И јас чекам веќе четири недели одговор од Фондот Три дена по ред ѕвонам на сите наведени телефони и никој не одговара, а ми рекоа јави се после една недела ќе ти кажеме до каде е и што одлучиле Но сепак ако успееш да ги добиеш прашај си Поздрав
Имам правено мубает со Билјана неа ќе и вртам утре па ќе ја прашам. А зашто зборат дека брзо иде и не се чека многу ?
Јас мислам дека нешто не сте се разбрале. Мене за јк ги вадеа дел по дел исто и сперматозоидите виал по виал вадат. При одмрзнување секогаш постои ризик дел да изумрат може затоа сите 5 ти ги одмрзнувале. Кај мене првото вадење одмрзнаа 6јк (2 виали) па следниот пат само 3 и уште 3 чекаат да бидат извадени. Мене не ми е логично да се прави одмрзно замрзни. Јас мислам дека тоа што ќе се одмрзне не се замрзнува пак
од некни прашував за ова. И јас @BalerinNa чекам месец дена. Минатата недела ми рекоа дека денес ќе сум била на седница а утре ќе ми пуштеле. Утре ѕвонам да видам дали има новости или уште некоја недела ќе си чекам. Имаше некои форумски маалски муабети дека овие комисијата биле на одмор, па неколку недели правеле пауза, а дури оваа недела ќе почнат со состаноци.
Mislam deka mnogu se naplakja da ti napravat transfer za vo druga bolnica no prasaj si...jas samo si go kazav moeto iskustvo i moeto pateshestvie so zamrznatite embrioni...jas ima pcos i antimilerov hormon mi e visok sto znaci imam uste ovarialna rezerva i proizveduvam mn j.k i se nadevam deka ke ima i ovoj pat povtorno zdravi j.k no ne zamrznuvam od tie pricini...mnogu e nelogicno ako gi odmrznuvale po parovi zasto od 7 blastocisti ete 2 odmrznuvaat i vrakjaat i ostanuvaat 5 i od tie 5...2 mi vrakjaat i 3 umiraat znaci koga prasav dali gi omrznale 2+3 toj mi rece ne site 5 i samo ovie 2 preziveaa :'( a da bilo da odmrznale 2 pa ne preziveale pa ajde drugite 3 da gi vidime e togas ok ama vaka jas sum ostetena no toa e vremeto ne se vrakja...ne se obeshrabruvaj sekoj so svoja prikazna
Ќе ѕвонам и јас пак... Кој ќе добие информација нека пише, штом сме тука некаде со времето на поднсување би требало и за отприлика ист период да имаме информации Добра ноќ на сите
Значи има шанси да си почекам , првин вас да ве одлучат јас сум ептен тазе . Кој знае уште колку парови чекаат одговор но сепак и јас ќе почнам да им вртам .
Девојки повелете една статија поврзана со процесот на инф се е опишано. Не е на одмет да се прочита. Мене ми се виде корисна. http://www.ivf.hr/index.php/hr/neplodnost-i-ivf/92-kako-poboljsati-rezultate-izvantjelesne-oplodnje
Vie koi pievte cikloproginova posle kolku dena dobivte?! U Petok mi bese posledna tableta,od togas cekam i nema nisto.
Обично по неколку дена се добива. Јас се изнамачив добив по 13 дена, а имам редовен циклус. Кај мене беше исклучок.
Цело време мислев ке добијам. Бев подуена а слаба сум. Имав како овулација, барем јас така се чуствував. Откако добив имав обилно крварење два дена а обично ми е оскуден и краток циклусот. На девети ден отидов кај докторот ме виде на ехо и ми рече ке добиеш наскоро. Ми го намали суперфактот на 0.3. Откако добив ми спласна и стомакот.
Дури и мислев дека може сум бремена Па направив и тест. Бидејки циклопрогиновата Не се класични контрацептиви.
Девојки,во кој дел од ИВФ ги пиете цикло прогинова ? Јас имав ЕТ кај др.Таше во Плодност Битола,и ми даде од пункцијата па се до ден денес ги пијам истите а резултатот е позитивен.Во сабота треба да одам на повторно испитување бета + ехо .....