@nn@ ne znam dali znaes deka cikloproginova ne se bas klasicna kontracepcija,moze da gi pies i da ostanes bremena i daj boze da nema potreba od transfer . Cuda se slucuvaat ako veruvame vo niv
Фала мила, исто и тебе и на сите што ќе прават Од песимизам почнав да влегувам во оптимизам, што е добар знак А и еден од условите за успех во оваа работа
Ne ne ne te svativ pogresno samo taka se izraziv da ne se svatime pogresno taman rabota uzivaj cisto moeto mislenje i iskustvo si go kazav...Tocno tuka sme za pomos i sovet...Jas licno mnogu nauciv od forumive.Maz mi e doktor i toj me zeza mi vika od toa sto koga studirav i koga ucev ginekologija voopsto ne go sakav toj predmet ti vika si upatena isto ko da si studirala ginekologija
Taka taka si e..Jas imav 7 zamrznati i togas ubavo mi kazaa deka se 2+2+2+1 i si svativ deka koga ke resam ET ke odmrznat parovi i koga pravev dva pati ET so zamrznati i sega posledniov pat se na exo sledenje pocnav so terapija so inekcii progesteron i doaga denot za ET i embriologot zastanat nad mene mi objasnuva kolku imalo a imav 5 togas i mi vika 3 izumrea a 2 ke vratime sega...i koga me obli zestina od nervoza i go prasuvam od sto moze da se sluci toa mi kreva ramenici i vika ednostavno nemale sila da izdrzat...a site 7 mi bea blastocisti od prv den na oploduvanje...I toa si rekov aj ovoj pat uspeshno ke mi e i nema dami trebaat no se desi sto se desi i ete imav uste edna sansa za zabremenuvanje no toa e...Da grdni pari se em za zamrznuvanje em za ET no mora da stasame site do celta...Sega imam uste edno ivf vaucer od fzo i daj boze da bide uspeshno...Nema da zamrznuvam sigurno ovoj pat...cim se slucuvaat vakvi rab.ova e mac so dve ostrici se me sprema so terapija i zamislete site da izumrele? Uff dusata mi se paraaaa
Nemaat dovolno oprema kolku sto ima pacienti za da rabotat kvalutetno, i kolku sto razbrav remedika nema dovolno inkubatori za razvivanje na embrionite tuku povece emrioni od razlucni pacienti se stavaaat vo eden incubator i pri vadenje da se vidi kako napreduva za eden patient morale za site da se vadat i seto toa isto taka deluva na kvalitetot
zosto togas ima neuspesni ifv koga pieme tolku lekarstva posle et? zeni si ostanuvaat bremeni i aber nemaat za lekarstva. za aspirinot i vitaminite ok, sekako sum za, ama za utrogestanot za gjabe da se matkas so vaginaleti so ogled na procentot na uspesnost na insseminaciite ne mislam deka e presuden faktor.
Дa се знaеше причинaтa зaштo.имa тoлку неуспешни ивф немa ни дa ги имa кoгa веќе некoј тргнувa пo oвoј пaт требa дa прaви се кaкo штo му е кaжaнo, aкo мисли декa немa дa успее тoгaш зaштo вooпштo прaви нештo? Јaс никoгaш не прaвив рaди редa инсеминaции и имaв еднa успешнa, и не ми беше тешкo дa стaвaм 3х1 вaгинaлети, aкo некoму му е мaлтретирaње тoa не знaм штo дa кaжaм...
Prirodna bremenost so inseminacii ili IVF nema vrska, kaj prirodna bremenost samiot organizam se sprema i gi laci site potrebni hormoni, a kaj vestackoto oploduvanje ne se laci toj hormon i zatoa ni davaat progesteron da stavame za poddrska na bremenosta ili da dojde do bremenost, ni davaat eden kup lekarstva da pieme za nasiot organizam da moze polesno da go prifati embrionot zosto nie sto se borime so sterilitetot bez tie lekarstva potesko e da zabremenime, sepak ima i isklucoci kaj koi se slucuvaat i cuda.
od ginekolog mi e kazano deka samiot organizam se bori za toa dali ke ima i bide uspesna bremenosta zavisi 90% od organizmot, se drugo dopolnitelno pomaga samo 10%. jas piev folna po preporaka na site ginekolozi skoro 5 godini, sega ispadna deka gjabe sum ja piela organizmot moj ne moze da ja rastvori obicnata (ispituvanja napraviv sama na svoja raka). a ako odis na rabota cisto sumjam deka 3 pati na den mozis da stavas vaginaleti bez problem. inace za toa kolku se nie kazano, posle ifv na edna slusam i vikaat aspirin obavezno kako sto citam deka i na site vi davale, mene mi rekoa nema potreba, a inace cirkulacija nemam ic nozete mi se ladni nonstop mi studi(ne me ni prasaa). citam deka feminkive sami se si prasuvaat i snaogaat, doktorot go prasuvas sto posle neuspesno ifv toj ti vika nema sto da se ispita, a ovde vitas 10 strani kakvi se ispituvanja ima. im veruvam na doktorite ama i sekako proveruvam
Zdravo devojcinja sakam da ve prasam dali vi se slucilo posle primanjeto na clexani vo raka da vi se pojavi na dopir kako tvrdo mesto ne e topce ispaknato tuku kako plocka tvrdo mesto i me naboluva koga ke go napipuvam ima sansi da e od bockanjata
@malecko87 jas posle dva meseci seuste me bolat racete od tie inekcii nemam vreme za odlogi no eve gi potpominuvaat ne se plasi tocno i jas tvrdi grutki imav no veke se gubat...