Абе тоа се како свеќички што се клават во дебелото црево, и после треба да се испразниш цревата. Не ви дадоја ништо вам? Незнам, мене ми дадоја. Незнам сега, ке видиме. Јас и кога правев хистероскопија и лапароскопија пиев еден сируп, Форталакс се викаше, ама тој се пиеше и бајаги ме држеше во ВЦ, неколку пати идев, а сега само еднаш и зато ами е чудно. Добро , може и не треба да идам нешто многу во ВЦ штом вам не ви ни давале ништо.
Хaхaххa и јaс не знaев aмa ме нaучијa леснo е oдмa се учи Хaхaхaхa и јaс не знaев aмa ме нaучијa,леснo е Уште еднa неделa
Jas pravev vo remedika I stavav Bilaks vo anusot I posle toa otidov 2ili3 pati vo vc. Zavisi kolku si jadela I moze ti samo so ednas si se ispraznila
Jas mislam deka uste mnogu ke im treba da vlezat vo sema seto e do sreka po moe zatoa sto se po amateri za razlika od drugite kliniki Ima poveke sto ne uspeale odkolku sto uspeale samo pocetokot im bese dobar sega veke ne .so fakti mozam da potvrdam . Koleska moja imase neuspesno in vitro posle toa ne znaeja da i dadat soodvetna terapija za da i se regulira ciklusot zatoa sto ne dobi 3 meseci i poveke.
Jas plativ 36.000 den.za 5 godini vo Remedika i bez doplolnitelno plakjanje za sekoja godina kako sto e vo sistina...bez razlika dali ke pravi ET za eden mesec ili edna godina cenata im e ista...Jas pravev na dva pati so zamrznati i pred sekoj ET gi odmrznuvaat site i koe ke prezivee toa...na prvoto mi preziveaa 7 blastocisti i zavrsiv so biohemiska bremenost i posle sledno ET imav uste 5 i na sam ET mi kazaa deka samo dve ostanale drugite izumrele...jas ostanav so edno bremena ama vo 6 ta go izgubiv se pretpostavuva deka imalo defekt na embrionot pri odmrzni zamrzni sto bilo ba dvapati...znam sto uspeale so zamrznati no pr.imaat 3 embrioni i trite gi vrakjaat i se faka i si rodija ete no kade ima pocesti odmrzni zamrzni rizik e jas go iskusiv toa mnogu dobro
Da vo Remedika davaat supozitorii Bilax ok e tolku i jas otidov zosto sepak si bez hrana i nemas veke sto da isfrlas...so lesno na punkcija nisto nema da setis ni boli nisto...duri ke se osekjas polesno zs ke ti bidat jajnicite olesneti od j.k
@Natasa. P сега прочитав за чајот. Имам луѓе во Русија, може одма да го купат од таму...само да видам ако имаат некој што ќе доаѓа наваму, би ми го пратиле...ако не, можда септември ќе доаѓаат накај Скопје, би го донеле. Ако сакаш кажи ми, одма ќе ги исконтактирам.
Милa јaс гo имaм пијaнo вркутa вo кoмбинaцијa сo oчaјницa aмa немaв трпение и се oткaжaв.Види прoбaј гo фaлaт мнoгу нa интернет и пo фoруми штo имaм читaнo.
Amorce, preku edna prijatelka od Germanija cekam odgovor. Imala rusi komsii bliski bile, pa da vidam sto ke napravi, ako ne, ke go naracame, ke ti pisam. Ti blagodaram
Ova odmrzni-zamrzni do sega samo vo Remedika go praktikuvaat. Za drug primer barem jas ne sum procitala.
Pile, nekolku pati te citam deka pred transfer ti gi odmrznuvale site embrioni,pa povrorno gi zamrznuvale, pa za sleden transfer povtorno odmrzni-zamrzni. Bas poradi toa go prasav embriologot vo Remedika. Nie imame zamrznato 5 embrioncinja. No, se zamrznati vo parovI, na dve mesta. Na edno mesto tri, na drugo mesto tri. Embriologot rece prvo ke gi odmrznat onie sto se zamrznati dve, pa ako ne daj boze ne preziveat, togas ke gi odmrznuvaat drugite tri. Taka mi objasnija. Neznam zosto kaj tebe gi odmrznuvale site naednas,pa za da moraat posle povtorno da gi zamrznuvaat,pa pak odmrznuvaat. Nekako ne mi e logicno i razbirlivo. Osven ako mene ne me lazat, pa koga ke dojdam do transfer,da gi odmrznat site...malku me buni i luti ova...
Bi trebalo da te prasaat kako sakas da gi zamrznat. E sega, zavisi od toa kolku kutijki (neznam strucno kako se vikaat) ke se upotrebat za zamrznuvanje, moze da ima razlika vo cenata. No bi trebalo da te prasaat. Mene vo Sistina me prasaa, i nie gi zamrznavme vo parovi po dve, i edno samo bidejki vkupno 7 bea. No takvo odmrzni-zamrzni, e krajno neprofesionalno.. da ne recam igranje igracki kade odnapred se ocekuva neuspehot. I sekade kazuvaat deka poveke od tri na edno mesto ne moze da bidat bidejki zakonski toa e maksimumot kolku mozat da se vrtat naednas vo matkata, neznam sto e ova vakvo ovde.
Ако може совет. Вие повеќе имате искуство мене ми е прв пат. До сега испитувања во државна, а инсеминации кај матичниот правев..и земав ваучер... И сега е прашањето каде, кај кој доктор, која болница? Јас сум со полицистични јајници, а пијам метформин за шеќер, еутирокс за тироида. Полничка сум..симнав 10 кила до сега, бар уште 10 наредниве 2-3 месеца до кога планирам да одам на инвитро септември-октомври. Некој од вас дали знае кој доктор поискусен со тие проблеми? Однапред благодарам.
Sekoj so svoi iskustva kaj imal pozitiven rezultat taa bolnica ke ja fali, jas imam pozitivno iskustvo od newborn
devojki PUREGON inekcii vo kolku saat treba da se stavaat?jas pocnav vcera i gi staviv vo 4 ama da ne treba pokasno?