aha oti imam edna rodnina taa pravese porano ivf kaj Tase i gi stavala strogo vo 19h i me zamisli sega
ke pravam vo sistina i tie mi rekoja od 15 do 17 superfakt a vcera pocnv so puregon i mi rekoja samo vo isto vreme so superfaktot .
Iskustva ke procitas sekakvi, i pozitivni i negativni. Stom si dobila vaucer, neka ti e so sreka i so lesno. Moj sovet ti e pred da odlucis bilo kade, najprvo da otides na konsultacii barem vo 3 razlicni kliniki, besplatno e, Potoa ke si odlucis samata.
Na mene tase mi rece prviot pat okolu 18 casot a vo sistina ne mi rekoa nisto vo kolku casot da se bockam
I jas se lutam poradi toa sto mi kazaa deka se 2+2+2+1 vkupno imav 7 blastocisti zamrznavme pravev ET zavrsiv so biohemiska bremenost i po 2 meseci povtorno ET i togas imav 5 so toa sto togas mi vratija samo 2 a drugite 3 mi kazaa deka uzumrele i prasav dali se odmrznuvaat site mi rece da i rekov pa neli se vo parovi i toj rece site se odmrznuvaat i koe sto ke prezivee vo 24h tie se vrakjaat...taka bev luta zosto tia mi bese uste edna sansa za do bebe no si rekov taka trebalo da bide zosto toa mi go soopstija na boks pred ET :'( neznam kako e vo drugi kliniki no vo Remedika e taka...i moe iskustvo...i si zamisliv me sprema so prolutex estrofem aspirin i itn...i zakazuva ET i da ne preziveelo niedno sto pravime togas? Mnogu teshko mi bese no si se tesev si vikav ete eve ostanav bremena no se do 6 ta nedela koga imav spontan abortus :'( nema pravilo znam devojki sto rodija so zamrznati no ednen proces zamrzni odmrzni a kaj mene se desi na dva pati sto realno trebase da kazat deka site gi odmrznuvaat...toa e mac so dve ostrici jas sega sledno ne zamrznuvam.. Duri i Petanovski mi rece deka moze da se desilo defekt na embrionot pri odmrznuvanjeto zosto toj vo 6 ta nedela se razvival
Da milicka. Super sum, pomina punkcijata i odlicno se cuvstvuvam. Imam samo maaaala bolka od vreme na vreme vo leviot jajnik. Inaku izvadija 9 jajce kletki, od koi edna bila prazna i ke ja unistat. Ke cekam do utre da mi javat kolku od tie 8 se oplodile...
Утре е една недела од како чекам одговор , да се направам ли будала и да им се јавам или да си чекам минимум две недели?
Dragi feminki vo dilema sum vo ponedelnikot na 12 den od transfer napraviv test I doma I Bhcg I izleze negativen mi rekoa na 14 den da go povtoram I toa e denes napraviv doma I mi izleze edna liniicka ali izmegi pozitivno I negativno znaci e nevaliden sto mislite da povtoram doma ilI preki krv I dali ima sansi da e pozitiven da se raduvame