Тоа немора да значи дека ке ти дојде,болат јајниците и кога си трудна,ти работат, @dimkovksa правев прва инсеминација кај него,требаше как Кузевска ама она отиде на семинар,па ме птефрли кај него.Мене ми се виде ок, комуникативен,фин,шегаџија да те ослободи од грижи,ама сепак се одлучив за Лазаревски,па после неуспешната инсем. отидов кај Лазаревски.А овде читам мн задоволни се и од Иванов.
Relactagelot е нa ист принцип кo вaгисaнoт сo млечнa киселинa, јaс би ти препoрaчaлa дa си земеш и сo лaктoбaцили вaгинaлети кo линекс лејди или aцидoсaлус. Зa мене искренo беше стрaшнa, дoктoрoт смеa декa пoрaди неa ми се скрaти цервиксoт пa зaвршив нa итен серклaж. Не пoчнувaј ништo сo неa. А, дa и превентивнo стaвaв и стaвaм пoвременo oктенисепт спреј, дoстa пoмaгa зa спречувaње нa инфекции.
Ne mila nie sme vo brak 6 godini i veke 4 godini se obiduvavme no bez uspeh i lani kako sto ti pisav ostanav bremena no bez uspeh i eve veke 1godina e pominata od togas i pak nisto,i se resivme da odime na invitro gi napravivme site ispituvanja i se vospostavi deka soprugot ima slab spermogram i deka mali se sansite za prirodno da ostanam trudna,zatoa se odlucivme za invitro.Za sto i da se odlucis so sreka da ti e.
Фала ти срцко на советот,а колку пари се тие линекс лејди.И како ти се скуси церциксот поради ентерококата?Инаку не го прашав др дали да продолжам со аспиринот и фолната и б12,додека го пијам антибиотикот.
Bev kaj dvajca lekari pred da pocnam so invitro da napravam nekoi ispituvanja gi prasav za mislenje kaj koj ginekolog i dvata razlicno mi ponudija edniot Ivanovski drugiot Popovic za koj bi mi vie preporucile
310 се линекс лејди, 570 вaгисaн, 885 aцидoсaулус вo еурoфaрм. Ќе си пиеш се, и јaс пиев и пијaм aспирин уште. Вo бременoст ми се скрaти, вaкa не мoже aмa зaтoa ти велaм дoдекa не јa исчистиш дa не пoчнувaш пoстaпкa.
nema problem zakazuvaat denes za utre.jas duri i eden saat porano stignav, pa stom zavrsija lugeto pred mene me primii doktorot (trajkovski) i mnogu bese pozitiven, i dava mobilen za kontakt.
Секој со свое искуство.Отиди си на консултација и кај двајцата и одлучи си.Јас и за Поповиќ имам слушнато позитивни искуства.
@bokace sega citkam,posakuvam najlesno da ja pomines cela procedura i dve crtki za dve srcinja.Bas mi e milo
Nemoj da se sekiras se uste e rano.jas denes bev na bolnica zatoa sto me bolese mnogu bubregot I mi rekoja deka mi se malce pokaceni leukocitite..Mi proverija I krv jas go prasav dali mozat da bidat dali sum bremena mene mie 7 den od transfer I tie mi rekoja deka se uste e rano ne moze da se vidi mora da cekam Do 06.06 taka da nemoj da se razocaruvas se uste e rano za da se pokaze testot pozitiven bidi uste malce strpliva.znam kako se custvuvas ijas sum nestrpliva ama mora da sme silni.
Znam i na mojata kolesak i se desili napravila porano test i negativen a posle nekolku dena preku krv pozitiven ,i me predupredi da ne pravam ama srce junacko ne izdrza i se razocata
Pomos devojki! Denes mi e 5 den od transfer i imam dosta bolki vo jajnicite, ne mozam ni da odam, samo so mnogu kratki cekori. Dali imala nekoja slicno iskustvo, mnogu mi e rano za bolki!!!!!