Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. A&Z

A&Z Истакнат член

Zavisi od bolnica sekade e razlicna vena na zamrznuvanje i transfer

S.Snezana likes this.
  2. Twins02

Twins02 Активен член

Jas dva pati imam praveno transver so zamrznati vo Sistina, zamrznuvanjeto bese 650 evra, a transverot go plativ 400 evra inaku procedurata te sledat na eho cekaat da ti puknat folikulite i posle ke ti go zakazat transverot.

S.Snezana likes this.
  3. деара

деара Истакнат член

samo transfer 30 iljadi denari

S.Snezana likes this.
  4. Ana196

Ana196 Истакнат член

Jas Mislam deka treba da ja zemas celata terapija.Sekoja tableta e za nesto dadena.Jas imav 4 inseminacii sekogas ja primav terapijata.Pozdrav

izmislena likes this.
  5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Jas prasuvam.za.moja bliska prijatelka da.so vaucer e vejke i se zamrznati sega odi ja sledat vo newborn ama.i rekle za priprema 12000 den trebalo pa zatoa prasvam

6. @malena@

@malena@ Истакнат член

mozi ista maticna imame :) mene mi dade jasmin da pijam i od juni da pocnam

7. manako

manako Активен член

Ednas posle miomektomija piev Jasmin i ne mi odgovaraa,krvarev nenormalno i zatoa sega mikroginon

8. pile30

pile30 Популарен член

Jas na dva pati pravev transfer so zamrznati embrioni...prviot pat imav samo sledenje na folikuli i merenje endometrium se bocnav so superfakt i sledniot den ET..i zavrsiv so biohemiska bremenost..A vtoriot pat sledese na exo folikuli i najbitno bese endometriumot..mi bese 10 mm i rece deka e dovolno i mi dade Decortin toa e kortikosteroid 5 dena po 10 mg i pocnav so Estrofem,Aspirin,Folna i mi se napravi transfer i prodolziv so ista terapija i plus Crinon gel i Fraksiparin inekcii i Prolutex inekcii...i mi bese uspeshno ivf-to...Inace sum vo Remedika za zamrznuvanje plativ 36.900 den...a za transferi 24.500 so Crinon gelot...Iskreno veke iskusiv na dva pati so zamrznati i imav uste tri no izumrea na poslednotot odmrznuvanje...ne ni go kazaa rizikot so izumiranje zosto imav 7 embrioni zamrznati i site gi odmrznuvaat i zamrznuvaat i sto ostane toa e i jas vo 6 ta nedela go izgubiv bebeto i bas togas koga se razviva i site rekoa deka imal defekt embrionot od toa zamrzni odmrzni... :'( setoa ova e na privatno a ako imas vaucer i da se odlozi ET nema da plakjas vo sprotivno se e privatno....

@nn@ and S.Snezana like this.
  9. mdb

mdb Истакнат член

Neznam. Jas dobiv na 1vi, me pogledna na eho i oduci na23ti da pocnam so superfakt. Mozebi zatoa sto ne dobivam na 28 dena, tuku na 30, vo posledno vreme.
    Inaku, vo Remedika

Anetaoh likes this.
  10. mdb

mdb Истакнат член

Stvarno im sansi da se defektni embrionite od zamrznuvanje i odmrznuvanje? Koj go rece toa??? :o

11. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Maticniot mi dade cikloproginova da zemam od 4den. za namaluvanje na FSH. Dali nekoja od vas piela, sekoe iskustvo e dobredojdeno

12. Twins02

Twins02 Активен член

Jas prvpat slusam od zamrznuvanje odmrznuvanje deka mozat da bidat defekni, ednosavno uste koga se delel embrionot pred da go zamrznat ne bil dobar, mene vo 7 nedela mi se sluci so svez embrion, po ispituvanjata ispadna deka embrionot ne bil dobar i zatoa ne uspeala bremenosta.

mdb likes this.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Zborev so 3ca embriolozi od razlicni bolnici i plus 4 doktori i od Skopje i Sofija i site istotot go potvrdija deka e stetno odmrzni zamrzni da se pravi nekolku pati...Ok bilo samo ako pr.ima 2 embrioni gi odmrznuvaat i pravat ET...i baska biopsijata dokaza na defect sto e cest za zamrznati embrioni...a ne pri delba...ne zboram onaka na slepo sepak...si ja kazuvam mojata prikazna i sto bila cesta vo vakvi slucaevi so zamrznuvanjeto...Jas nemam protiv zamrznuvanje jas si sakav dobrovolno deka imam poveke sansi da zabremenam no ne znaci deka nemav uspeh pa aj ke zboram gluposti...

kukla21 likes this.
  14. Twins02

Twins02 Активен член

Ne mi e jasno toa odmrzni zamrzni, neli ednas se zamrznuvaat embrionite samo i pri ET se odmrznuvaat koi preziveat gi vrakaat ? Zosto togas nasive doktori ne ubeduvaat konkretno mojot doktor se poveke ke se sproveduvalo da se raboti so zamrznati embrioni zosto imalo mnogu pogolem uspeh, ako ima takvi posledici od zamrznuvanjeto zosto togas tolku pari ko ludi im plakame ? Ako se ostetuvaat pri zamrznuvanje zosto pravat transveri voopsto, samo da se maltretiraat zenite i da se pukaat so hormoni? Jas dva pati imam praveno so zamrznati i mojot doktor me ubeduvase deka kade sto odel po seminari se poveke rabotele so zamrznati i popoleka ke se isfrlale svezite embrioni.

15. Twins02

Twins02 Активен член

Pile neznam zosto ova si go sfati licno deka zboris gluposti ednostavno si razmenuvame mislenja, sekoj si go kazuva svoeto iskustvo so cel istovremeno i da pomogneme na nekoja clenka, jas go iskazuvam revoltot sprema nasite doktori koi ne ubeduvaat vo nekoi raboti, a grdni pari davame za sekoe zamrznuvanje 650 evra, za transfer 400 evra, pa ako e taka so zamrznuvanjeto za sto se macime nalet parite, ne pukaat so hormoni, misli pravat nevideni stresovi, nikoj ne misli kako im e na ovie zeni koi se borat so sterilitetot, kolku ni e tesko i sto se pominuvame.

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ама ако имало 6, 2 враќаат и ако другите се добри пак ги замрзнуваат. Така ја разбрав @pile30 -

17. @nn@

@nn@ Истакнат член

Ќе правиш трансфер наскоро?
    Јас ги почнав од 5-ти ден, па на 20-ти ден ќе одам на преглед и да почнеме со процедура за инвитро.
    Ги пијам по едно дневно, треба 21 ден да ги пијам, па да добијам.

18. Valentina888

Ne seuste spremam dokumenti daleku sum sega za sega od transfer;(. Ti kaj ke pravis?

19. @nn@

@nn@ Истакнат член

Во Њу борн сум, кај Трајковски

20. Valentina888

Ti ja pustam celata sreka na planetava i da ne izraduvas naskoro,pa zdravje i na mekici da vikas :*:hug:

@malena@ and @nn@ like this.