Zdravo zenicki vo komentari imav pisano deka ke pravam a i pravev dijagonisticka histeroskopija.denes stignaa rezultatite.imam hronicen endometridis kade sto ke treba da piam tri antibiotika vo rok od 15 dena .me interesira dali nekoja od vas se ima sooceno so vakvo nesto i dali posle toa imala uspesen transfer?
Јас имав бактерија стрептокока во ендометриум без ендометритис, само колонизирана, пиев антибиотик и забременив истиот циклус Имаше членки со ендометритис пребарај на лупата. Мило ми е што сте пронашле потенцијален проблем, се решава.
Со упат од матичен до трансфузиологија, таму се боцкаш со резултатите докторот ти прави извештај со извештајот одиш кај матичниот каде што ти ги препишува на рецепт, со извештајот одиш во аптека.
Fala ti mila.kaj mene pap i mikrobioloskite brisevi izlegoa cisti samo sega sto proveruvav bris na endometrium ova iskoci.
Јас до тест имав земено на приватно, од кога потврдивме бременост почнав да ги правам со рецепт дека ќе треба до крај да ги примам.
Дали испитувала некоја скоро Д3, фолна, Б12, тироидни антитела со упат од матичен гинеколог? Бев на интернист и не сакаше да ми даде упат за ништо, ми вика тоа со гинекологот, пак можат да даваат. Но не сум баш сигурна
Не мојата матична не ми даде упат не можела Ендокринолог ми даде упат за витамини да испитам сега незнам дали може но пред 6месеца не ми даде матичната
Женички имам замрзнати 2 ембриони, уште тие ми останаа од циклусот. Сакам со ваучер за криотрансфер да правам. Е сега во дилема сум оти се замрзнати на 3 ден, ако ги чекаме да станат бласто до 5ти ден, што ако нема трансфер ако не преживеат одмрзнување, дали ваучерот пропаѓа? Уште 2 ваучери имам за користење од 6. Не сум во можност на приватно.