Da i moite se isti samo sto se za nekoe levce poskapi nema veze isti se da i jas resiv da gi pijam ke vi kazam kako se osekjam jas od obicnata nemav problem se nadevam i od ovaa isto ke e
Феминки, прашање за оние кои правеле трансфер на замрзанети ембриони. Како оди процедурата? Повторно клукаат со терапија? Колку, каква?
И јас имам хетерозиготна мутација на MTHFR 677, почнав да ги пијам три месеци пред инвитрото, три апченца дневно, значи 1,2 мг. Трансфузиологот ми рече дека тоа било доволно и за хомозиготните мутации. Па затоа после ги намалив на две, сега сум четврти месец од бременост и уште си пијам по две. Со лесно и ви посакувам на сите радости што поскоро.
Jas gi piev se do beta hcg i koga imav pozitiven test isto prodolziv do prvo exo kontrola...gi piev i edna nedela pred ET i prodolziv...Po 2x2 gi piev sekoj den sabajle-navecer
Se e individualno jas dva pati pravev kaj ist doktor i bolnica so zamrznati i prviot pat samo me sledese na exo i mi dade samo pregnil i za 2 dena mi napravi ET.a vtoriov pat me sledese na exo i endometriumot mi bese 11 mm i mi rece ok e ne cini da e i mn debel i mi dade da pijam tie 5 dena od zakazan ET decortin 5 dena po 10 mg.Aspirin estrofem i folna i vit D3 kapki...mi se napravi ET i prodolziv so decortinot uste 10 dena po 5 mg aspirin,estrofen,folna,kapki d3 crinone sabajle navecer i prolutex inekcii progesteron sekoj den i od 5 ti den od ET fraksiparin...i imav visoka pozitivna beta...sega iza sledno ovaa terapija mi e pogodena decortinot go dava da ne go prepoznae telotot embrionot ko strano telo kortikosteroid e toa
Zavisi od bolnica i doktorot imam praveno transfer so zamrznati vo remedika nemav nekoja terapija osven estofen a vo newborn se bockav so suprafakt pred transfer
IVF na priroden ciklus prvo te sledat na eho i cekaat vodecki folikul posle ti odreduvaat den za punkcija za da go izvadat, go oploduvaat i ti pravat pransver, razlikata e sto ne primas hormoni tuku ti go sledat prirodniot ciklus.
Devojli posle kolku vreme od transferot moze slobodno da se dvizam i da si obavuvam nekoi domasni raboti?
Poso gleam deka na privatno e skoro pola cena, pa ne mi bese jasno. Sakas da kazes deka edinstvenata razlika vo cenata e samo poradi hormonite?
Izmislena na priroden ciklus imas isto punkcija zavisi so ili bez anestezija, oploduvanje i transver, samo ne primas prethodno hormoni ti pravat punkcija na priroden ciklus