Може ли да ми кажете до колку саат најкасно може да си ја земам историјата од (неуспешна) инсеминација од ГАК? И од каде...од шалтер? Како да закажам втора, треба да закажувам преглед на наредниот циклус или како?
Историите ги издаваат за недела, две. Одиш на првиот шалтер па се симнуваш во подрум да платиш и ти ја издаваат. На следен циклус одиш пак и започнуваш.
Ama vo koj del od denot, dali moze posle 16 casot.... Toa mi bese prvoto prasanje, a vtoroto: da odam direktno kaj doktorot, ili so prethoden upat od maticen?
Не работат попладне до три мислам. Јас немав упат вториот пат се договорив претходно со докторот па тој ми генерираше упат. Првиот пат имав. Најдобро од сабајле рано да отидеш после осум.
Devojki dali nekoja od vas ima praveno sega skoro ispituvanja na transfuziologija imunologija i manu i so kakov uput zosto mojata maticna ne znae kako da izdade i nema termini ke moze li nekoj da mi objasni ve molam
Јас уште не сум стигнала до трансфер, ама вака. И јас имам работа која бара стоење на нозе, и до 9-10 саати. На ум не ми паѓа да идам на работа додека не видам две цртки. Искрено. Нема шанси. Ти препорачувам да си го искористиш годинешниов одмор, а и твојот лекар гинеколог би требало да ти даде боледување со оглед на зафатот низ кој поминуваме и комплицираноста. Немора да значи дека ќе успее ИВФ-то ако лежиш 24/7, ама и немора да значи оти нема да успее ако одиш на работа. Сепак, мислам дека треба подолг одмор за нас со такво работно место.
Devojki, jas denes dobiv. Ili utre ili vo sabota idam da mi proverat hormoni. A, gledam nesto tuka citam, moze i loso sum razbrala, stvarno gledaat vaginalno, sega, vo vakov period? Mene toa ne mi e bas logicno... I neli, sega se blizi i punkcijata. I me faca misla sega, kako ke pomini, kako ke bidi. Moze da mi kazete nesto okolu toa? Kako pominavte, bolese posle toa? Kolku vreme traese? Kako ja podnesovte anestezijata? Kako vi bese narednite 2-3 dena? Imavte bolki, krv? Celata sum vo prasanja
Институт за имунобиологија и хумана генетика - проверка за тромбофилија. Институт за трансфузиона медицина - проверка на хемостаза,д димери,афа,ат3,пс,ла Секако одиш со упатот од матичниот гинеколог кај доктори на секој институт и тие според проблемот ти кажуваат што да испиташ. Јас за трансфузиологија земав приоритетен а за хумана генетика беше з др. Дејан Трајков.
E vaka jas bev vo ponedelnikot na punkcija i mi bese strav isto ali koga otidov tamu sve zaboraviv samo bidi smirena posle toa nemas ni bolka ni vrtoglavici i zatoa treba da si gladna i zedna 12 casa a za vaginalen pregled za vreme na ciklus i mene me gledaa taka isto najnormalno kako sekoj pat e so sreka i lesno i ne se plasi misli pozitivno
Ајде женски некој да ме упати кои документи се потребни за инсеминација. Прва ми е после 4 години брак и сакаме да почнеме со процедура од наредн месец, но сакам убаво да се информирам кои испитување треба да ги направам и ако веќе ги имам колку треба да бидат страи?
Јас правев. Ама знам девојки кои не правеа. Консултирај се со матичен. За отпусно, не брзај. Сум чекала и повеке од месец. Гак се бавни :/
Уффффф, јас не сум депилирана. Се депилирам секој месец после менструација. Аиииииии, ама непријатнооо. Ух. ЈАс сум позитивна, не се плашам, ама некако сакам се да знам од напред, за да сум подготвена.