Primaj progesteron depo i odmaraj stanuvanje samo do vc jas imav kafeav iscedok ama od 6 nedela ne mora da znaci nisto strasno smiri se i primaj terapija so progesteron depo treba da se sredi
Velat toa rano, malo krvarenje e implantacisko. Ne panici, bidi smirena I pozitivna, taka e najdobro. Ke uspees mila.
Девојки мили едно прашање? Тукушто добив а на втор ден треба да одам во клиниката да почнеме процедурата. Дали го бројам денов како прв ден или да одам тек задутре сабајле? Фала многу
Lele mnogu se isplasiv ne ocekuvav znam obicno sto ste pisuvale deka kafeno tece a ova crvena pa sega rozenikava krv samo na sekojdnevnata a na brisenje nema nisto dali sum se istegnala i desnata noga me boli mnogu primiv sega progesteron depo i odmaram i se nadevam deka dedo Boze ke ne cuva da bide se vo red fala vi devojki me smirivte mnogu
Devojki jas bev na kontrola na 2 den od ciklus i nisto mi rece da odam naredniot mesec,poradi mal broj na folekuli imalo 3-4,a od niv dva so po 11mm i ne bilo dovolno i ne mi dade terapija ke cekame do nareden mesec se nadevam deka ke ima poveka folekuli i ke se porasnati dovolno.Ah ova cekanje ke me ubijat
Ako dobies pred 17h.toa se broi kako prv den a ako e posle 17h brois od sledniot den ko prv...mene ova mi go ima kazano sestrata na Petanovski vo Remedika...
Mene sestrata od Plodnost mi rece do 16:00 ako mi dojdi da racunam kako prv den od ciklus,a ako e posle 16:00 drugiot den da go racunam kako prv den od ciklus.Najverojstno sekoja bolnica razlicno racuna.
Lele kjuti aman ke si puknam ama toa e sto e, podobro da se poceka i da ima rezultat odkolku da brzame i da nema rezultat i da propadni vaucerot.
Devojki neznam sto da mislam dali sama si napraviv nesto se istegnav ili samo od sebe se desi jas uste imam krv sega sabajlevo pomesano rogevo so kafeno cela sekojdnevna od sto mi tece od vaginaletite mi bese napravena ama sega i na brisenje imam krv lele neznam gotovo se razocarav dali nekoj vaka imal i na kraj zavrsil so bremenost mnogu sum tazna
@malecko87 smiri se kolku mozes znaes deka so nerviranje nisto nema da postignes javi se na doktor ako treba i pojdi tamu. Samo te molam smiri se ne misli na loso najsigurno e da otides na doktor moze ke ti dadat nesto. Ne sum bila vo takva situacija i ne znam sto bi ti sovetuvala. Te guskam i ti ja prakam seta sreka na ovoj ubav den se ke se sredi veruvam
Devojki, da ve prasam... Imam zakazano za utre vo GAK vo centar za asistirana reprodukcija. Pricinata poradi koja sto zakazav e sto sakam ovoj mesec da probam so inseminacija...Minatiot ciklus piev za prvpat klomifen i primiv inekcija pregnil, no toa bese neuspesno (inaku prirodno se obiduvame veke okolu 2 godini) Da ne navleguvam ponatamu vo problemite koi gi imam i zaradi koi tesko mozam da ostanam bremena. Prasanjeto mi e kako odi procedurata za inseminacija na GAK? Utre mi e 3 ili 4 den od ciklus, ne znam tocno zatoa sto na 3 maj vecerta dobiv mnogu mal bledo kafeav iscedok taka sto ne znam koj den da go racunam za prv, dali 3 ili 4 maj. Moze li nekoj od iskustvo da mi kaze sto da ocekuvam utre na GAK? Mislite deka ke mi dadat pak klomifen i ke mi zakazat inseminacija ili ke me vleckaat so meseci za toa?
Prv den ti e 4 maj, vo soba 29 i ke odis ke kazes deka sakas inseminacija da pravis i tamu doktorite ke kazat dali da pies nesto ili ne, i ke ti kazat koga da odis povtorno za merenje na folilkuli i koga ke bidat so dovolna golemina ke ti kazat da odite so maz ti rano sabajle
Covek ne e svesen sto se moze da izdrzi dodeka ne mu dojde na glava...sakam da prasam ima li pozitivni iskustva posle dijagnosticka hiseroskopija
Dijagnosticka ne...operativna za otstranuvanje na pregrada...Ako te interesiraat detali, da ne gi zamarame drugite, pisi mi vo licna poraka
Nemoj da se sekiras mnooogu zeni so takvo krvarenje si isterale cela bremenost.Javi se kaj sestrata moze pak treba progesteron depo da primis...licno znam i mnogu zeni sto vaka imaa pa ene gi si rodija...Javise odma...Ne ti e od istegnuvanje ne e povrzano so bremenosta.Ne si go stresiraj organizmot...STROGO LEZENJE samo toa toalet.