Здраво дечки, на кратко сакам да ви го објаснам моето прво искуство со ивф после 3 неуспешни инсеминации па ако некој имал слично искуство ве молам споделете со мене. Го започнав со инекции за стимулирање на јајниците ми закажаа не знам како се нарекува вадење на јајце клетки со анестезија, па чекавме 5 дена за нивен развој, поделба и од 14 извадени останаа 2 бластоцисти кои ми ги вратија на денот на трансферот. Извинете што не знам да објаснувам не сум толку стручна прв пат ми е. Ме испратија со терапија од клексани 1 навечер, торалекс на ручек, такролимус една наутро една навечер и прогестерон циклогест наутро и навечер. Си лежев си одмарав се додека не дојде 6 ти ден после трансферот јас почнав да крварам по малце и со секое ставање на прогестеронот и на улошката ама не како што читав точки или кафеаво и розево туку потемна крв . Денес сум 8 ми ден и сеуште имам крв немам обилна туку вака крвава ми е матката и со тече по малце крв темна како циклус и имав мали грчеви. Се консултирам со доктор секој ден кој не ми ја прекинува терапијата ми вика уште е рано за циклус, мирувај. Но бидејќи крвта не ми прекинува трае 4 дена јас се си мислам дека циклусот си сака да си дојде. Се разочарав пред време знам дека не треба ама тоа е. Штета што не останаа да се замрзнат ембриони за следен пат да не се мачам со анестезија повторно истиот процес. На 07.09 ми рече тест да правам докторот. Па не знам што ќе биде...и уште нешто колку време треба да помине до следното ако ова е неуспешно инвитро? Имам 35 години. Гушки до сите
Видете во аптека Алое во Ѓорче или во Мери позади Њу борн имате и бројчиња на гугл јавете се. Поздрав
Мене ми рекоа прва бета на 9ти ден да направам, неможев да дочекам направив на 8ми и беше висока. Така да можеш да си провериш да знаеш на што си