Originali,a kaj tebe ostanuvaat fotokopii so pecat verna na original od podracnata sluzba na fondat kade sto ke podneses.Ako imas Hsg snimka taa ne se praka,samo izvestajot.
Orginali ama maticniot ne mi gi dava trebalo kaj nego da stojat orginalite vo slucaj inspekcija ili neznam sto da im dojde. I sega care samo so pistol da otidam i da gi zemam (mala sala) Ova zboram za pap i mikrobioloski imam fotokopii od niv. Drugo se sto imam lap. HSG,4D,smermogram,hormoni site orginali se kaj mene,samo ovaa se fotokopii
Ајдееее Не мора да се кај нив, мојата матична од се што правам си прави копии и толку. Сите оригинали се кај мене. Нема врска, за ваучерот копии направи си, не прават проблем во Фонд
@nn@ luda rabota koj kako saka si raboti. Bas denes bev i morav da gi fotokopiram pap i mikrobiloski i orginalot da im go vratam
Девојки колку фоликули имавте на 2 ден од циклус пред да почнете со процедура? Јас денес бев, имам 5, па не знам дали е тоа ок или не.
Jas imav 3-4 i od tie 2 mi bea so po 11mm i doktorot ne mi dade nikakva terapija mi rece ako mi dael tie 2 so se ke porasnele,a drugive ne i ostadovme za dr.mesec da vidime kako ke e.Ne si sama mila
По некоја логика мислам бројкиве се ок пошто е сега без терапија. И онака нормално има по една јајце клетка. Со терапијата ќе се зголеми бројот. На 20 ден ќе почнам јас со терапија. Дотогаш циклопрогинова ми даде, плус витаминска терапија што земам. Да се опуштиме некако па ќе биде
Pa toa me cudi kaj mene sto ne mi dade nisto,ama si se tesam so toa deka mozda ceka da vidi kako ke e naredniov mesec pa spored toa ke odredi sto ponataka i ke mi dade valda nesto.Taka e mila mora da bide
I jas ne sum od SK, Delfina... Prvpat idam i jas na GAK, mi zakazaa termin regularno, bev deneska i ne me pregleda d-r Trajanova zatoa sto imam dobieno, pa samo razgovaravme. Mi dade klomifen od denes (3 den) do 7 den da pijam, a na 8 den (vo sreda) da idam kaj nea na folikulometrija i da odredi koga ke mi dade pregnil. Kaj mene slucajot e sto lutealnata faza e pokratka, a folikulite sozrevaat mnogu brzo posle zavrsuvanje na ciklusot, odnosno ovulacija sekogas mi e na 11-12 den. Se na se mene ciklusot mi trae 23 dena. Zatoa i taka porano ke idam na folikulometrija, verojatno i pregnilot - po moja procenka - ke go primam negde 10tiot den (Vo petok) a inseminacijata ke bide sabota ili nedela. Slusnav i prethodno deka D-r Trajanova doaga za inseminacii vo vikend, ama pak ja prasav i mi potvrdi.
Jas na Gak pravev prvo ivf vo sabota i dojde Tofoski togas znaci ako se padne vikend doagaat mora sepak da dojde so denovi i terapija sme nemoze da se prolongira.Isto i ET pravev vo sabota vo remedika i isto Petanovski si dojde da izvrsi ET kako i da se padne mora da napravat inseminacija taka da ne se sekiraj voopsto
Jas koga go pravev vtoroto ivf i Petanovski mi dade da se bocnam so Cetrotide inekcija koja ja plativ 2700 den.edna inekcija i posle dva dena uste edna za da ostanat folikulite vo taa faza sozreani za da ne puknat pred punkcija....i stvarno se isplatese mi izvadija 16 j.k polni i zdravi...prasaj si dali moze da ti dade i za inseminacija neznam kako ide zosto ne sum pravela nikogas...samo cisto pisuvam deka sepak ima nacini i za porana ovulacija zosto isto imam i jas takov problem i zatoa na doktorot mu bese da gi zadrzime vo top forma
zenski jas denes podadov vo fondot za vtor vaucer i mi rekoa deka treba da pominat 6 meseci od ET.mi potvrdija deka dokumentite se vo red ama moram da cekam da pomine 04 juni za da mi go izdadat vaucerot bdejki et mi bese 04 dekemvri. mi olesna, sega ke cekame... kiss do site
Ima li nekoja da ja boli zeludnik posle transfer? Me raspuka denes zeludnikot, duri i povrativ ednas i uste me tera na povrakanje stom stanam od krevet. Pomagajte, sto da se napijam? Loso mi e vo zeludnikot i cel den imam glavobolki. 8 den od transfer mi e.
Mila za glavobolki mene mi pomaga mnogu voda pij i jas dva dena imav mene mi e 11 den od transver a za zeludnik neznam stvarno za kiselini mnogu mi pomaga ladno mleko od frizider pola soljicka i odma mi prekinuvaat a za bolki neznam stvarno ti posakuvam uspeh
Nemam hrabrost do vcera imam stresovi so krvarenjeto edvaj se stabilizirav nemozam pak ke cekam vtornik preku krv denes imam tupi bolki vo jajnicite kako za nedaj boze nekam ni da ja spomnam zatoa ke si cekam
I jas bev taka isto od mnogu apcinja ni e toa...Dali pies estrofem? Ne smees nisto da pies za bolki samo apcinjata sto se prepisani od doktor za ovoj period...zemi jogurt pij toj smiruva...caj nane ne mi dade da pijam petanovski vikase ne si go stresiraj organizmot...glavobolkite se normalni stavaj ladni oblogi mene toa mnogu mi pomagase...Ajde ova mi mirisa na dobro i jas bev ista i ostanav bremena...samo sto ne povrakjav jas tamu 5ta nedela povrakjav....i vremevo e mnogu promenlivo i bas i mene vakvo loso vreme mi se pogodi....se si vijae