Mene na vtor den od ciklus samo hormoni mi merea i dozata stimulacii se odredi. Nemase nikakvo eho najmalku pa vaginalno
I jas taka,bev depilirana za na 20 koga me pregleda,denes treba da mi dojdi i na vtor den ke odam taka,za punkcija pak ke se depiliram togas e povazno.Nie za se se zamarame zeni sto gi znam nedepilirani i posle rabota nemieni sto odea na pregled do sega po 2 deca rodija
Aj da ve prasam nesto primam merional po edna na den za inseminacijata da gi zgolemime sansite deneska ja primam tretata i utre idam na folikometrija vo Newborn kaj Vlatko negutoa jas se si mislam deka ovulacijata mene mi e mnogu porano na 11 ili 12 den ima li sansi da veke mi puknale folikulite,,???
оди на консултација во newborn тоа не се наплаќа и ќе видиш што-како ќе ти кажат... јас 2-рото таму ќе го правам и искрено од Бирол слушнав доста работи кои во Сиситна не ми ги кажаа и плус ми даде да одам на дополнителна терапија ... меѓутоа секој случај е различен затоа провери си убаво секаде ...
I jas sakam da znam posle transferot dali smeam da patuvam od Skopje do Bitola ili strogo treba miruvanje?Dali ima neko hotel vo blizina na sistina da ne e preskapo?
Vo mojot slucaj, za prvoto ivf miruvav samo 3 dena i potoa se vrativ na rabota, narednite dve gi odlezav propisno po 14 dena megutoa ocigledno ne e do toa.Mislam deka i lekarot ti sovetuva 2-3 dena miruvanje pa potoa postepeno vrakanje na sekojdnevnite aktivnosti .Se nadevam i ti posakuvam za 14 dena da ni soopstis ubavi vesti
I mene mi rekoa ovie dva do tri dena da miruvam a ppsle kako sto sum bila do sega aktivna da si prodolzam samo da ne krevam tesko I da ne se navednuvam jas sum od skopje I pravev ivf vo bitola I si ostanav ovde dva dena za sigurnost nekoja moja pa se nadevame deka ke imame pozitivni rezultati I ke setame so golemi mesinja
Mila kaj mene e kompliciran slucajot, ne se rakovodi od mene....Ja primiv infuzijata vo Plodnost, Bitola, trebase da zapocnam so ivf, no eve 3 meseci so red imam cista na jajnik sto ne saka da pukne. Zatoa mene taa infuzija nemase kako da mi pomogne. Ne se sekavam tocno za cena zasto ja vnese vo vkupnata cena za prethodnoto ivf. Mislam bese okolu 8 000-9 000 den. Ako bese se ok, ke trebase uste 2 takvi da primam no.... Ti vo koja bolnica ke ja primis?
Јас правев скоро. На упатот за трансфузија ќе ти пише следно: PT, APTT, TT, D-Dimeri, AT III, PC, PS, LA, AFA, osnovi na hemostaza, HLA so cross match На имунологија FVLeiden, FVR2, Protrombin, MTHFR C677T, MTHFR A1298C, FXIII, HPA1, AKE, APO, PAI-1, EPCR, eNOS, LTA, B-Fibrinogen во Ману вродена тромбофилија нека пишува. За партнерот за трансфузија само ХЛА со крос меч, за имуно исто ко твоето, после докторот сам ќе ви каже што точно треба да испитате. Овие у ману се мивки! Биди спремна дека во ходник пред сите што чекаат ќе те прашаат дали имаш проблеми со вени или спонтани абортуси. Иако на упатот ќе ти пишува дијагноза која во никој случај не е од вени, има една напортна што мислам дека намерно прашува така!
Драга Kukla 21, ако сакаш да ми кажеш колку отприлика кошта испитување за вродена тромбофилија во Ману и дали испитувањето го покрива фондот? И што всушност означува генот еNOS G894T, бидејќи кај мене е мутиран?
Jas imam primano vo Plodnost 6000 den bese í se prima kako árkokat infuzija no podolgo vérme skoro 3 casa
Jas leze 3-4 den 5 ti iskociv do laboratorija i doma i po doma si lezev si sedev se vrtkav ne rab nisto no ne lezev celo vreme i na 7-8 den iskociv na mala prosetka se do 13 ti den koga pravec beta i betata mi bese pozitivna...jas iskreno ovoj pat bev mnogu opustena ne placev mnogu bev raspolozena galev mese pozitivno mislev celo vreme i ete bidna...a prez toa samo losi misli simptomi barav nonstop i nelezev nonstop 8 dena i pak nebidna...zatoa glavata gore misli si pozitivno i kebide ti pustam srekja za brzo da pominat denovive i za visoka beta da castis
Pa mene mi rekoja oti imav dva spontani abortusi so taa infuzija podobro se prifakal embrionot odnosno se pravele ispituvanja vo stranstvo kade e dokazano deka lipidite pomagaat za uspesno ivf.