Fala ti mila mnogu mi znacat vasite zborovi mi se javija sabajle mi rekoa aspirinot da go prekinam i sega sekoj den so clexsan da se bockam progesteron depo vcera primiv odma odkako prokrvarev i mi rekoa da prodolzam na 4 dena da gi primam denes veke skoro i danemam samo nijansa na svetlo rozevo na brisenje pa ke vidime kako ke bide vo tekot na denot samo zlaten gospod da mi gi cuva bebinjata da se uste tuka vo mese
Jas pravev dijagnosticka histeroskopija i skreching poradi 2 neuspesni invitra i eden transfer so zamrznati embrioni...nemav nikakvi predispozicii da se napravi no licno jas sakav skreching od tie mnogu hormoni da se iscisti malce i iskreno imav visoka beta,no vo 6 ta nedela go izgubiv plodot bidejki mnogu krvarev no toa e drug problem doktorot i nie se mislime deka imase defekt embrionot zosto bas vo 6 ta nedela koga se razviva plodot jas prokrvarev no na exoto duri imase i srceva akcija no od premnogu krv nemozese da izdrzi plodot...deka na dva pati bea odmrznati zamrznati...Znaci licno znam devojki i posle skreching i histero dali e dijagnosticka ili operativna uspeh imale..Moja zolva so eden kanal 100% zapusen i sosien histero i laporo na tri pati septum i secea i dvograda matka pa za 3 meseci od intervenciite si ostana prirodno bremena si rodi zivo zdravo mashko bebe so mn lesna bremenost...Ima nadez no mora samo glavata gore i da stasame do celta...patov nas e tezok no ke uspeeme
Tuka ke si se vo slednite 9 meseci ne si go stresiraj organiznot....lezi strogo i mene togas mi rece doktorot da ne pijam aspirin i fraksiparinot isto mi go prekina no moeto loso bese se vo ist den...toa ne e ni bitno vo muabetov...samo pozitivno misli gali go meshko i sledi instrukcii kako sto ti kazale...ti ja pustam cela srekjickaaaaaaa
Devojki deneska bev vo Remedika kaj Petanovski na pregled dve nedeli posle napravena beta, mi rece plodot e tuka ama bil mnogu mal i ne trebalo taka, trebalo da bide pogolem.Mi rece da prodolzam so terapija pa za dve nedeli pak na kontrola. mnogu se ispaniciv da ne nesto ne e vo red so plodot ili deka nema da se razviva dobro. Dajte pisete nekoe iskustvo ili sovet
Ne mora da pravis 4D, moze i so obicno eho od maticen samo da ne e postaro od edna god. Jas za tret pat ne podnesov novo eho i mi pobaraa obicno 2D.
Sega bas ova si go mislam... Prethodniot mesec bev na klomifen od 5 do 9 den, na 10 den. imav 2 folikuli od po 19.5 i 19.7 cm. Na 11 den vecerta primiv inekcija pregnil. Sega vaka kako sto racunam, ako i ovoj mesec porasnat na 10 den tolkavi, toa znaci deka mene tocno sabota ili nedela ke me fati ovulacija (verojatno bilo so pregnil, bilo bez) Sto se slucuva so inseminacijata ako se pogodi ovulacija za vikend?
@malecko87 kako si pisi,sto napravi bese na dok.sto ti rekoa!? @sakambebe i tebe te nema,pisi nesto da ne te mislam ne zaboravi Pap dobar,mikrobioloski nema nisto uste FSH da go sredam i prakam dokumenti. Na site neka ovoj ubav den i praznik vi gi ispolni racete so najmalku po dve bebinja od srce vi posakuvam i ve guskam hrabri moi zeni
Devojki deneska bev vo Remedika kaj Petanovskina pregled dve nedeli posle napravena beta, mirece plodot e tuka ama bil mnogu mal i ne trebalo taka, trebalo da bide pogolem.Mi rece da prodolzam so terapija pa za dve nedeli pak nakontrola. mnogu se ispaniciv da ne nesto ne e vo red so plodot ili deka nema da se razviva dobro. Dajte pisete nekoe iskustvo ili sovet
Не сум од Ск. и мене матичниот ме следеше па упат ми препишуваш е за инсеминација,а бараше термин преку мој термин,тамо за викенд намаше можност да се закаже.Обично со приоритет ме праќаше во понеделник сабаље.Кај тебе е друг случај ако тамо те следат .Пиши што си направила и среќно
Dobra sum mila fala mu na Gospod se smiri vcera mi go prekinaa aspirinot mi rekoa strogo miruvanje i primetiv deka se dodeka da stavam jtrogestan nema nisro a go stavam posle koga ke stanam od toa sto se stopila istekuvase rozenikavo i na brisenje se sovetuvav so mojot maticen ginkolog i mi rece slobodno pij gi vaginaletite ne gi stavaj vcera vecerta taka napraviv i veke sabajle skoro i da nema ne se ni primetuva taka da i denes ke gi pijam pa ke vidime vo tekot na denot kako ke bide drugo nisto ne custvuvam osven nekoj povremen grc vo desniot jajnik fala vi na podrskata mnogu mi olesnuvase koga ke mi pisevte a tebe mila ti posakuvam sto poskoro uspeh normalno i na site nas ostanati od srce
Ima li drug nacin za ispituvanje kariotip osven na Gak?? Kaj maticniot voopsto ne vadi datumi na moj termin, mi vika sigurno se e zafateno, od septemvri!! Ke se sheknam veke od niv!!!
Srcka da se javis po privatnive kliniki da ne ispituvaat da prasas vo new born kako da imam procitano deka ispituvaat ama ne me fakaj za zbor