Девојки, жени, ајде помош сега: не знам дали е на правилно место поставено прашањето, но: 5 дена после инсеминацијата ми се појави ужасно чешање, печење и бел исцедок долу. Не знам дали е поврзано со Утрогестанот кој го ставам 4ти ден вагинално или пак некаква реакција после инсеминацијата. Не знам дали смеам да ставам канестен вагиналети или нешто слично бидејќи веќе го ставам Утрогестанот вагинално. Касно е да се јавувам кај матичен сега, не ни работат повеќе, па се надевам дека ќе најдете некое практично решение за мене Благодарам!
Ne e od utrogestanot a dodeka stavas utrogestan nesmees da koristis drugi vaginaleti ptobaj pravi promivka so kamilica ili soda bikarbona
A pred 1 h ja pobarav maticnata na tel. mi vika deka e od utrogestanot_ I ona mi rece promivka so kamilica ili kantarion.
Pa verojatno e individualno. I na sajtot drugs.com pisuva vaka: Like all medicines, this medicine can cause side effects, although not everybody gets them. The following side effects may happen with this medicine: • Local itching, burning, or discharge
Дали може наместо да го ставам вагинално Утрогестанот, да го пијам а да ставам истовремено и вагиналети канестен? Не сакам да ја барам повторно докторката, вчера ја замарав со ова но печењето и исцедокот не поминуваат, морам да превземам нешто посериозно од кантарион и одмивање со сода бикарбона...
А што било разликата? И дали можеби можам да ги ставам вагинално па по 3-4 саати да ставам вагиналета канестен?
Вaгинaлнo пoдoбрo делувaaт, нo еве јaс мoментaлнo ги пијaм. Еднo време и јaс неубaвo се oсеќaв тaму дoле oд нив. Инaче мoжеш истoвременo дa стaвaш сум стaвaлa нo сo рaзликa oд 12чaсa.
Od sreda treba da pocnam da se bockam so suprefact,ke saka li nekoja da mi objasni se kako sto?Vo sistina mi objasnija sakam da slusnam vasi iskustva
Тоа ке мора др да ти каже,како што вели кукла 21 може да не е исто дејството,а и ми имаат кажано ако ги пиеш миже па да ти се јацат други нус појави како гадење,вртоглавици и сл.Ти е гајле ако и досагаш звони си прашај си.
Moram da prasam ovde,me fati uzasna zabobolka,zabolekarot ne raboti denes,a broj ne znam,kazuvajte care,lele ke umram od bolka,mi se skrsi zab.So sto mozam bar malku da ja ublazam bolkata
Zemi zuburkaj rakija ili stavi parce analgin na zabot. Sakav da ti pisam u inbox da ne odime mnogu offtopic, ama ete moze i nekoj drug ke mu se najde.
Jas nemav nikakvi problemi,sama se bockav i nemav nikakvi modrici,ke pazis samo kako ke se bockas,inaku nesto posebno problemi nema,barem jas
Ne se pie...toa se stava na zabot. Kapki se. Antiseptik i lokalen analgetik, mislam deka ne bi trebalo da e problem?