i jas ja imam istava terapija samo sto namesto folam pijam folgard i plus imam flaxsiprine toa e cleksan inekcii vo raka
I jas ja imav istata terapija I posle transfer gi prodolziv proginova samo beli, folna I prolutex se do test
zenski denes mi stigna vaucerot!!!! ovoj pat bese so preporacana pratka za da se potpisam deka sum go primila.prethodniot pat ednostvno postarot go ostvi vo sandace.so sreka na site sto cekate 2 crti, go molam Gospod da se smilosti na nas.dobra nok
Devojki mene na 3 den hormoni od ciklus povtorno mi najdoja pokacen prolaktin.Mi prepisa dostineks i Sega kegi pijam samo neznam do koga.Dali se imate sooceno so vakov problem?oddenes stimulacii pocnav fostimon po 3
za imunologija za trombofiliite prasuvav koj moze da mi zakaze i mi kazaa internist moze da mi zakaze
i jas bev kaj petlickovski esenta ispitavme samo antitela za sterilitet koj bea vo redsega rece treba i trombofiliite da gi ispitam no zdravje boze esenta sega ke odmoram malku oti pravev histeroskopija dr trajanova mi ja pravese mi izvadija septum i polip i mozda ke ostanam bremena i po priroden pat
И се сличило ли на некоја од вас, да почне со стимулации за ИВФ, да се боцка со суперфакт од 21ви ден, па да почне со Пурегон... еве веќе денес е 7ми ден, а вчера кога бев да ме погледне на ултразвук, докторот ми рече - А ти имаше некоја операција? Па се мачеше да ми го најде десниот јајник (него сите тешко го наоѓаат, малку е скриен и припоен до матката). Многу се изнервиравме со мм. Па ти ако ме земаш мене во свои раце да ми правиш ИВФ, би требало нели прво да ми ја погледнеш историјата барем, нели? Сега кај нас проблемот е слаб спермограм, ама и јас правев и ХСГ, и хистероскопија и лапароскопија. Незнам. Дај Боже се да биде како што треба. Цела среќа, па нема веднаш да правиме трансфер, туку по година дена од сега, а ембрионите (дај Боже да ги има доволно, односно воопшто да ги има) ќе ги замрзнеме. Помагајте, што да правиме сега? Несакам да верувам дека сме само една обична бројка која ја поминала процедурата за ИВФ... Инаку, од докторот сум супер задоволна, ни влева надеж најмногу на свет, позитивен е, супер е. Ама ова вчера баш ме изненади.
Несакам да го напишам неговото име, несакам да му правам антиреклама, навистина сум задоволна од него, и од се што стори за нас. Само ова ме изнендаи и ме интересира дали и на некој друг му с еима слиучено истото?
Vidov od predhodnite postovi kaj koj doktor si iskreno so taa tehnologija i iskustvo ne bi trebalo da ne vudi
a pred kolku vreme Imas praveno laparaskopija posto zolva mi se pravese I vednas posle toa I Inseminacija no ne uspesno a dr i rece deka po 6meseci prirodno treba da si ostane i stvarno taka ali sepak so sreka i lesno
dali seuste imas krvarenje? Ako imas ke ja prekine postapkata, ako ne mozebi ke ispadne dobro. Te razbiram potpolno i kaj mene isto bese.
Devojki pred IVF vi preporacaa li rezim na ishrana, vitamini za imunitet i slicno. Nie planirame vo septemvri da pravime IVF, vo avgust pocnuvame so protokol, no dr Birol mi preporaca rezim na ishrana so proteinska dieta i nekoi vitamini da pocnam od 1 juli
mene ne mi dadoa nikakva dieta samo mi rekoa poveke ovosje I zelencuk a vitamini I drugu rezimi za Ishrana ne mi dadoa I so sreka I so lesno