Вие кои сте правеле ИВФ во Ремедика, кажете ми, денот после пункција од прилика во колку часот ви јавија за да ви кажат колку ј.к. се оплодиле? Ми рекоа дека денес ке ми се јават, ама само на тоа мислам, а уште ги нема
Да но јас веќе имам направено ЕТ и веќе имам направено 2 теста бета хцг и двата се позитивни и сега се збунив кога гледам дека се пишува дека после употреба на цикло прогинова треба да се добие циклус,тоа ми падна чудно
Ги даваат некогаш и после трансфер и се пијат само едните незнам дали белите или кафеавите. Со лесно бременоста
Побарај мила на интернет што точно содржат, или во упатството.. Сигурно имаат нешто што се дава и на бремени
Мене 6 ми извадија, пет се оплодија, три беа со добар квалитет. Се е индивидуално може и сите да се одлични. Ич да не се замараш. Јас си викав барем едно да е ок.
@ljubovce 83 и мене ми ги дaде циклo прoгинoвa дa ги пијaм сaмo белите ми рече сестрaтa oд пункцијaтa нaтaкa и нa трaнaвер ми рече дa прoдoлжaм дo тестoт тaкa пишит и нa извештaјoт штo ми гo дaдoјa пoсле пункцијa.Јвиисе нa сестрaтa прaсaјa aкo имaс брoј Анетa или Снешкa.
Девојки има некоја со Клексан што се боцка во стомак? Ми тргна во стомак, не знам дали ќе можам во рака
срцко јас ги имам пиено за регулација на циклус.Првите се естроген,вторите прогестерон.Тоа не се класични контрацептиви и додека ги пиеш може да се забремени и се подршка на бременоста а ако не останеш трудна после неколку дена од кога ке ги прекинеш ти доаѓа.Ти пошто си трудна веке ти се јако подршка на бременоста.Секако после ивф на сите даваат естроген и прогестерон(утрогестан или кринон гел) а циклопрогиновата се тоа.Уживај нека не те буни ништо.
Да јас ги пијам само белите еве веќе од 24 мај,во сабота ќе одам на контрола па ќе видам што ќе ми кажи др. Ви благодарам на советите !
@tanji4ka... koj den od transfer ti e? Ajde daj boze da ne izraduvas! Me interesira dali se podobri spermogramot od soprugot od condensyl tabletite?
Mila da bidam iskrena posle terapijata so condensyl ne napravivme spermogram pak,jas mislev deka pred punkcijata ke mu reci doktorot da napravi ama ne mu rece,dade seme na denot na punkcijata i ne ni rekoja nisto toj den i si rekovme valda e ok,se oplodi 1 j.k. i go napravivme transverot. 6ti den od transver mi e Daj Boze da bide se ok i kaj mene i kaj site,site da se raduvame.Samo me cudi malu sto nemam nikakvi simptomi samo malu gradite me bolat ama epten malu na dopir samo.
А што кажа Таше? Се оплоди една јајце клетка поради лошиот спермограм? Ти посакувам две цртички иако е едно вредно да е .. дијагнозата која ви беше?
Испaднa дa сме двaјцaтa дефекни(мaлa шaлa) слaб спермoгрaм (oлигoaстенoтерaтoзooспермиa) и слaбa резервa нa ј.к. сaмo 2 имaв oд кoјa еднaтa не билa вo ред ми рече ембриoлoгoт,a другaтa еве јa јa чекaме зa 1 неделa дa дaде пoзитивен резултaтinlove: