Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

264 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    406
    Незнам дали некаде има тема дополнителна, ако има веќе ве молам да ми препратите.
    Имено, сестра ми живее во странство и по неколку обида за инсеминација, сака да дојде во Македонија за ин-витро. Која болница е ажурна за брзи испитувања за нејзе и мажот?
    Дали некоја од вас има искуство со ивф за странци? Читав по ценовници и не ми се јасни цените...има 10 процедури... се извинувам ако вам ви се досадни прашањава, но незнам која од болниците има побрзи специјалисти а воедно добра, брза, ефикасна и пристаплива со цени, услуга за ИВФ.

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И Ремедика и Систина прават инвитро за странци, и цената доаѓа како и за наши што не одат преку фондот - значи отприлика 2500ЕУР ќе дојде. Резултатите се брзи, но секако треба да се темпира денот од циклусот за испитување на хормоните.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Незнам зошто би била различна? Логично треба да е иста како кај секој кој решил на приватно да ја прави постапката.
    Ако има резултати од испитувања од странство (чисти брисеви), другото може брзо да се заврши. Чистите брисеви ги спомнувам бидејќи ако ги прави тука и излезе има нешто повеќе време ќе треба да се истретира.
    Ако е се ок, може многу брзо да се заврши. Во систина чини 1500 еур постапката и 500-600 еур лекарствата за стимулација.

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Мене малце ме збуни една жена,па ве молам да ми кажете дали мора на државна да се прави инсеминација за да можеш ако се неуспешни да правиш инвитро преку фондот,но во некоја од приватноте болници.

5. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Ne e moralno inseminaciite da bidat napraveni vo drzavna.
    Neuspesni inseminacii i od privatnite bolnici se prifakaat za vaucer od fondot, koj sto isto taka moze da se iskoristi vo bilo koja privatna bolnica. Izvinete za lat :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Love23love

Love23love Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo jas sum nova na forumot sakav da prasam Dali nekoj ima slicno ili isto iskustvo kako mene.Jas sum bremena 4 nedela preku in vitro I imam mnogu problemi so zeludnikot imam ispieno do sega 5 apcinja Ranital za zeludnik mislam ke se napijam edno pa posle 2,3 dena pak uste edno I taka toa mi e odobreno od doktorot moj.Ama jas sega procitav Na internet deka ne e dozvoleno I zatoa se plasam da ne mi nastane Nesto so mojata bremenost posto mi e prva a I Odnapred vi blagodaram I vi posakuvam od se srce NA site sto si pkaniraat za deca da vi se ostvari sonot sto po skoro

7. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Штом е одобрено од докторот не би требало да е проблем иако е најдобро да не се пијат сепак тие се јаки апчиња меѓутоа др најдобро знае штом ти дозволил да ги пиеш ваљда не е ништо страшно. Сепак ти пробај си со нешто природно да го смириш желудникот, да пробаш нез апчиња. Со лесно нека ти е бременоста и честитки

8. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Еве ме и мене на оваа тема :)
    Добив ваучер за ин витро, ми одобрија од прва без никакви дополнителни испитувања :clap:
    Па со Господ напред, се одлучивме да одиме во Плодност имам многу позитивни искуства а и препораки за таму па се надевам дека се ќе биде добро!

За Domakica - Сите приватни клиники се добри и брзи во однос на Ин Витро за странци или без ваучер!
    Топло ти препорачувам Плодност, Систина, Ре Медика каде и да појде твојата сестра нема да згреши, кај нас има врвни доктори и специјалисти за оваа област! позз :*

На mdb и Domakica им се допаѓа ова.
  9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    maarina ti posakuvam sreka da uspees a sto e problemot kaj vas sto se odlucivte za ivf

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Здраво Марина,
    ме интересира дали правеше колор доплер на утерус и ултразвучна проценка на јајници како документ кој го приложи во фондот? Јас уште тоа треба да направам, ама не су сигурна дека е тоа потребно :^)

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Јас вчеρа бев на пρеглед, ми κажаа деκа сум 6 гестацисκа недела, има две тоρбичκи, од κои κај едната има сρцева ρеаκција, κај дρугата нема ништо, доκтоρот ρече за 10 дена да одам на пρеглед, во втоρата тоρбичκа аκо има сρце κе се близнаци, аκо не κе се исуши и исчезне, и κе е едно, и тој се зачуди κаκо пρодолжиле да се делат и двете ембρиони, зошто беа по 5 и 6 κлетκи, ама нема пρавила,, тρеба да се боρиме до κρај

На Maarina, danichap и irenna им се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Volsebna mila so lesno neka ti e dali se dve ili edno .. bitno da e samo zdravo i zivo :)

Sakav da prasam , moze sum prasala no ne se sekavam dali poradi visok insulin vo krvta ke me odbijat od fondot ,... Citam deka odbivaat ako nekoi drugi hormoni se visoki no neznam dali i za insulinot ili nema vrska .. ?

13. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Ако мислиш на ХСГ и 4Д ехо на утерус јас ги имав и двете! Ама најдобро ќе ти каже матичниот што и како треба сепак пред да ги пуштиш документите тој мора да ги прегледа. Ако те интересира друго нешто слободно пиши :*

14. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    insulinot ne go ni baraat da se ispita no za.tvoe dobro glej da.go namalis bremenost so nekontroliran insulin ne ide :)

На bokace и only44you им се допаѓа ова.
  15. gabus

gabus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    22
    zdravo nova sum na forumov dali moze nekoj da mi kaze dali ima vrska krvnata grupa na mazot i zenata so invitro jas sum negativ mazot mi e pozitiv dali se prima dopolnitelna terapia molam za odgovor ako nekoj ima iskustvo

16. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Крвната група нема врска со ин витро! Е сега ако си имала претходно абортус или бременост а не си примила рогам инекција тогаш за наредна бременост постои можност да се појават антитела кои можат да му наштетат на плодот, ама не се секирај со редовни кумс тестови може да се примат такви инекции во бременоста и се да си тече како што треба САМО претходно се да му се објасни на гинекологот, за да ти обрни поголемо внимание!
    Ама колку што разбрав ти не си имала претходно бременост, така?

17. gabus

gabus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    22
    da ne sum imala bremenost fala mnogu za odgovorot se spremam za invitro

18. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Бев пред некој ден во ремедика кај доктор Глигор Димитров... ми ги погледна резултатите од ХСГ, не погледна на ехо, и ми препорача хистероскопија и лапароскопија :^) па дури после тоа да правиме инвитро... ако не сум правела, шансите за успех ми ибле помали... малку ме стресе, не чекував дека и оперативен зафат ке имам пред инвитрото. Инаку кај нас проблемот е лош спремограм, а види сега што ми спремаат мене :sweat: Како и да е, јака сум ке се борам и знам дека се ќе помине во најдобар ред. Има некој вакво искуство како моево? Сте правеле вие тоа? :envy:

19. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    девојки јас ја поминав и 3тата неуспешна инсеминација,сега додека чекам 2 месеца за последната инсеминација, сакам да ги направам тестовите за хив, хепатит б и ц,крвна група со сопругот, ме интересира дали се прават со упут од матиЧниот лекар или и тоа се прави на приватно по клиниките

20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Може со упат да се направат, нема потреба од приватно.