Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

264 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    илика 9 и јас немав посебни подготовки,примав 7 инјекции фостимон една стоп инјекција и на 12 ден ми бесе инсеминацијата после тоа ставав вагинолетки прогесторон 10 и толку од понеделник почнвам па со фостимон позз

2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Yeeeee cestitkiii lesna bremenost,so Gospod napred i ti ja pokasuvam cela srekja....daj boze site vaka da se raduvame sto poskoro sto sme na vakva maka....so lesno uste ednas :inlove:

3. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Bravo enna uzivajte vo srekata i imaj lesna bremenost. Epten me izraduva. Jas samo sto se vrativ od mojata prva inseminacija na priroden ciklus. Koj ke ceka 14dena :)

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Леле, баш ме изρадува, честитκи... имај најлесна и најубава бρеменост... ајде неκа бидат две... а имаше κафеав исцедоκ, или? Мене ми е утρе 11 ден од ет, κупив тест, едвај чеκам да го напρавам, ама ми е стρав од ρазочаρување, до сега немам ништо κафеаво... ајде утρе оди да потвρдиш и пρеκу κρв, и на ехо да видат κолκу се :)) а јас мојот ρезултат κе го споделам утρе, уште еднаш гооолеми честитκи

5. ENNA2

ENNA2 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    fala vi na site <3 ste i od se srce vi posakuvam da si se izraduvate site :*

6. ENNA2

ENNA2 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Ajde ke bide samo hrabro i te ocekuvam utre so ubavi vesti :) nemav kafeav iscedok samo cuvstvuvam bolki od vreme na vreme kako za dobivanje a ostanatoto e se isto.Celata sreka ti ja prakam :inlove:

7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    честитки Енна, нека ти е со лесно и имај убава бременост! Заслузено ќе узивас, многу се радувам кога ќе прочитам вакво несто, оти и јас го поминав тој тезок пат! Ајде сите сто очекуваат резултат да се израдуваат како тебе :clap: Се најубаво :inlove:

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lilika9

lilika9 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Zenski krvaram malku posle inseminacija. Vi se ima sluceno vas da krvarite?

9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Pile jas sum malku ponazad od tebe,mm imase drugi zdrastveni problemi,go snimaa na rengen i zatoa morame da pocekame,nekade posle 5 oktomvri da napravime uste eden spermogram i doktorot da ni kaze sto ponatamu,a jas paralelno poleka pocnuvam da sobiram dokumenti za in vitro za da ne gubime potoa vreme.
    Kolku i da mi e tesko,edno svativ,znam deka e se so pricina,Gospod ke ne blagoslovi nekoj den i nas.Nasi prijateli imaa mnogu los spermogram,podviznost samo 1%,a morfologija na spermatozoidi so normalen oblik 35 % no pod nadzor na ginekolog (nadvor od nasata drzava) i prepisani lekarstva,devojkata zabremeni na pettiot mesec i sega imaat prekrasno since.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Девојки имам некои прашања до вас што ја имате поминато ИНФ процедурата..
    Ние сеуште немаме размислувано за ИНФ но ме интересираат некои работи. Колку ве чинело ИНФ на приватно, мислам со се се'.. процедурата, лекарствата, инекции и други работи што ја сочинуваат оваа процедура?

И уште едно прашање, дали на пример може без примање на тие лекарства, значи со природен циклус да ти извадат јајце клетки и со спермата на сопругот да се направи вонтелесно оплодување и истите да бидат замрзнати? Ова ме интересира бидејки сега го подобривме спермограмот на мм, ми е страв понатаму да не се влоши повторно и шансите да бидат помали кога би се решиле на ваков чекор, а сепак сакаме да почекаме за природно забременување..

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Здравје, се надевам нема да ми треба, ама ние се инересирњвме за ивф на приватно.Во систина ми кажаа 1500 еур за постапката се плаќа кај нив. Лековите си ги купуваш сам, а тие ќе те чинат ми рекоа 500-600еур од прилика.
    Ако правиш на природен циклус (без стимулација) мислам дека е поефтино.

12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас правев инвитро на таканаречен модифициран природен циклус (едната јајце кетка што нормално се создава, но помогната со 4 дена хормонална терапија), чинеше околу 60000 вкупно (10000 за пункција, 35000 за трансферот на трети ден и вкупно 16000 за 4 дена пред тоа терапија).

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Аууу... мислев помалку е на природен. :o

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Да, аκо одиш на пρиватно инвитρо сеκаκо повеќе се исплаќа со спонтан циκлус со една јајце κлетκа и без стимулација, јас тоа не го знаев, инаκу одамна би го напρавила, тоа го пρават κолκу што знам само во систина, во ρемедиκа не го ни спомнуваат, κласичното инвитρо во ρемедиκа е оκолу 3 000 евρа, а со ваучеρ од фондот ни излезе оκолу 200 евρа, 100 од стаρт и оκолу 100 доплативме

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Не е многу, со оглед на тоа што заштедуваш на вρеме, а аκо си веκе ослободена од инсеминации доκументите се сρедуваат за оκолу 2 месеци, па земи си ваучеρ од фонфот

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Помалку очекував, не за друго. Јас мислам би правела долга процедура, ако дојде до тоа. Спремна сум да дадам пари. морам 4 да ги истерам, ама мислам дека мах до 2ра ако ме убеди докторот би одела.

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Кој доктор ти го правеше ИНФ?
    Која е разликата до 2000е што е за класично инвитро? Зарем 1000е чини стимулацијата?

18. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Taka si e ke ne izraduva i nas gospod so deca :) so pozitivna misla samo zosto vliae na se.....po poteskiot pat ni e pisano no rezultatot ni e najbiten i ke se zrtvuvame,medicinata e mnogu napredna i ke uspeeme vo toa sto go posakuvame...ti posakuvam se najdobro i sto poskoro da ne izraduvas i ti kaki site feminki vo grupava :) :) :)

19. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Devojki kazete mi dali se popravuvte od stimulaciite pred invitro? Ili toa e individualno? Deka e hormonska terapija i zatoa prasuvam...Fala vi odnapred :)

20. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Libra88 te molam kazi mi so sto ja podobrivte spermata na soprugot? Nie poradi nepodobruvanje sme vo procedura za pustanje na dokumenti za invitro