Засега и нема што Земи во предвид дека повеќето жени што нормално забременуваат не се ни свесни дека се бремени додека циклусот не им закасни недела, две или повеќе. Јас исто правев ивф, и освен болни гради (кои беа и ради прогестеронот од кринон гелот) не осеќав ништо. Цела бременост ми помина без повраќање, без желба за некое посебно јадење, а само неколку пати ми се гадеше (ама тоа после 8ма недела). Плус таму 3-ти, 4-ти месец бев многу поспана. И почна панталоните да не можам да ги закопчам
Denes na 6den od ciklus imam nenormalno krvarenje,a mi e 3den od stimulacija so gonal f,doktorkata mi rece da ispijam vo tekot na denot 4 apcinja estrofem i deka bilo znak za nerastenje na folikulite i tencenje na endometriumot,deka slaba mi e stimulacijata ,utre sum na pregled pa ke mi kaze dali ke prodolzime,se iznaplacav ubavo i sega da ve prasam da ne imate nekoe slicno iskustvo i da me posovetuvate.
Mene mi se sluci taka, i na 6ti den od dobieno so krvarenje, pa morase da se prekine stimulacijata, mi traese 12 dena toj ciklus.
Така си мислам и јас.....ќе отидам кај Др.Таше и таму ќе проверам а воедно и да се консултирам со него ...
Znaes kolku se iznervirav,se ubavo im objasniv deka 2 pati se imam operirano od miomi i deka matkata mi e sklona kon sozdavanje pak,se bockam so suprefact,gonal f i sega pijam estrofem i utre sigurno koga ke me vidi ke ja prekine i kaj mene,nervozata,parite i visokot hormoni gratis a vremeto pominuva.
So sto se bockas?Jas so suprefact i gonal f i od denes pijam estrofem,mnogu iskrvariv,utre sum na kontrola da vidime dali ke ja prekineme postapkata.
utre mie transferot se nadevam se ke bide vo red,me maci nesto drugo pred malku mi bese steceno malku mesano krv i kafeav iscedok,mozno e da e od punkcijata ?vo vtornikot mi bese punkcijata malku sosemnkrf imav na brisenje ,vcera se bese ok, sega ova me zagrisuva,dali na nekoja od vas vi se ima sluceno
Mila so sreka neka ti e daj Boze da e se kako sto treba.Mene vcera mi bese punkcijata ama nemam nisto takvo kako krf se e normalno.
Merional (muskulno)od 30.05.2016-03.06.2016 na 04.06.na pregled bev,na 05.06.Cetrotide vo stomak pa pak Merional,na 06.06 pak Cetrotide potoa Choriomon na 07.06 imav sloboden den i na 08.06 vo Sredata punkcija.