Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Може има некоја грешка. Секогаш таму правите спермограм?! Одете на уролог. Леукоцитите како му се?

2. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    a kade pravevte spermogram posto jas sega pred mesec dena koga pravevme ispituvanha za ivf mm bese vo remedika I za spermokultura ni dadoa gresni rezultati a vo avicena izleze sve vo red zatoa ne gubi nadez

3. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Fala ti, no ne ocekuvam mnogu

4. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Se pravat greski @Libra88, kaj nas izleze isto a sekoj nareden pat normozoospermija. Povtorete analiza

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Vo avicena pravevme. @kukla21 nema mn zgolemeni leukociti. 1,4 a treba da bidat pomalku od 2. Mi doagja da placam na cel glas, samo nemozam zaradi nego. Taka mu e tesko pa I mene da me gleda kako placam :( :(

На @malena@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    imase ponazad nekoja feminka napisano za apcina od amerika so koja go naddminale istiov problem.mislam bese @Pacient srna.
    sovetuvajte se so lekar, sigurno ima care.
    stiskam palci

7. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    zdravo na site
    denes bev co newborn na exo bidejki mi e 3 den od ciklus i imav 14 folikuli.ehoto kostase 1500 denari i od 5 den od ciklus pocnuvam so cikloporginova.tie se pijat po nekoja sema,ama nemam pieno do sega za prethodnoto ifv piev jasmin pa ako imate nekoj sovet pisete mi
    inace na 24 juni odam da pocnime so terapija sestrata mi rece ke mi pokaze kako sama da se bockam.
    druga rabota koga odev vo sistina sestrata mi rece isklucivo na vecer da se bockam posle 19 casot, a sega vamu mi vikaat od 15 do 17 casot?
    ne znam sto e razlikata.
    inace nemase mnogu guzva, eden par pred nas i eden posle nas (ova mnogu vlijae na psihata na mojot soprug bidejki koga odevme vo sistina skrena od guzvata i cekanjeto tamu).
    dobra nok na site

На kukla21, Len@82, Anetaoh и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Ne se sekiraj istovo go projdovme i nie. Vo ejakulat koga ima nekolku koga ic ama so apcinjava do 100.000 stignavme. Idi na www.spermhope.com naracaj si gi doagaat za 2 nedeli samo ke ti trebaat vrski na carina zaso nas nesto ni mudruvaa demek da gi registrirame. I da znaes efektot trae nekolku meseci. Kaj nas ne uspeavme vo toj period i sega samo sto mi stigna vtora tura apcinja

9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Moj sovet ti e da si ispitate na Histologija na klinika tamu se najmerodavni rezultatite profesori gi razgleduvaat maz mi e doktor i sekogas tamu pravi zosto mnogu se rasprasuvase...a pred ivf trebase i eden na privatno kade sto ke se pravi ivfto i vo remedika najlos spermogram mu iskoci vo ovie 3 godini...
    Ne se razocaruvajte 3-5 dena apstinencija obevezno,neka se konsultira so urolog obavrzno...maz mi vo gradska bolnica pravese i exo na testisi i prostata zosto ima oligoastenoteratospermija i se bese uredno i na exo.Zema sega povtorno spermotrend i vit.E obavezno,cink,selen.... i spermokultura da si napravite zosto ako ima nekoja bakterija moze da e vlosena momentalnata sostojba radi toa...
    Veruvam kako ti e no soberi siliiii toa ni e najpotrebno na site koj sme na ovaa maka ke se sredi moze da e greshka.Te gushkaaaam

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Libra ne ocajuvaj povtorete go uste ednas na drugo mesto spermogramot, znam parovi koi so azospermija imaat bliznaci im vadat od kanalite i gi oploduvaat, minatata godina eden par zborese za toa kako dobile bliznacinja.

11. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Исто и мене. Помагајте. Јас имам време до пукција, денес ми е 6ти ден....

На tanji4ka... му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Bez panika. Nemoj samo da sozdavas tenzija megju vas kako partneri. Veruvaj, nitu toj nesaka da ima takov rezultat od spermogramot i kojznae kolku se cuvstvuva sega glupavo i bolno. Nemoj da go obvinuvas sega i d amu naogjas maani vo nacinot na zivot. Samo smireno. Neka napravi dodatni ispituvanja. Ako nema vo spermata, moze ima vo organizmot. Postojat sega tehniki, kako TESE mislam se vikase. Mene mi rekoa, ti gledaj ti da si zdrava, a soprugot moze i eden edinstven eprematozoid da ima, ke go izvadat i ke napravat bebe. Ne se sekirajte i ne gubete nadez.
    Btw, i mojot soprug ima los spermogram. Mu preporacaa da pie Condensyl, gi ima vo nekoja apteka karsi GAK, malku se solenki - 2500 denari, ama posle 2-3 kutii imalo mnogu golemo podobruvanje kaj skoro site korisnici. Probajte. Mojov pie momentalno, pa ke vidime.
    Pozdrav, i vi posakuvam uspeh.

На Moce19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    A da ti kazam sega nesto sakas?
    Tie od AVICENA treba da se obesat. Mislev da im pustam inspekcija pred godina dena. Imeno, soprugot moj ima los spermogram vece so godini znaeme. I taka sobirajki dokumenti za IVF za vo fond, neli baraat od razlicni mesta da se. I pravese vo remedika, na GAK i vikame ajde vo avicena, rekoa tamu bilo preizno. KOga gledame rezultatot odlicen, abe 123 milioni na mm kuben. A obicno ima 2 milioni. Vikame nema sansi. Prvo dodusa se izraduvavme, ama posle resivme da proverime pak vo remedika. I se pokaza deka rezultatot od avicena nema vrska. Bese isto slab - 2 milioni. Nenzma sto pravat, dali gi mesaat na eden pacient so drug, ne sakam ni da znam, ama ova ne e edinstveno kaj vas da se slucuva. Moja preporaka ti e da si proverite i na drugo mesto. A posle toa imate dokumenti vo race spremni da pustite tuzba protiv idiotite!

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013

Nas ni rekoa deka kondezilot se davaat na tie sto veke imaat nekoja brojka za da se zgolemi a ne za azoospermija

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Kaj tie vo avicena nekako ja izgubiv doverbata jas, ponekogas cudni raboti se slucuvaat tamu. Na primer...bas tie kaj soprugot najdoa hepatitB, od um ne izvadija. Cel proces za in vitro moravme da go stopirame za jas da se vakciniram da ne se prenesel i kaj mene. I na kraj, otkako gi dobivme rezultatite od MANU, izleze deka nema nikakov hepatiteB. Ludnica.... Mi se idese da odam i skandal da napravam, zivotot mi se skrati od stresot.

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Neznam veke sto da mislam, ne sakam da si davam lazna nadez deka e gresen rezultatot. Ufffff samo pomislvam shto ne ceka... samo nekoja depresija da ne ne' mavne...na rabota sum, a mi doagja da placam, placam da ne prestanam....

17. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Nemojte da pagate vo depresija tolku ne d nisto strasno pa 21vek sme sega medicinata e mnogu napred so lekarstva I so verba vo boga se ke se sredi samo bidete I mislite pozitivno :)

На tanji4ka... му/ѝ се допаѓа ова.
  18. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Со среќа мила!
    Јас пиев циклопрогинова, 21 ден се пијат, па после 3 дена добив.
    Одлично ми објаснија мене, еве сама се боцкам цело време, а порано уплав имав од игли. После работа се боцкам околу 16:45 :)

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    @Libra88 смирено мила. Како што знам од Струмица си? или грешка сум?
    овој месец имаме јога за антистрес, ајде бујрум :hug: ама добро ми легна, вчера започнав :inlove:

и кај нас постојано пага. за три години од 20% стигнавме на 2%. последната опција ни е Condenzyl пред ивф. Две пакетчиња нарачавме од Битола, по карго, двете заедно 4.500 денари.
    Ако постојано има промени и пага, зошто да не може да почне и да се качува? мене оваа ми е надежта.:sun:

На Lavica26, tanji4ka... и ljubovce 83 им се допаѓа ова.
  20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas nemozam da ti pratam poraka, ajde probaj ti?