кај отидоа другите од темава? Се спрема некоја за ин витро? Што стана со Нана, и останатите кои забременија? Јас лежам, читам разни статии и се досадувам, денес ми е 4 ден од трансфер, имам некои кркорења на цревата, гасови и многу одам во вц знам дека е многу рано, ама ме измачува што ќе се случи, имам уште 10тина дена до тест, докторите рекоа да се движам што помалку...а веќе сакам да излезам барем на прошртка
Zdravo sakam najnapred da ve pozdravam inaku nova sum na forumot i pravev ivf potocno denes mi e 5 den od transferot mi vratija dve odlicni emriocinja i sega sum vo iscekuvanje inaku ova mi e prvo ivf ama za vtoro dete a so prvoto zabremeniv prirodno i za vtoro nemozev da zabremenam 7 godni iako se e vo red i kaj dvajcata.na site im posakuvam sreka koi minuvaat niz ova. pozdravce
мене ми е 4 ден.. каде правеше инвитро и на кој ден ти ги вратија ембрионите? и со колку клетки ти беа? поздрав
во Ремедика на трети ден ми беше трансферот ми извадија пет клетки ми се оплодија 3 и две ми вратија.ти каде правеше и како помина?
во Ремедика на трет ден ми беше трансферот инаку имав 5 ј.клетки од кои 3 се оплодија а 2 ми вратија.ти каде правеше и како помина?
И на Енна како и на Волсебна и посакувам успесно инвитро, мило ми е сто сте исто ќе мозете да се поистоветувате Само напред девојки, ќе успеете сигурно, поздрав
Драга Волшебна и сите останати феминки ви посакувам убави работи и сите наскоро да се израдувате со убави вести да го видите позитивниот тест.Јас сум добро веќе сум 4 месеци носам близнаци и досега се е во ред со нив и со мене.Само ќе ви препорачам бидете позитивни релаксирани без нервози и стресови и ќе успеете и имајте голема верба во Бог и во Мајка Богородица јас секоја ноќ им се молев да ми ги чуваат моите 2 анѓелчиња кои ми се во стомакот
и јас бев во Ремедика, сме се промашиле за еден ден Хаџи Легами го вршеше трансферот, и целата постапка,имав 4 зрели фоликули од кои 2 се оплодија и ми ги вратија на 3 ден од пункиција,ама едниот ембрион ми беше со 6, а другиот со 5 клетки, па д-рот рече дека не се најдобри, но враќал и со помалку клетки па успевало, сега само тоа ме плаши.. овие 4 дена лежам, станувам по малку, уште утре и планирам по малку да прошетам, барем 15 мин.. ми рекоа тест да правам дури 14 ден преку крв, ако издржам до крај... Ти кај кој доктор беше?
леле супер, баш ми е мило и за тебе и за bufi тебе посебно те мислев затоа што одамна те нема, ама па баш супер што излегле и близначиња, леле со лесно да ги износиш и да ти бидат најголема радост, мојата цела процедура со инјекциите, стимулациите, пункцијата и трансферот беше помеѓу двете богородици, голема и мала, па се надевам дека мајката божја ќе помогне и јас да станам мајка.. поздрав до тебе
Celata postapka na ivf mi ja vodese dr.Petanovski i mnogu sum zadovolna od nego.kaj mene pisuvase deka ima 8 kletki ama ne se razbiram vo toj pogled mn.mi rekoa deka se ubavi ne se sekiraj kako gospod nikoj ne ....mene dr mi rece isto na 14 den da se vidime a test preku urina mozam da napravam na 12-13 den i jas od vcera pocnav da stanuvam po doma po malku .pozdravce
супер, јас читав по интернет и ембриони со 7-8 клетки се најдобро развиени, сега уште убаво да си се вгнездат! кај мене се со по 6 и 5 келии, не се најсјајни, ама се надевам дека ке се фатат, цревата цела ноќ се местеа, како да се гонат а и гасови имам, кажуваат дека е тоа добар знак. Кај мене после трансферот дојдоа сестрите, и ми рекоа што повеќе да одмарам, втората недела да си се движам низ дома, а надвор дури по 2 недели! ама јас уште денес ке лежам, утре излегувам на 10 минутна прошетка, а на работа нема да одам 2 недели... тестот што подоцна е направен е поточен, ама кој ќе чека толку јас ако е се во ред дотогаш ќе направам домашен на 11 ден, па после преку крв, овде гледам уште на 9 ден правеле па покажало... ајде само да е се во ред,со господ напред. Ти имаш некои вакви симптоми?
Bas me izraduva so ova deka 7-8 kletki se najdobri i da se nadevam deka ke se vgnezdat.so crevava ne sum pocuvstvuvala nekoi promeni ama sinojka imav bolki kako za dobivanje i se isplasiv mnogu i gradite me bolea a denes pomalku me bolat.ti imas li vakvi bolki kako predmenstrualni?inaku pogolem del od denot odmaram ama i stanuvam posto imam 7 godisna kerkicka koja odi vo uciliste i na nea sum i potrebna pa sto dade gospod toa.tebe prvo li invitro ti e ova?
ти имаш значи и ќерка, да е жива и здрава, сега ке си има брат или сестра, или и двете да, мене ми е прво инвитро и немам други деца, ајде да се надеваме дека ќе успееме
Devojkiiii vi ja posakuvam cela srekja da bide se kako sto treba i site da staneme majki jas sobiram dokumenti i rezultati za prvo invitro se nadevam deka ke ni odobrat i ke pocnam so stimulacii i se do transferot...sekoe dobro do site...i so lesno na tie sto se vo faza na zacnuvanje kako gospod nikoj ne e kako sto bila blazena Bogorodica taka i nas ke ne napeavi blazeni vo nasite utrobi
Девојки, јас ерувам дека ќе успеете со сигурност! Гасови и кркорења на цревата се навистина добар знак, мегутоа ако ги снема гасовите немојте да очајувате, и кај мене ги снема некој ден па продолзија! стомакот мислам нормално е по малку на моменти да заболува, и градите ако ви се смалат тоа не значи дека не сте бремени! моите беа пред резултатот даска па потоа нараснаа и мислам подобро да си отидете кај лекар за тест, знам дека неизвесноста убива ама подобро е да ја слуснете веста од лекарот, во случај да е рано мозе да показе лазно па да се нервирате во мегувреме, кај сте чекале до сега двав три дена не играат голема улога! за келиите, најдобри се 8или 9( за 9не сум сигурна) ама не значи волсебна дека со 5-6не се добри! и тие се успесни! нечини со 2-3мозеби! и сеткајте си помалку подобро ќе се чувствувате, оно мислам ако се фатило и до сега се фатило! Ви посакувам од срце да ја почувствувате радоста сто ја почувствувме и ние, а сигурна сум дека ќебиде така, па не е вазно дали ќе биде едно или две, само нека успее