Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Јас одам на приватно за ивф. Треба хормони на 2 ден од добивање или евентуално 3 ден, зависи како претходно сте проверувале. Испитувањето треба да се направи тој месец кога треба да правите ивф.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Sekako mora i ginekologot da vidi na eho ama dokolku ima transfuzioloski problem transfuziolog ja odreduva dozata i inekciite, jas odam i kaj Gerasimova i ginekolog dvajcata mora da te vidat

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Секако дека е така, членката не ни знам зошто прима клексани, уствари не знам ни зашто тука прашува ама ајде, само и одговорив на нејзината збунка кој одлучува за терапија, значи двајцата, но последниот збор треба да го има гинекологот.

4. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Do sega gi primav preventivno prepisani od ginekolog, Trajkovski mi gi prepisa, utre ke gi zemam rezultatite i ke se konsultiram so nego, a terapija od transfuziologot neznam dali da ja primam fe, ca, magnezium, vit.c ili i za toa so Trajkovski ke se konsultiram

5. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Se izvinuvam ako precam i sto voopsto prasav tuka, sakam da cujam mislenje bidejki sum nova so seto ova a ovde ima devojki so mnogu poznavanje i iskustvo, sekako deka ke se konsultiram so ginekolog

6. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Obicno za IVF prepisuvaat preventivno zaradi cirkulacija inaku jas odam prvo na Klinika od tamu mislenje, pa odam se konsultiram I so ginekolog I so Gerasimova vo Sistina obicno oni sorabotuvaat se dogovaraat, ginekologot me gleda na eho, a za dozite mi vika da gi kaze transfuziologot zosto sepak on do tolku ne gi razbira tie brojki zborime dokolku imas transfuzioloski problem

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Мене воопшто не ми пречиш :) но да пишеше кај трудниците ќе ти дадеа и плус некој совет, а темава немаше да се трупа. Пример еве @MADO ќе видеше и од прва рака ќе те упати :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Едно е превенција со трансфузиолошки проблем за време на инф друго е превенција со трансфузиолошки проблем во бременост! И двете ги искусив и затоа велам во бременост гинекологот го има последниот збор па и кога станува збор за дозата :)

На andzelka84 и MADO им се допаѓа ова.
  9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Emce ve sledam budno mili moi ovde temata i lugeto gi cuvstvuvam nekako pobliski,ne krijam toa da go kazam,a vo vrska so krvta se e individualno,drugarka so prirodna bremenost i d dimeri 4000 ne primase terapija i se porodi sosema normalno bez nikakvi komplikacii.Ete jas 4 meseci po red imav normalen naod na hemostaza a primav terapija poradi visoki d dimeri a bebe super e i postelka super.Ginekologot go ima vo ovoj slucaj posledniot zbor,e sega poradi koi pricini nastana kaj mene takva teska hiperstimulacija neznam.Pred in vitro pravev hemostaza i imav normalen naod.Kako i da e vo rabotata rabota se krie.

На @nn@ и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Аденомиоза. Денес ја добив оваа дијагноза. Некој со сличен проблем?

11. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Abe izgleda toa zavisi od doktorot eve konkretno kaj mene ginekologot mi vika dozata ke si ja odredi transfuziolog jas tuka ne se mesam za Lazarevski zboruvam I me praka kaj Gerasimova, stoznam sto da kazam

12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Doza e edno,a na postelka,kolku napreduva bebe e drugo,nemoze transfuziolig da znae,toj gleda vrednosti i prepusuva terapija.Ete kaj mene kako bese sekoj mesec kontrola,i d dimerite mu bea si vrednost 500,me pregleda ginekologot mi dade preporaka da odmoram od inekciite i kontrola na vrednostite za eden mesec.

13. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Jas navistina neznam sto da kazam pa vajda doktorive vo Sistina znaat jas nosam dve bliznacinja, mene od brojki transfuziolog mi prepiduva doza, sega me prefrlja kaj dr. Petrevska ona so toa ne se zamara, pa za sto plakam jas tamu tolku pari togas, vajda se specijalusti, znaat

14. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas sekoj mesec odam na trasfuzija so mislenje od ginikolog za postelka i plodova voda pravam kontrola na d- dimeri i transfuziolog spored mislenje od ginikolog i rezultatite mi odreduva terapija

На gerbera.tm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Lugje ajde sea poso doktorive neli mnogu kazuvaat, osobeno ovie na GAK (sekoja pocit kon d-r Trajanova, super si e zenata, no mozese da zborne bar 2-3 reda okolu lekovive koi mi gi tropna), kazuvajte:
    Denes pravev inseminacija (ve otruv denovive so taa informacija, taka sto verojatno veke znaete :))
    1. Prepisan mi e Utrogestan 200mg 2x1 vaginalno, kako sto citam ovde i kako sto mi kaza maticnata obicno se prepisuva 100mg dvapati dnevno za pocetok, pa dokolku se postigne bremenost se zgolemuva dozata? Zaso volku mnogu mi dade i mozam li da ja namalam dozata da receme samo navecer da gi stavam?

2, Prepisano mi e maslo Vigantol koe vo upatstvoto ne pisuva kako se koristi? Da go mackam na leb, sto da mu pravam be luge? :)) Go koristel nekoj, znae kako se upotrebuva?

3. Ona sto mi e najmalku jasno e slednoto: od 8 den od ciklus pijam estrofem za endometriumot koj denes na denot na inseminacija (13 den) bese so super debelina. U haosot denes ne ja prasav doktorkava dali treba da go prodolzam ili da go prekinam poso e dobar endometriumot (valjda nema da se istenci) ili da go pijam uste nekolku dena pa da go prekinam... ma poima neam?

4. Prepisani mi se Aspirin protect - zaso pa ova?

Edinstveno sto mi e jasno se Pregnazon vitaminite, od opsta kultura.

Ajde ako ima nekoja umna i iskusna od vas neka podeli sovet?

Ve pozdravuvam site!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Zenicki ve molam pisete koi ima iskustvo so dr kuzeska od sistina treba kaj neze da pravam inseminacija.fala odnapred

17. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas posle transfer stavav utrogestan 3*200 toa e progesteron koj e potreben za podrska taka da ne e stetno voopsto.estrofemot pij go do testot potoa ako ima bremenost ke se konsultiras so doktorkata,a aspirinot e za cirkulacija sto e potrebno i toa

18. @malena@

@malena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    445
    i jas sakav da pocnam kaj lazarevski 3 dena zvonev ne mi krevaa i koga konecno gi dobiv nemalo mesto do juli a posle toa imalo 30 dusi na lista na cekanje pa zakazav kaj Adamoska sto ke bide neka bide..

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Терaпијaтa ти е супер. Вигaнтoлoт вo лaжичкa две кaпки дневнo ти се дoвoлнo. Не ги стaвaј вo млекo или сoк туку директнo вo лaжичкa. Витaмин д ти е пoмaгa зa имплaнтaцијa, јaс сo месеци ги пиев.

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    а со естрофемот што да правам?