Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. izmislena

izmislena Истакнат член

A ne odese preku fond? Zaso si plakala za transfer?

2. Kaja82

Kaja82 Активен член

Natasa tolku mi e maka koga citam solzi mi odat vo ocite mnogu e lesno sa se kaze ,toa e, ama od sto zosto treba da se ispita ne taka,mila mislam treba da pobarame mislenje i od drugi lekari.sekako od koga zastaneme na noze malku od malku.Ti ja prakam celata moja podrska izdzi mila

3. pile30

pile30 Популарен член

Transferite ne spagaat pod fond toa se transferi od zamrznati embrioni..Jas takvi dva plati eden e 24.500 samiot transfer,laboratoriski uslugi za odmrzni/zamrzni i plus Crinon gelot 5000 den...sto e mnogu mnogu e...ama toa e mora da se probuva neznaeme koga bi bidnalo...

4. Anicka83

Anicka83 Нов член

Здраво феминки јас сум нова на форумот и сакам да прашам какви се вашите искуства на ГАК во врска со хсг процедурата и дали некоја од вас имала ин витро каде што проблемот е машки фактор и партнерот со биопсија замрзна сперматозоиди. Ви благодарам.

5. @nn@

@nn@ Истакнат член

Лани ќе правев ХСГ на ГАК, па им се расипа апаратот, па чекав да го направат, и се откажав. Отидов кај Толовски на приватно, околу 4.000 ден беше

6. Anicka83

Anicka83 Нов член

Размислував и за приватно ама сакам да ги заштедам парите :) како пројде со процедурата?

7. @nn@

@nn@ Истакнат член

Ако не ти се брза, да, терај таму, а и можда ок е апаратот сега :)

Anicka83 likes this.
  8. Ana196

Ana196 Истакнат член

M
    Ne mislev za parite za transfer ne plakav za transfer mislev na parite koi gi imame pozejmuvano i kreditite koi doprva treba da gi vrakame za ostanata terapija krinon,prolutexs infuzi intralipidni za toa velev.

izmislena likes this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Кариотип е генетско испитување. Се проверува дали има некој проблем во хромозомите. Се прави на гинекологија, генетска лабораторија. Се закажува многу тешко. Ставив пред некој ден, само што објавија термини.
    Д-димери нели испита на трансфузиологија? Мислам дека ти правеше испитувања на трансфузиологија и ману?!

Kaja82 likes this.
  10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Devojki, ste razmisluvale li za surogat majka? Nekakva informacija ... kako odi toa?

11. Momichka

Momichka Популарен член

гледам има тема "Сурогат мајка"
    скоро гледав емисија на youtube за македонија, спомнуваа за ова, ама ич не се секавам што беше.

12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

13. kukla21

Ќе си родиш бебенце Наташка. Не бери гајле!

podravka, papillon red, Stara and 8 others like this.
  14. Miami1

Miami1 Истакнат член

na transfuziologija bev ama ispituvav genetski kross match, antitela i hemostaza.
    za sto se d-dimerite?

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

@Natasa. P баш ми е жал што повторно не успеа....ама ќе биде мора да биде

@Ninichka :hug:
    Ти праќам гушки пошто зборови немам за тоа што си го поминала

Natasa. P and Ninichka like this.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ние сме таков случај...на биопсијата не најдоа никакви сперматозоиди дали беше утната дали лош тајминг не знаеме никој ништо не ни кажа. После некое време се појавија во ејакулат па ги мрзнеа па кога ги одмрзнаа биле неподвижни и не знам зошто пробуваа да ги оплодат моите јк секако не успеа џабе се понадевавме.
    После на маж ми му рекоа да нарачаме апчиња за азоспермија Sperm hope се викаат терапијата е 6 месеци и тие навистина помогнаа после нив имавме спермограм со 100.000 и си рековме ајде сега ќе биде ваљда. Пак се беше во ред јас се клукав естрофеми и кога пак ништо не се оплодило, одмрзнатите јк демек биле топ сперма топ и оп пак ништо. Сега веќе не знам на што да се надевам што да испитувам...докториве од ремедика викаат не требало ништо. Целава работа јас мислам не ја бива поради замрзни одмрзни ич не ми се свига тоа.
    Јас сакав сега да си терам пак стимулации ама докторов вика додека не ги потрошиме смрзнатите јк не може стимулации многу се поштетни, а со замрзнативе јас само се секирам што плод ќе излезе.
    Извинете за рефератов ама преку глава ми е веќе и имунитет и желудник се расипав од терапии и секирации, а имам чувство ко докториве да си експериментираат со нас. Прво викаа еден жив да најдеме ќе го напраиме сега со 100.000 не можат да го напраат

Kaja82 likes this.
  17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

;( :l: :hug: Kolku ubavo zvuci koga nekoj ke ti go kaze toa. Ti blagodaram :hug:

mimidjon, podravka, Len@82 and 5 others like this.
  18. kukla21

Ти си хероиште и избриши си од глава вакви мисли. Позитивната мисла чуда прави!

joy1, podravka, Len@82 and 7 others like this.
  19. Мајка

Мајка Нов член

Борци за дете, се зачленив на форумов да ја споделам мојата приказна и да ви дадам поддршка во борбата. Ве читам и точно знам како е во ваша кожа. Кога ни поставија дијагноза олигоастеноспермија си рековме не е страшно и почнавме со витамини, здрава исхрана, таблети нарачувани од странство, но наместо подобрување ние добивме азоспермија и доколку нема на биопсија материјал дека нема да имаме деца. Поразувачки и разочарувачки беа чувствата во моментот но не се откажавме почнавме да спремаме документи за посвојување, а во исто време и правевме биопсија која беше позитивна но патохистолошкиот наод беше збунувачки. Не се откажавме... Не добивме ваучер од фондот баш заради тоа. Пари ни за леб а камоли за ин витро на приватно. Но молбите кон Бога се секогаш услишани. Најдовме пари не за еднаш туку за два пати. Сопругот ми беше неизмерна поддршка при моите паѓања. Првиот неуспешен пат беше со многу солзи и тага, но без очај и со голема надеж за понатаму. Знај те дека ретко кога првиот пат е успешен, но затоа секој нареден се зголемуваат шансите. Треба многу смирение, трпение и молитва зошто нема смирена молба која не е услишани од Бога. Слава му и фала му на Господ нашите молитви беа услишани сега до мене спие мојот долгоочекуван ангел. После 11 години и ние се зарадувавме. Знам колку е тешка борбата но секоја солза, секоја нервоза, секое чекање, секое разочарување се заборава остануваат само убавите работи. А за парите, во долгови сме не до гуша туку над глава но ќе вратиме се еден ден, нема да останеме должни. Верувајте и не очајувајте, тропнете и ќе ви се отвори, побарајте и ќе добиете зошто Господ е многумилостив.

Amorce2, Kaetana, mimidjon and 27 others like this.
  20. kukla21

Тие ти се дел од испитувања за тромбоза. Во нашиов случај за проток на крвта затоа што згрутчувањата превенираат имплантација и развој на ембрионите.

Направи си и имунолошки и генетски на имунологија/ману.

Delfina15, Miami1 and Kaja82 like this.