетња. честитки од срце на сите што во меѓувреме добија висока бета, а ние другите ќе се бориме до крај. поздрав до сите
малко сум на нервна база, се обидувам да живеам далеку од компјутерот ми се пага последната 4та инсеминација за празниците, и цело време сум со математики како да ја изведам.
Oh taa nervna baza me drzi veke edna godina.Ne misli mnogu ke pomine i taa inseminacija mozebi ovoj pat so uspeh
Искуство со микрогинон?после колку време делува? Го запира крварењето или го намалува ако го пијам од прв ден циклус? После кој ден сум чиста?
Kako mislis go zapira?Jas piev mikroginon,i pocnav od 3 ili 4 den,i mi traese normalno 7 dena.Koga go ispiv ciklusot mi pocna posle 4 dena.Nemav nikakvi nus pojavi od nego,se si bese vo red
Јас пред хистеро го пиев од 2 ден до денот кога ми се јави сестрата, па по операција продолжив си циклопрогинова 21ден и естрофен 7дена.
На приватно,нема празник за нив..јес да поскапо ама то е,зависно колку ти се брза.На државно релаксорано после празнициве
сакав на приватно, затоа бев на консулатација минатата недела, ама овој не ми ги прифати сите документи кои сум ги имала. и сакал од ново да правам ептен 4-5 работи, па да сме почнале со работа. Фактички пак ќе губев месец немав слободни денови за да одам и до Скопје,велам ај Штип поблиску, ама ништо... се надевам сите други си празнувате и уживате во прекрасниов ден