истото го имам и јас ... исхрана протеинска, апчиња за имунитет, омега 3 и фемибион ... истиот доктор а што се однесува за протеините, за 1-вото инвитро ми кажаа во Систина по трансфер ...
Ajde togas davaj idei sto ke jademe. Ne pusam, ne pijam kafe, gazirano i vestacki sokovi, ama kompirot mi e osnovno jadenje za prezivuvanje, go jadam vo site varijanti i neznam kako ke pominuvam bez kompiri. Koga pocnuvas so rezimot?
prolaktinot se pokacuva od stres.jas piev dostinex po polovina apce nedelno vo tekot na 4 nedeli (dodeka traese bockanjeto). inace porano koga merev pred da pocnam so postapkive sekogas mi bese 15.od koga pocnav da se akam po bolnici mi se kaci na 22 pa 19, a i zavisi sabajleto koga si odela na bockanje kolku si bidena voznemirena. stom ima apce ne se zamaraj
Fala ti me smiri,jas mislev nesto strasno e .Jas patuvam do Skopje nautro dva Casa i deka treba nagladno ne pijam kafe me boli i glavata togas mozebi zatoa mise pokaci.
@caci002 мислам дека правиш грешка. Со компирот. Јас се спремам за ИВф. Чекам наредната недела да ми јават за ваучер. Во мегувреме започнав со диета кај нутриционист и побарав диета за прочистување и подобрување на шансите за бремоност. Таа ми препорача доста леќа, киноа, просо, булгур... вакви храни. И побарав леб, ориз, компир, се пожалив бидејќи ова ми се омилени храни, ама ми рече дека тие храни се лепат за јајниците. Сепак твое си е
Da, jas bev na konsultacii I isto mi kaza, dieta, vitamini I vo avgust/septemvri da se zapocne. Ne e toa za site, no si znae doktorot kade ima potreba
Vcera ispiv 4 estrofema 2 pati po 2 i mi prekina krvarenjeto,denes bev na kontrola treba da prodolzam da se bockam so gonal i suprefact i estrofem i vo vtornik pak na bockanje za hormoni i ako e se vo red ke mi zakaze punkcija.
Davaat terapija sve, ama veke i kaj niv se zguzva taka da po moe mislam deka veke nemaat tolki mnogu uspeh vo posledno pregolema guzva im se stvori
Девојки вчера бев на повторна проверка на бета и излезе 308 ,инаку ми е 14 ден од ЕТ. Конечно и др. малку ме олабави рече дека за сега е супер,следната недела на ехо и повторно бета да видиме како ќе оди .....
Cestitki i imaj si lesna bremenost a jas treba vo ponedelnik da proveruvam no nestrplivi sme i ajde kaj site pozitivni rezultati
i mene mi rece birol proteinska dieta, a jas togas i postev i vika pa dobro togas leb i blago izbegnuvaj kolku mozes, znam deka mlecni proizvodi mnogu se preporacuva osobeno urda posle transfer
Da im se stvori zosto Gurzanova ne bese tuka eden mesec bese na specalizacija vo Dubai i samo Trajkovski rabotese mene denta Gurzanova mi go napravi transverot iposle dva dena zamina gledam sega se vratila kaj mene zavrsi bez uspeh ama znam mnogu sto imaat pozitiven rezultat sve e sreka i kako resil dedo Boze
Devojki oplodena 1 j.k. i transver sabajlevo pravev Ako moze nekoja od vas da mi kaze dali e ok ova sto go pisi na izvestajot 4-8 cell embryo Grade:1
Мила и кај мене беше исто ,кога прашав ми рекоја дека тоа е добро бидејќи 4-8 cell embryo значело дека ембрионот добро се делел и имал убави ќелии (мене така ми објаснија и така ти пренесувам ) кај мене беше извадена една ј.к и истата беше оплодена,еве сега веќе резултатот покажува и бременост Ти посакувам среќа и позитивен тест И Бог нека е со сите нас и нека ни помага
Go prasav jas embriologot mi rece deka e dobro se da ne se sekiram,ama jas moram da se iskonsulturam so vas Daj Boze mila za 2 nedeli da vidam 2 crticki So Bozja volja ke uspeeme site ve
Laparoskopija i histeroskopija pravev vo noemvri 2014, ama ne veruvam dek amoze da ostanam prirodno mila, kaj nas problemot e vo slabiot spermogram. Se e individualno i zavisi od pacient i od negovata problematika kak opar. Najmnogu na svet bi sakale da mozeme prirodno, ama ete, ne uspevame prirodno. Pa so IVF ke si bidne
Daj Boze da fati, i d asi imas lesna bremenost. Ti posakuvam sreca. A sto bese kaj vas problemot za IVF? Kakov problem imavte vie?