На сета мака пролактинот ми се качил....Никогаш до сега не сум имала проблем со хормони.Достинекс двапати неделно по пола треба.Инаку почнав со микрогинон во процедура сум за ивф.Па на 29ти кај Лазаревски сум незнам како ке оди процедурава првиот пат од пети ден почнав со стимулации,а сега од трет ден со контрацептиви. @mdb ти посакувам успех душо.
Mene vcera mi pravea punkcija,imav mnogu folikuli no bile prazni,samo tri jajce kletki imase,sega mi javija deka site tri se oplodile i utre na pladne mi zakazaa transfer.Terapija primam,ako imate nekoj sovet plus da mi dadete da bidam podobro pripremena
jas utre treba da pravam test za bremenost,utre mi e 12 den od transfer,imam preterano strav mislam ne ke ostanam ziva do utregospod e golem se nadevam deka se ke bide vo red
Ajde mila pozitivno samo,jas sum odma po tebe za test,pa so Gospod napred da vidime 2 crtki daj Boze Jas od vcera sum nervna normalno e da sme takvi ama mora da sme pozitivni
да знам треба да сме позитивни,само господ да е со нас,читам дека во сиситина им кажувале на 14 ден од трансфер,и сега сум во недоумница не знам дали утре или по 2 дена да направам,тужи задутре треба тест да правиш?што е господ никој не е се надевам двете ќе се радуваме
@niticka i @tanji4ka...ви посакувам две цртки утре,односно во среда .....и бидете позитивни...Господ е голем и е со нас ВЕРУВАЈТЕ.....
Мене ми рекoјa oд пункцијa нaтaкa дa брoјaм 14 денa јaс вo Средa нa 08.06.прaвев пункцијa и нa 22.06. тестoт ке гo прaвaм.Тaкa сестрaтa ми рече дa брoјaм.
@manako миличка мој совет ти е само да си смирено и позитивно, лекарствата ќе си ја вршат нивната работа а твое е организмот да го чуваш смирен и сталожен. @niticka I @tanji4ka... среќно , ви посакувам висока бета @bebaa миличка и тебе среќноо, ајде овој пат со две ..гледај и ти да се смириш, така и пролактинот ќе ти падне, се ќе биде- ќе видиш!!
Moj sovet od iskustvo... Ne se prepivaj voda, jas ispiv 1 litar pred punkcija, a ne smees da mokris dva casa posle transfer. Jas puknav , tolku mi bese tesko sto posle tie dva casa od transferot stomakot me bolese strasno. Dovolno ti e dve casi voda pola saat pred transfer.... Srekno!
Mene pak mi kazaa da pijam voda pred transfer, a posle toa slobodno mozes da mokris. Vednas posle transfer mi stavija katetar I mokrev.
Мене ми рекоа бешиката да ми е полна. Имав чуство дека е а кога се качив на бокс констатираа дека не е полна и ми ја наполнија со физиолошки раствор. На крај на трансфер ми ставија катетар и ја испразнија. Затоа не се грижи нелагодноста е кратка. После сат ипол сама отидов до вц.
Мене ми рекoјa дa испјaм 1 литaр вoдa 2 сaти пред трaнсвер aмa мене ми се oдеше мнoгу вo тoaлет и бев мaлу се измoкрив и пред дa се кaчaм нa бoкс пaк ми се oдеше aмa издржaв не пoјдoв и пoсле 15 минути oд трaнсвер си бев вo тoaлет зoштo немoжев дa издржaм.
и сега на 20ти ден од период, треба да се јавам на доктор. Што ќе се случи тогаш? кога ќе си боцкам инекции?
Devojki dali znaete dali ke me primat vo fond ,na pap test mi se pojavi Herpes simplex virus ,ne znam dali moze so ovoj virus na invitro
Najverojatno ke te pogledne na eho togas, i ke ti kaze dali od utredenta ili den do dva podocna ke pocnes so Superfakt. Ponatamu, pratejci ti gi hormonite i mesecniot ciklus, ke ti dodade i Puregon. Toa e ako odis po protokolot po koj jas odev. Iskreno, razlicno e kaj sekoj. Zavisi i od pacientot, i od problematikata, i od lekarot. Od mnogu nesta. Sto se sekiras. Kako i da e, ke bide super. Iskreno, do sega se iznaslusav milion muabeti kako protokolot za IVF bil mnogu tezok. I da ti kazam pravo - vrska nema. Nisto ne e tesko, i nisto ne e macno i bolno, ako e za ubavo. Ti posakuvam uspeh, i ti preporacuvam da se skaras so stresot