Јас правев една инсеминација на приватно,ако добро се сеќавам само инфективен ни побараа да не се постари од 6 месеци.Е тоа е хендикеп на девојките надвор од Скопје,времето се пролонгира не испаѓа се според нашиот план.Не се секирај ...се ќе се среди
ти благодарам @Delfina15 секако ќе се среди. ако поминале 3 години туку така, и овој месец ако го испуштам, нема да ми смени многу во животот. денови како рој, ако не денес утре. ако не овој месец наредниот само да има позитивен изход со сите сили за бебе 2017
Mila, od iskustvo ti kazuvam deka koga sum brzala za ovie raboti, koga sum pravela matematiki, a mnogu pravev, sekogas mi odelo naopaku. Zatoa ponekogas treba da ja smirime topkata I da ostavime rabotite da odat kako sto trebalo da bide. Eve jas koga bev da mi dadat uput za transfuziologija, toa bese pred mesec dena, mi kazaa samo eden termin na 25.04. Mi se vide mnooogu daleku, no si kazav toa sto e.. I eve duri da trepnes dojde denot utre, sega duri I ne mi se odi da se maltertiram ama koga se mora nisto ne e tesko.
Znam deka ke lutam mnogu, voopsto ne ja znam klinikata, ama ke stignam porano pa ke prashuvam po lugeto
Немам искуство и не ја знам многу многу клиниката ама колку што разбрав во некоја баракичка било трансфузиологија.Среќно со лес Со прашување до кај царот
koga ke vlezis na kapijata samo pravo skros do kraj odis.pomini gi bankomatite i prodolzi ne mozis da utnis.prvo e radiologija ja pominuvas i posle narednata e transfuziologija.samo ako ne si so moj termin spremi se za cekanje.jas okapav 3 sati ama bev so prioriteten.srekno
Imam uput so termin, se nadevam na vreme ke vlezam. Mislite na kapijata kaj ginekologija sto e na vodnjanska, taka?? Inaku upatot mi e za kaj dr. Julija Samonikova Toseska, mislam taka bese, imate slusnato za nea???
da glavnata kapija, samo ne sum vo tek dali si bremena,ako si kazi im odma vleguvaat trudnite.i za rezultatite cekav edno 15 dena. so lesno
Go vidovte li prilogot so detenceto sto se rodilo bez raka zosto doktorkara na Klinika ni na eden skrinin ne go videla, mnogu se potresov
Jas odam na transfuziologija na sekoi tri nedeli proveruvam krv, pisete ako vi treba nekoja informacija
А приоритетен упат не ти даваа? Јас такоб зедов. Клиниката лесно се наоѓа - на главниот влез одиш само право по уличката. Кога ќе дојдеш на првата раскрсница (од лево е главниот паркинг) одиш малку право и од десно ти е трансфузиологија. На главната зграда пишува хематологија, ама таму влези - на стаклото на влезната врата ќе видиш пишува трансфузиологија.
Imam jaki bolki od punkcija veke tret den uste me volat mnogu jajnicite a vo vtornik mi e transver edvaj odam vo wc so solzi vo oci od bolka kako ke istrpam polna besika ni jas neznam care sto da pijam nesto dopolnitelno za smiruvanje nekoj caj ?
Kolku j.k ti izvadija? Ako se pogolem broj toa ti e od bockanjeto pri vadenje.Pij mnogu tecnost,izotonik isto jas prviot pat imav hiperstimulacija i isto bev ko tebe...za beshikata ako ti e osetliva moja preporaka zosto mojata mnogu osetliva jas na posledniov tranafer se izmokriv doma pred trgnuvanje ziveam vo skopje i do remedika popoleka si piev vodicka 500 ml no duri i se smestiv vo krevet i cekav red i obicno e gungula i taman mi se polni beshikata i ok izdrzuvam na transfer...no ako ne ti se polni brzo ne mokri 30 min pred iskacanje nakaj bolnica
Mi izvadija 25 jajce kletki i znam deka mi e od toa ama bolkive mislev deka ke se smiruvaat od den na den se nadevam ke izdrzam i jas ic ne trpam polna besika ama sega vo ovoj slucaj pa ic nemozam da drzam
Pijam tarapija mi imaat dadeno vaka nemam celo vreme da me boli ama za mokrenje i koga sednuvam stanuvam togas me boli a sega pocna kako za dobivanje bolki vo jajnici primam i prolutex inekcii i vaginaleti utrogestan 3 pati na den vikam i od niv da ne me zaboluva dopolnitelno a koga im kazav vo klinkata mi rekoa normalno od punkcijata deka mi e