jas ke treba sama, posto mm ne e bas spreten za vakvi raboti.jas drugi mozam da bockam ama za mene ne znam so ke se desavat.pa mi se smaci prethodniot pat sekoja vecer razlicna sestra na ginekologija pak da objasnuvam lelel me nerviraat.vaka doma sama polesno treba da e.samo da zemam alkohol i igli i spricevi?
za pogoduvanje terapija e odlicen, ama za posle neuspesno ifv e za nigde.za strucnosta kazav i pak ke kazam deka mu nema ramen.ama za toa sto posle (zemete vaucer i dojdete) mozda si e i politika na bolnicata
Јас сама се боцкав во стомак, не боли ич, и многу е поедноставно, не зависиш од ништо и никого, дури и на пат морав да одам, си го носев со мене во ташна се боцкав кај ќе стигнев, еднаш и во вц во еден трговски . И стимулациите сама ги ставав, на една страна од папок, а супрефакт на друга страна. Стимулациите малку болат, ама подносливо. Инаку јас се плашев од игли, ама ете отрпнав.
Dali nekoja se ima bockano so clexane so pocetok na primanje cycloproginova? Prasuvam zatoa sto dr. Trajkovski mi preporaca clexane zaradi prethodni 2 neuspesni ifv iako rezultatite od hemostazata se ok...malku sum zbuneta zasto citam najcesto gi preporacuvaat po ET...nekoe iskostvo da spodelite?
Друштво дали некој знае нешто за фрегментирана днк на сперматозоиди? Ни рекоа веројатно не доаѓало до оплодување поради фрегментација на днк. Мене ме интересира има ли некаде каде може да се испита колку е фрегментирана и има ли шанси да се оправи работава
So sreka i tebe,mene vo sreda mi e 20 den, a mi rekoa da idam za proverka na estradiol na 3 den od naredniot ciklus,sega pijam mikroginon.
Jas ne se plasam od bockanje,pominav dve miomektomii,sakam i sama da se bockam samo ne mi bese jasno deka mi rekoa podkozno i pod agol od 45stepeni,a na net se bockaat so iglata dlaboko ne potkozno
Мене ми рекоа во стомак под 90 степени, со инсулински иглички. Другарка беше во Систина, таму и рекле во рака да се боцка. Прашај си дали може во стомак, полесно е за сама да се боцкаш.
И јас мислев дека нема да можам сама во никој случај, бидејки имам уплав од игли. Исто и партнерот ми е неспретен скрз: -). Ама стиснав заби и еве шест дена се боцкам сама со суперфакт во стомак и не е страшно. Дури мислам дека е подобро ( еднаш ме боцна мајка ми еднаш партнерот). Така да не сЕ плаши штом јас можам може секој.
И мене ми рекоа во стомак под 90 степени и не е страшно. Ставам и ациди борици по 10 мин на два пати.
I jas gi stavav pod 90 stepeni, taka mi pokaza sestrata vo newborn, i voopsto ne e tesko, vo raka koga gi bockav kleksanite mi bese mnogu potesko bidejki samo so ednata raka mozes da funkcioniras.
Zdravo na site.. Jas sum nova vo forumov. Vo petokot mi pravea punkcija a sreda ke bide transferot na Do sega 4 jajce kletki.mi izvadija 16 j.od koi 8 gi zamrznaa a ostanatite samo 4 se razvivaat normalno.moze Li da mi kazete kako e transferot zatoa sto mnogu se plasam..kolku vreme treba ds lezam na bolnica toj den? Jas seto ova go pravam vo Avstrija I skoro se e isto kako sto pisuvate vie se nadevam na site ke ni se ispolni nasata zelba da si imame bebinja ☺
Со среќа мила! И успешен трансфер! Ништо страшно не е трансферот, како обичен преглед, без анестезија е, не боли воопшто. Јас лежев околу саат - два мислам и си отидов дома
Ti blagodaram mnogu mila! Daj Boze se ke bide vo red. Neznam dali e normalno no jas se uste imam bolki vo dvizenje,ne mozam opusteno da sedam ili da lezam koga mi se odi vo wc ne mozam da trpam moram odma da uriniram se nadevam ke pomine se.. So srekja na site
I jas se bockam so clexane sama, sestrata mi rece pod agol od 90stepeni. Vo raka e potesko za sam a vo stomak ne se pravat modrici. Libra moze da mi pises od koga se bockase so clexane?