Poveketo sme takvi. Samata psiholoska situacija si go pravi svoeto, stravot od neuspeh, iscekuvanjeto, neizvesnosta, a osobeno hormonskata terapija vlijae na promenlivo raspolozenie. Eve cisto eden primer... mene mi se ima sluceno dodeka gledav skijanje da placam. Moze li nekoj da si go zamisli toa? . Daj boze da bidne rabotava, pa kako ke tece vremeto i ke raste mesko, se po osetliva ke stanuvas
srcki moi srekni praznici.sekoj den se molam i mi idaat solzi na oci.Boze slusni gi nasite molitvi. za mnogu godini
Srekni praznici za mnogu godini.DaSte zdravi zivi veseli i Gospod ovaa godini ne so po edno so po dve decinja da ne blagoslovi
Hristos voskrese!Za mnogu god praznikot mili moi zeni borci.Sekoj den mu se molam na Boga i Majka Bogorodica i mi idat solzi vo ocite.Samo so verba vi Boga da bidat slusnati nasite molitvi.Daj Boze da bidat ispolneti i nasite race so rozba kako sto se na Majka Bogorodica pa site da prestaneme so tie muabeti i da si zboruvame za nasite deca.Mili Boze smiluvaj se na ovie zeni lavici daj ni radost vo nasite dusi
Честит празник... Исус воскресе Девојки пуштете некое видео (линк) за скречинг на матката Јас ке правам скречинг и трансфер со запрзнати ембр ама овој пат не сакам никаков стрес па сакам да одмарам и од работа Вие од New Born кога ви затреба конзилиарно мислење што правевте? Дали даваат лесно во другите болници.....
Hristos voskrese, neka ni e za mnogu godini praznikot, da sme zivi i zdravi i Bog site da ne izraduva so zdravi i zivi bebenca
Ne se plasi, jas pravev i ne e bolno, so anestezija e, davaat infuzija i taa mala nelagodnist isceznuva bezo. So sreka ponatamu vo postapkata
Ne e nisto strasno nemoj da se plasis te uspivaat so celosna anestezija jas pravev dijagnosticka histeroskopija i skreching radi neuspeshni ivf i plus so zamrznati inace nemav nikakvi predispozicii za histero...Nema da te boli ke ti stavat ke se razbudis so cevce vo nosot i ke te budat i ke te odnesat posle vo soba infuzija ke ti tece ke si se osvestis...Jas ne krvarev mnogu ke si lezis 2-3 h.da vidat kakvo ke ti bide krvarenjeto...jas nemav ni gadenje od anestezijata ista e sig.ko za punkcija zosto i togas isto nemav losenje....samo gladna i zedna sigurno ti kazale.I jas neposredno pred ET so zamrznati go pravev skrechingot togas e najdobro.Kade i kaj koj doktor ke pravis? SO LESNO neka mi ti e
Jas pred da pravam barav video, ama nema bas sto da se vidi na you tube. Poveketo se za histero a vo naslovot pisuva skrecing. Ako e so anestezija nemas gajle. Samo imam citano deka se pravi eden ciklus neposedno pred transfer. Taka bilo najdobro. Srekno mila!
Libra jas tri pati podnesuvam vo fondot do sega ni ednas ne me odbile im nosev samo obicno eho od kaj maticnata ama imam praveno histeroskopija, neznam kolku ima vrska toa.
A @Twins02 bidejki vo prvoto i vtoroto ivf podnesov dokumenti so 4d sega tie zar gi nemaat vo moeto dosie? Dali treba sega povtorno zosto sega pred eden mesec pravev dijagnosticka histeroskopija i skreching no nemav nisto se mi e uredno i samo imam pismeno objasnuvanje na otpusnoto pismno dali i ti imas takvo nesto od histeroskopijata ? Samo tamu ima objasnivanje i treba originali se taka? Deka sme zaradi mashki sterilitet zatoa sum vo ivf proces...uste li za 2-3 nedeli odobruvaat vaucer?
Mozebi nekoja ke saka da otide http://mkd-news.com/tsrn-kamen-vo-veles-nadezh-za-porod-zdravje-krenal-na-noze-mnogu-detsa-video/
@Natasa. P jas utre popladne ke odamna Govedarov kamen toa bilo nakaj Sv. Nikole. Ne sakav da pisuvam ne znam koj kako ke razbere bas za ovie raboti,a jas i ponatamu ke sobiram dokumenti za fond pa so Gospod napred. Vredi se da se proba
Zenski sakam da ve prasam se bockam so clexan sekoja vtora vecer i tocno vo 20 h a denes maz mi e na pat (posto on me bocka)i vecer moze ke kasni dali sneta ako primer vo 9 se bocnam malku pokasno ili ne smee da se prekoracuva vremeto ?