Moze li nekoj da mi kaze kade da gi proveram : faktor na hemostaza i d-dimeri privatno ,vo klinika nema termini mi kaza maticniot ,ako nekoj znae neka mi pomogne
Vo avicena jas proveruvav d dimeri.800 den mislam bese a hemostaza Neznam javi se ke ti.kazat kolku vkupno .Zosto prioriteten.upat ne ti dale?
Skapicko e ako treba se da isputuvas.Ednas ako zakazes posle reci i tamu oni da ti zakazat za nareden pat ako.treba pak da isputuvas
Eдно е бидејќи и само еден ембрион имавме,од кај мене се извади една ј.к (многу сум скржава па не давам повеќе ) така испадна секогаш сум имала и природно по 3-4 обавезно ама овој пат ..... Среќно нека е на сите и да имаме лесни 9 месеци inlove:
И јас како мими мислам приоритетњн да си земеш. Така бевме со сопругот. За сл.пат докторката од таму, сама ни закажа термин кога беше во амбуланта.
ПОМГАЈТЕ! Бо среда ми правеа пункција, трансфер нема да правиме сега... Се беше во ред, но пред околу еден час добив страшни, изненадни, неподносливи грчеви во долниот дел од стомакот. И во јајнивите и вагината и матката. Како некој со нож да ме сече внатре. Што може да е? Што да правам. Недела е. Каде да одам? Толку ме боли што неможам да седам, ниту да лежам. Страшно е
Не се секирај, можда е од гасови.. Крени ги нозете некако нагоре ако можеш, држи го и задникот нагоре со рацете легната на грб
Ова ми личи на хиперстимулација пиј повеќе течности сега и одмарај и види што ќе ти кажат таму во ремедика
Сега бевме во Ремедика. Не е хиперстимулација, се е во ред, само јајнициве ми се зголемени. Левиот е повеќе ос 8см, десниот е 6,6см. Матката е во ред. Утре ќе одиме кај мојот доктор. Се напив бруфен и ми рекоа да пијам повеќе течности. Да се надеваме дека ќе помине страшнава болка. Инаку многу трпам болка, ова сега е страшно. Не сум знаела дека човек може да доживее ваква болка...
Земи и исо спорт. Можам да ја замислам болката што ја имаш. Моите јајници беа по околу 7мм и многу ми беше болно. Многу течности и ќе ти мине!
Да, да, да. Многу боли, многу. Сега се смирив, испив бруфен и Ок е. Ке си купам и исо спорт. Сега се сетив дека некаде исто слушнав за него. Ти благодарам за советот мила