Cestitki super ti e betata ne se sekiraj uzivaj si vo bremenosta sega i se ke bide vo red da obicno tie sto imaat niski beti imat biohemiski bremenosti tvojta e super
vi blagodaram na site sto me hrabrite iako kaj mene bese negativno ne gubam sekako nadez I vi posakuvam na site visoka beta I daj boze bliznaci
јас подадов во април ама ради датумот чекав до јуни.иначе прашав њуборн не земаат одмор летово.среќно
Јас сум нова само што се зачленив, но постојано ве читам. Јас поднесов на 05.05.2016 и дури во петокот попладне комисијата одлучила. Се јавував скоро секој ден минатата недела ја отеков таа Дани (може затоа на одмор е отидена сега хахаах). Изгледа на одмор биле овие од комисијава па го отупеле малце. Денес конечно свекрва ми го зема директно одговорот (одобрено ми е шуќур) , да не го чекам по пошта.
Fala meckicka me ohrabrivte epten. Sega veke so netrpenie cekam da dojde ponedelnik I da vidam kolku tockicki ke ima
јас бев на прво ифв кај лазарески докторот е професионалец, ама кога се јавив да им кажам дека бетата е <2 сестрата ме откачи.исто така побарав да се видам со докторот ама пошо беше нова година ме откачија.сега одам во њуборн до сега е ок понатака ќе видиме.
Девојки дали анти тела на тироидната може да бидат причина за неуспешно ин ви Jas pravevvo new born i imav neuspesno invitro sestrata koga mi se javi da mi kaze za negativniot rezultat najnormalno samo negativno e i tolku megjutoa posle toa mi zakazaa kaj doktorot na razgovor nemam zborovi covekot e zakon ni ja krena psihata ni dade nadez psihicki ne smiri ni posveti mnogu vreme iako ne mi go pravese toj gurzanova mi go pravese ama taa bese na specalizacija za toa se epten covecni nemam komentar i eve i posle eden mesec doktorot me sovetuva sto tarapija da primam utre sum na eho znaci ne gi pravat radi reda toplo gi preporacuvam new born
Девојки читајќи мислења и искуства,совети,јас сега сум исплашена.Ама сериозно исплашена. Што значи тоа биохемиска беменост? Што значи тоа ако бета на прво испитување е низок а потоа нормален,тоа било т.н. биохемиска бременост? Инаку кај мене на 12 ден од ЕТ беше 41.8 а потоа на 15 ден 308.Др.ми закажа за наредниов викенд,сабота(не можам да издржам до тогаш.затоа молам за одговор). Страшно сум загрижена,помогнете ми !
Не се нервирај и секирај за џабе. Од што имам читано.. тебе секој ден ти се дуплираат вредностите на бета..тоа е добар знак.
ne se sekiraj stom raste betata dobro e inace za metiliranata forma na folna kiselina poracana im e na tie od eurofarm i se ceka da ja donesat i ovde
dali nekoja od vas moze da mi kaze posle ne uspesno ivf sto se ispituva za da se vidi pricinata I so sreka I lesno na site
Molimte pisi mi vo pp kako go sredivte spermogramot maz mi ima oligoastenoteratospermija.Fala ti odnapred
Jas sum vo Remedika i posle punkcija te vrakjaat na isto mesto od kade sto ke te legnat i ke ti zimaat istorija predhodna...ne pustaat nikoj jas tamu pravev 2 ivf i 2 transfera so zamrznati i pokraj toa sto maz mi e doktor ne go pustija...Nema da imas od nikoj potreba ke te budat ke si polezis infuzija ke si istece i po 2-3 h ke te pustat.So lesno i da izvadat ubavi i kvalitetni j.k
Cim ti se duplira pravilno nema mesto za zagrizenost....jas pr.prvoto ivf mi bese 64.8 i za 4-5 dena padna na 54 i po 4-5 dena na 8... E toa e biohemiska bremenost...ama kaj tebe e odlicnaaaaa glavata gore samo pozitivno i se ke bide vo red.So lesnickoooo
neznam jas odluciv neodam poveke vo sistina nekako nonstop me prasuvat za vaucerot cekajte bre luge im vikam jas imav dva spontani abortusi sto ako se sluci pak moram da ispitam sennemam veke sila psihata ke mi popusti mislele li nekoj za mene sestrata koga i da se javev da go prasam doktorot za nesto me prasuvase za vaucerot
Blagodaram Inaku, nie nema da pravime transfer sega, tuku za od prilika najdocna godina dena. I nie ke gi zamrznuvame sega embrionite. Kako odi taa postapka? Pies togas nesto pred transfer, ili nisto?