Повеќето доктори за утврдување на бременоста на почетокот користат вагинално ехо, мојот ме гледаше со обично ама како што читам во труднички повеќето ги гледаат со вагинално така да сигурно не е опасно.
Eden folikul e prsnat I se dobiva ciklus, no moze da ostane I drug folikul koj ne prsnal (ako bile poveke), potoa se tretira kako cista I puka samiot, no bidejki laci hormoni ne moze da se zapicne so hormonska stimulacija za ivf. Vtor pat mi se slucuva.
@pilotce1987 sekoj doktor sekoja bolnica razlicno rabotat...Primer eve sestra mi e 16 ta nedela i koga se konstatirase bremenost i do srceva akcija vaginalno ja gledase maticniot i prviot skrining kaj dimvec vo sistina isto vaginalno i veke abdomenalno ja gledaat...a mene vo 6 ta nedela me gledaa vo remedika da se konstatira bremenost duri i srceva akicija imase i po 3 h pocnav da krvaram i za 2 h go izgubiv bebeto zosto strasno mnogu krvarev i nemozese plodot da izdrzi...Jas si pretpostavuvam zosto i doktorot mi potvrdi deka ne e od exoto tuku taka trebalo da bide momentot se pogodilo se vo ist den...no mnogu zeni bez problem gi gledaat i nemaat gajle...zosto exoto navlaga vo vaginata a ne vo matkata kade sto e bebeto...Jas sum 100% sigurna deka ne e strasno zosto ako ne cini nema ni eden ginekolog da go pravi toa exo...zatoa ne se sekiraj imaj doverba vo tvojot doktor tie imaat mnogu iskustvo i znaat sto e najdobro za nas....ti posakuvam da si go slusnes srcenceto sto poskoro
Devojcinja da ve prasam od denes pocnav da imam nekoj grcevi vo matka pa de vo desen jajnik pa vo lev ke me stegne i odmake me pusti normalno li e ili ne i kako broite i den na transver ili toj ne go brojam za lezenje pozd
Nemoj da se sekiras toa se dobar predznak i jas imav takvi bodezi...prv den se broi od denot na ET.Relaksiraj se samo ubavi misli i se ke bide vo red
@Valentina888 Kaj koj doktor ides ako ne tajna. Jas isto imam problem so visok fsh. moze i vo lp poraka.
mene mi stasa vaucerot ama sega treba da cekam 6 meseci da pominat od laparoskopijata a sto ako posle koga ke pojdam se oddolzi postapkata da ne mi pomini vaucerot zosto neli treba od dobivanje da napravis ivf vo rok od 6 meseci.kako odi toa ?
maticnata vcera bev mi rece posle histero-laparoskopija treba da pominat 5-6 meseci za da se pravi ivf.ili da zakazam konsultacija vo sistina (ne znam uste kaj koj dr. da odam) pa da vidam sto ke mi reci?!
Prasaj si vo sistina, tie se po strucni da kazat koga e najdobro. Jas sum kaj Ivanovski, imam samo najdori komentari za nego. Prasaj si i za drugite doktori, ima ovde zenicki kaj site doktori, mozat da ti prenesat svoi iskustva.
A kakva histero-laporo pravese operativna? Jas pravev dijagnosticka histeroskopija i skreching i odma na sleden ciklus pravev ET so zamrznati a imam i drugarka isto dijag.histero pravese i pocna so ivf stimulacii taka da moj sovet ti e da si prasas doktor sto raboti so ivf maticnite ne se taka upateni mnogu za ivf...razmisli si i ako se dvoumis izmegu dvajca doktori odi kaj dvajcata i ke si odlucis jas taka napraviv i vo petanovski imam celosna doverba i eve sega na esen treto ivf ke pravam pak kaj nego...me znae se sto kako reagiram i terapija i stimulacii i ne go menuvam...nema znacenie deka ako nemalo uspeh deka nema nikogas da ima zatoa vidi si i ke si odlucis...
Jas posle laparaskopijata pauzirav 6 meseci, a mislam deka treba I ti..ranite sepak treba da ti zazdravat e Sega dali ke se nafati doktorot Na 5 meseci da pocnes so terapija za da ne to propane vaucerot. Ama mislam deka ke se nafati pisi sto si napravila