Staviv analgin ama ne pomina,dobiv eden stomatolog i mi kaza deka moze da se napijam eden paracetamol,se napiv pred 15 min i eve malku mi se ublazuva bolkata,belki nema da imam problem od eden paracetamol,p.s mislam deka i ova e on topic,bidejki pri vakvi slucai,pri vestacko oploduvanje moze da se javat vakvi problemi,pa da sme si tuka za sekakva pomos
Samo sto ja prasav sestra mi, taa imase problem so eden zab isto vo bremenosta. Koristela zaboleks bez problem, na prirodna baza e anestetikot. A deluva epten, sum go probala i licno.
Utre odam i odma go kupuvam,ova be ne se izdrzuva,pominavme tolku,bockanja,anestezii,mislenje,hormoni i sto li uste ne,i sega vakvo nesto,abe da ne si mira
Paracetamol vo bremenost mozes da pies jas go prasav doktor Lazarevski koga me boli mnogu glava sto moze da pijam mi rece samo paracetamol ili ketonal.
Eve neka pisat i drugite clenki mene taka mi kaza, a koga imav krvarenje lezev vo Sistina i mnogu me bolese glava sestrata dojde i mi rece sakas da te bocneme so ketonal inekcija, posle toa go prasav Lazarevski mi rece ili paracetamol ili ketonal ama jas si kupiv paracetamol za glava, ne ketonal zosto znam deka e mnogu jak i bez razlika ne bi go piela
Ne protivrecam,stom dr e kazal deka moze,znaci moze,jas iskreno se pridrzuvam na se sto ke mi kazat,hahahahaha sto i da mi recat da pijam jas pijam,krivo mi e sto ne mozam da go dobijam dr,inaku nego bi go prasala,pa ako mi kaze ketonal,i ketonal ke pijam
@sakambebe парацетамол слободно, мислам дека кетонал не. Тој е штетен и кога не си бремена, не па во бременост...според мене.
Ama stom doktor kazal deka moze, zaso da se maci? Paracetamolot e mnogu slab i ne deluva bash na bolka.
Дa ве прaшaм: 7 денa пoсле инсеминaцијa имaм некoјa тaпa бoлкa вo стoмaкoт... истo и пoкaченa темперaтурa, aмa oвa е oд прoгестерoнoт штo гo примaм. Имaлa ли некoјa вaкви симптoми и штo би мoжеле дa знaчaт?
Pokacena temperatura moze da znaci i bremenost,se dodeka nemas sveza krv i nepodnoslivi bolki ne e strasno nisto,odmaraj,ne se napregaj mnogu,pa te cekame so odlicni vesti
Od sreda treba da pocnam da se bockam so suprefact,ke saka li nekoja da mi objasni se kako sto?Vo sistina mi objasnija sakam da slusnam vasi iskustva
И јас би требало да почнам од среда. Имам закажано преглед, 21-ви ден ми е. Ќе ти мерат хормони? Не ми кажаа мене дали.. , претпоставувам да. Ај со среќа
suprefakt ke se bockas do kraj na postapkata,posle ke ti dadat i dopolnitelni inekcii znaci ke te bockaat ednas od levata strana na papokot ednas od desnata.pa ke te viknat da ti zemat krv za da ti proverat do kade ti e estradiolot, pa spored tie rezultati ti kazuvaat dali ke prodolzis so ista terapija ili ke smenis nesto. na kraj obicno 14 ili 15 den od menst.zakazuvaat punkcija i posle 2 dena te vikaat za da ti gi vratat embrionite. najbitno e doktorot da ti ja pogodi dozata na hormonite.ako si kaj lazareski toj e odlicen, za drugite ne znam. nisto strasno.ubiva cekanjeto 2 nedeli do test.srekno