FaLa ti a dali odese so termini ili prioritetni uputi kaj koi doktori i kolku plati ako mozes da mi kazes
Овие испитувања ги платив 450 денари во МАНУ. Ова е со упат, значи фондот покрива, а ти плаќаш партиципација 450 денари. Не би знаела да ти кажам за овој ген. Каде го испитуваше? 1. На трансфузија со приоритетен упат бев. Платив околу 2000 денари. Имаат амбуланта за приоритетни - кој ми се погоди кај тој бев. Некоја Петровиќ се погоди. 2. На имунологија со мој термин. Ама тука секогаш има слободни термини. Можеш да закажеш од денес за утре. Заедно со мм околу 5000 денари. Само кај Дејан Трајков има термини. 3. МАНУ е лабораторија, нема термин. Ти треба само упат. 450 денари со упат.
Hahaha, bas taka, i ja sznam nekoi koi neznaat da razlikuvaat PAP od mikrobioloski test. Poima nemaat kakvi hormoni imaat zenite i koj sto funkcija ima, i sto vikas po dve deca si imaat. Ama toa e, sto si e nase ke si dojde Ti posakuvam uspeh mila
Vaka sega mili moi. Denes bev na proverka na estrogen, i super e. Inaku sega mi e vtor den od ciklus, utre ne raboti laboratorijata, pa zatoa taka resivme denes da pravam. Mi dade da primam po 3 Puregon 5 dena i 6tiot den da idam pak za hormoni da proveram i da me vidi lekarot na ultrazvuk. Kazete mi, boli Puregonot koga te bockaat? Posle toa boli?
Како сама да го ставам? Ми рекоа во бут, да идам други да ме боцкаат. Со суперфакт се боцкам сама и не ме боли, ама ова ми рекоа неможам сама за Puregon-от...
Taa koristi za unistuvanje na natural killers kletkite sto site gi imame, no kaj nekoi od nas tie ne go prepoznavaat plodot I go napagaat kako da e tugjo telo. Se dava po spontani abortusi I biohemiski bremenosti.
Auuu me skina zeludnik dali e mozno od merionalot ili mozebi od antibiotikot ne se izdrzuva izgleda ke moram na itnata...
Kukla a ovie ispituvanja moze li da si gi napravam pred da pocnam bilo kakva postapka ili mora da imam neuspesni bremenosti?
Јас поткожно се боцкав. Така ми кажаа. На трансфузија има. Јас појдов од 8 и втора бев, па брзо завршив. На имуно ќе имаш термин, а во ману немаше гужва. Мое мислење треба. Се друго е од тепка на гинекологот кој тера класична шема кај сите, па кај кој биде-биде.
A kade pravese ivf i koga ti ja stavaat posle ET ili molimte pisi mi i jas imav spontan eden i dve biohemiski bremenosti...i kolku cini?
Jas sum vo remedika, kaj d-r Gligor Dimitrov, ama nie nema sega da pravime transfer, tuku ke gi zamrzneme embrionite. Transfer ponataka. Ama sepak, pocnavme proces i presercna sum poradi toa. Edvaj cekam da se vgnezdat vo mene posle embrionite Ti posakkuvam bremenost mila Ti kaj koj doktor si i do kade si?
Kaj Adamoska vo Sistina,ponedelnik ke ispituvam estradiol,10dena se bockam so suprefact,po pregledot sigurno ke mi smeni terapija
Jas pravev dve invitra vo plodnost prvoto zavrsi so spontan vo 7 nedela a vtoroto neuspesno.Prethodno imam uste eden spontan od prirodno zacnuvanje.Intralipidna stavav za vtoroto invitro Edna nedela pred transfer i mi naplatija 6000 den .Sega citam oti e 9000 den.Ako sakas nesto drugo mozi í vo privatna poraka da me prasas.pozz
Taka jas denes. Bev da mi proverat stradiol, i mi dodade Puregon da primam, pa vo cetvrtok ke idam na ultrazvuk i pak k emi merat hormoni. Jas sum 2-3 dena samo pred tebe vo protokolot. Ti pocna so superfakt na 21vi den, taka? JAs sum po toj protokol...
Da,samo vo izvestajot mi pisuva za naredno Gonal f,ne znam dali e isto so Puregon?Se sto ke kazat ke slusame,jas poveke se plasam od hormonite deka dva pati sum operirana od miomi.
Јас ништо не можев сама си одев во ремедика секој ден. А за пурегонот строго нагласено полека затоа што јас некогаш со плачење и укочена нога си идев некогаш со смешки. Тие сестри што се во ивф одделот знаат да боцкаат поубаво