????????? Од каде па ова, Анита така ли ти кажа и што демек нема место за тебе или не те сакаат свашта! Со среќа каде и да одиш
Devojki ke poludam kakva glupost sum napravila......... Sum zaboravila da piam Estrofem od prviot den na menzis i sega mi tekna a denes mi e 4 den. Utre ke se javam na doktorot no do utre sto da pravam kako ke pomin e nokta neznam......????????? Inaku trebase od 1 den da piam 2x1 a od 5 den 2x2 za na 9 den da idam na kontrola. Pa mi sleduva krio transfer. Slicno iskustvo???? Dali znaete sosto se dava Estrofem, za zajaknuvanje na matkata mislam ama veke vo nisto ne sum sigurna. Dali moze da mi izleze golem problem od ova?
Ovoj ciklus pravev skreching pa zatoa e vazhno Ne znam se trudev da ne se optovaruvam mnogu, da ne mislam na toa...i se gleda, navistina ich ne sum mislela, bruki zivi Ovoj mesec ke bide transferot samo kako ke izleze sto go pocnav vaka neznam
Falaa!!! Edinstveno ke si dozvolam pomala doza na utrogestan, ednas dnevno - navecer- po edna tableta vaginalno. Valjda ke bide ok... doktorkava prognozira okolu 18% uspesnost...
Баш свашта! И мене ми раскажуваше минатиот пат како имала листа на чекање.. ццццц Јас не сум решила да одам на контрола ама само нека не ми закаже!
Moj sovet ti e da go stavas Utrogestanot kako sto ti e prepisan...Jas Crinon gel stavav sabajle i navecer i plus Prolutex inekcii se bockav toa ti e progesteron sto e mnogu biten vo periodot do testot...Jas piev estrofem 2x2,Aspirin 1x1,Vitamin d3 kapki ko Vigantolot sto go imas ti no jas na Plivit go piev,Decortin i Fraksiparin inekcija i imav uspeshno ivf...a za prvotot ivf go stavav utrogestanot sabajle i navecer. Ti pustam srekja za pozitiveeeen test
Листа на чекање имало од секогаш ама не во недоглед како на феминката што и рекла, најмногу месец дена се чекало за отпочнување на постапка, за контрола недела дена. Е тек мене нека ми спомне листи на чекање
Инаку најверојатно сега не прифаќаат нови пациенти бидејќи јули Боби е на одмор уствари тогаш ќе има стерилизација па сега е на семинар, јуни да ги дозаврши и после ќе одат на сончање
Zenicki izgleda nikoj nema iskustvo so kuzeska ve molam ako mozete da pisete iskustva so inseminacija i kolkava e moznosta za bremenost
Искрено за докторката прв пат слушам не па искуство да кажам, ама битно тебе да ти се допаѓа и да има позитивен резултат, а за доктор ко доктор некој ќе го фали, друг куди и суди За инсеминација процент на успешност е мала, но не невозможна (точни проценти гугал ќе ти каже јас не знам) и битно е да имате солиден спермограм бидејќи не ретко се случува да им даваат надеш со малтене катастрофа спермограм. За себе се надевам си знаеш хсг обавезно!! ова намерно го пишувам бидејќи добар дел доктори го скокаат оваа битно испитување пред инсеминација. Среќно
Јас почнав кај Кузеска ,кога почнав на др за прва инсеминација.Докторката ми се виде фина на почеток објасни се убаво,арно ама на прегледите некако груба ми се виде,и инсеминацијата ми ја закажа на ендометриум 6,5 последен преглед а по три дена инсем. и фоликулите мали во предовулаторна фаза беа запишани.Пиев кломифен само и инекција прегнил.За инсеминација ме префли кај Иванов она на семинар ке одела.Не продолжив кајнејзе да одам после тоа.А инаку подостапна е од Лазаревски,ти дава нејзин број за се што треба.Кога почнав кај неа читав низ форумите има и позитивни искуства.
Izvini ne sum ti go zapamtila skrechingot. Druga rabota...citam tuka pred transfer cel kup raboti vi davaat, mene vo remedika (se raboti za smrznati jk sto treba doprva da gi oploduvaat) mi rekoa estrofem 3x2, 1 folna i 1 aspirin i navecer krinon...ne znam dali da prasuvam za drugive raboti sto se spomnuvaat ili toa se del od nekoi drugi dijagnozi. Sto e za pravo jas nisto osven kariotip i toa sto se barase za vaucerot ne sum ispituvala, duri i bez hsg pominav
Ako e se vo red,vo petok ke go imam i pettoto in vitro...☺Ovde kade sto gi pravam tretmanite mi dadoa samo Utrogestan 3x1,Fe i folna...prasav za Aspirinot ne mi dadoa konkreten odgovor,a ve citam deka site go zemate,pa me interesira dali generalno se dava na site sto se vo postapka ili kako ke odluci ginekologot?
A kade ke go pravis papillon red? I jas se spremam za transfer i ne mi dale aspirin. Kazi mi fe vo koja forma ja zimas?
Site tretmani gi pravam vo Belgija,Fe mi dadoa tableti Tardyferon 80mg.po edno na den okolu tri meseci