Jas pocnav na 18 ovoj mesec vcera imav punkcija denes mi javija deka mi se oplodile jajce kletkite pa zdravje cetvrtok ili petok odam na transfer jupiii
Dragi prijatelki imam edna dilema I ako mozete da mi dadete sovet jas ivf go pravam vo Bitola no sum od Skopje sto mi predlagate dali den dva posle transferot da ostanam da miruvam vo bitola ili da si idam doma za da ne se vozam mnogu
Женички ве читaм aмa дo сегa не пишев вo oвaa темa,сaкaм дa прaвaм ивф вo мк вo new born ме интересирa сo зaкaжувaње кaкo е дaли дa звoнaм oд тукa или кoгa ќе си дoјдaм?Сите штo сте пoчнaти си пoстaпкa oд срце ви пoсaкувaм успех.
Najprvo sakam na site da vi posakam uspeh i sto e mozno najbzro da si se izraduvate i racete da vi bidat ispolneti so mnooooogu decinja. Mozebi prasanjevo ne mi e za ovde i moze slobodno da go prefrlete cisto mi treba vase mislenje dali se pravi Ivf dokolku zenata vo ovoj slucaj jas imam prethodno prirodno ostanato bremena, a sega se obiduvame 10 meseci ( znam za nekoj e kratok period ), no sakam site opcii da gi znam za sto ponatamu bi mozelo da praveme. Vi blagodaram
Женски, колку време од почнувањето да се боцкате со суперфакт добивте менструација ако почнавте од 21 ден од циклус? На мене ми е 9ти ден како се боцкам и уште не добив... а ме болат градите и некако чудно ме болат и јајнициве. Ама немам уште добиено. Какво е вашето искуство? П.С. Обично добивам на 29-30 дена
Jas deneska se javiv utre imam idenje za sk i vikam za konsultacija da se javam i odma mi zakazaa za utre nema problem so cekanje mislam so sreka mila se najdobro...
Pocekaj do onolku dena kolku sto ti trae maximum ciklusot.ako ti doaga na 30dena na 31ot napravisi test za bremenost i posle javise kaj doktorot koj te vodi. Ti posakuvam srekja od srce!
Da ne slucajno sum ostanale bremena prirodno. Znaete deka i jas se mislam na toa? Iako iskreno ne veruvam, ama ete A kakvi cuvstva se javuvaat so stimulaciite? Kako e? Aj podgotvete me pls
Jas iskreno nemav nekoi znaci gradi samo bolea i bev nekako kako da lebam se mi bese nekako ubavo bev pozitivna smirena i raznezneta
Jas koga pocnav da primam stimulacija prvite dva tri dena mnogu glava me bolese I mi se spiese kako omalaksana no nemora da znaci sekoj organizam razlicno gi podnesuva hormonite so lesno I srekno na site
Ме интересира нешто. Јас ќе добијам неколку дена слободни од работа после транствер но потоа како ќе биде не знам . Вие како се снајдовте за работата , јас немам уште 6 месеци а работам во кујна каде што имам стоење на нозе дури и 10 саати . Ме фака паника и страв .
Земи мила боледување уште неколку дена, барем една недела да си дома. Сепак ако стоиш цело време на работа, мислам подобро да си дома. Јас лански одмор ќе користам после трансферот