на брисевиве пред ивф што ги правев ми излезе ентерокока ,и сега вајда ке ми одложат.Имал ли некој ваква бактерија и како побезо да си оди?
Mila i jas imam predhodno ostanato prirodno bremena no za zal neuspesna,i eve veke 1 godina i poveke probuvame i nisto pa se resuvme za invitro.
Јaс јa имaв вo бременoстa, резултaт е нa oтсутнaтa вaгинaлнa микрoфлoрa. Пиев сумaмед и стaвaв вaгисaн и линекс лејди зa нoрмaлизирaње нa пх вреднoстa и врaќaње нa нoрмaлнaтa микрoфлoрa.
Jas ostanav trudna.si pocnav so triptofem od 21den od ciklus i cekav menzis i ne mi dojde.si napraviv test i pozitiven bese.cuda se slucuvaat..
Neznam ama se razocarav pocnaa i leviot jajnik da me naboluva kako da saka probie i matkata da me sece
Мене ми дадоа амоксиклав со мм да пиеме,и за мене relactagel вагиналети.Ајде вајда до следен циклус је се исчисти.
Јaс јa немaв нa нaреден брис,зaбoрaвив дa спoмнaм декa стaвaв и пoлигинaкс вaгинaлети. Нa вaгинaлен брис јa имaш?
И јас ја имав баш пред да останам бремена. Пиев две недели авелокс антибиотик и десет дена вагиналети нистатин со глауфос. А, да и во меѓувреме пиев капсули лактогин за нормализирање за вагиналната микрофлора. Веднаш ја излечив. Не е страшна, ама повторувачка е и досадна како ешерихијата. Оди на гинеколог нека ти препише антибиотик и обавезно вагиналети на база антибиотик со пробиотик, ќе видиш одма ќе ја снема. Ич да не му ја мислиш мила
Ima li nekoj iskustvo od dok. Ivanovski za dve nedeli planiram da pocnam so invitro . Pa nz kaj da odam