Како нема терапија пред и после инсеминација? Јас бев стимулирана само со кломифен 5 дена што е од 3 до 7 ден. Не сум чула некој да прима терапија 6 дена (од 4 до 9 ден не се 5 дена). Ако докторот процени може и да даде боцкање и една инекција е сигурно 1100 мкд. Стоп инекцијата исто е околу 1000 мкд, а може да биде и преку 2000 мкд (зависи каква ќе биде препишана од докторот). После инсеминација обично се дава прогестеронска терапија. Мене ми дадоа утрогестан што е поефтина варијанта. Може да се даде и кринон гел кој е далеку поскап.
Ви благодарам на одговорите.Јас почнав во систина кај Дракулевски но тој ме префрли кај Др Кузеска и сега чекаме да ми дојде па да почнеме со терапија за стимулација оти не ми созреваат фоликулите.После тоа ке пробаме со инсеминација.Дај Боже да успее,ако не ке разговараме да видимена приватно инвитро да видиме колку инекции ке треба да примам ако не не кошта многу можеби и нема да чекаме.Пошто ние сакаме без замрзнување на оплодените јајце клетки ако се нафанат така.Значи три да ми извадат ако се оплодат трите да ми ги стават.Па нека биде Господ со нас.Затоа мислам оти такво инвитро нема ни да одобри фондот.
па не ми препишала сеуште.Чекам да ми дојде па после ке ме прегледа незнам како го нарече тој преглед додека сум крварела требало на ехо даме види и ке одлучела што терапија треба.Па јас отидов првен кај Дракулевски оти го чув како добар др онака да ме прегледа иако очекував дека ке ми рече дека не сум за таму .Ме следеше фоликули и ме прати на испитување хормони.Добри ми беа хормоните на 3ден менстр.но сепак фоликулите мн бавно ми созреваат немав созреано ни на 17 ти ден.Тогаш ми рече дека ке ме префрли кај Кузеска што работи со инсеминации.И јас се збунив кога видов дека ја нема на одделот за асистирана репродукција но ја прочитав по фофумиве дека правеле кај нејзе инсеминации и сл.
Да имам кај ренген Толоски,едниот беше прооден другиот тогаш ми го отпушија,као одпосле протече течноста,матката ми била малце налево ама не било проблем ми рекоа.
добро, да стимулацијата со кломифен е 5 дена, дали од 3, 4 или 5 ден докторот одлучува, кломифенот на приватно е 100 ден, на рецепта околу 20 ден, и вечерта ден пред инсеминација се прима стоп инекција, ние ја плативме 400 ден, толку. После инсеминацијата не ми дадоа никаква терапија, само ми рекоа за 2 нед ако не добијам да направам тест, значи, вкупно ме кошташе 9 000, за фоликулометрија не ми наплати, бидејки тој ја води постапката
Затоа не можеш да генерализираш. Се зависи од одлуката на докторот која зависи од жена до жена. Ете мене ми требаше дупла доза од инекцијата (10000 беше дозата) и инекцијата чинеше 920 мкд. Од тоа што имам читано, обично на сите им даваат прогестеронска терапија. Двете кутивчиња утрогестан мислам беа неко 400+ мкд. Јас се си купував приватно, може да одат и со рецепта, па да е поефтино. Е сега со боцкање е секако поскапо. Инекциите секако се поскапи и тоа е поскапата опција.
Zdravo feminki. Mi treba vasa pomos. Vcera pravev histero i laparoskopija vo GAK kaj Tofoski. Denes me pusyija doma i mi prepisaa da pijam Estradiol i Cycloproginova. Ve molam ako nekoj piel cycloproginova da mi kaze od koja tableta pocnavte da piete? Dali od onaa kaj sto pisuva 'pocetok' ili od denot vo ciklusot. Mene mi e 12 den, da ne treba od 12toto apce? Ili od prvoto. Toa me buni, a vo bolnica ne ni objasnija bas naj naj, pa ako nekoj ima uskustvo ve molam da mi pise sto poskoro moze Blagodaram odnapred
јас пиев циклопрогинова од трети ден на циклусот мислам дека беше и си ги пиев од почеток до крај.Првите се естроген вторите прогрестерон колку што паметам одамна беше.А не ти напоменаа ли како да ги пиеш?Ако не значи со ред.Тоа е за да ти се регулира циклусот.Мене ми иде нередовно затоа ги пиев и кога ке завршев со последното или предпоследнпто ми идеше.
Kolku pari e 4D snimanje na matkata i toa kako cd go davaat ili ? I toa hiv i hepatit neli e besplatno prviot pat i bez uput no kaj da odam za niv ?
Auu sto zborish samo 4D e tolku pa sto ke pravat haha jas sto gledav na cenovnikot preaska bese 1700 no izgleda pogresno nesto sum videla fala ti
Se izvinuvam vaka eden po drug post . Se javiv vo fondot i vtorata biopsija paga na nas teret. No veke ne mi ostana pamet i zaboraviv da prasam , dukumentite sto gi imam i nesto sto mi ostana zaedno so prvata biopsija da gi dostavam , i od koga ke se zavrsi i odobri vaucerot smejam da prodolzime so vtorata biopsija pa potoa invitro neli trae toa 6 meseci ? Izgleda samo jas se spremam za invitro
Za kakva biopsija zboris bokace? Ne ti go razbiram prasanjeto... I nie se spremame za IVF, Samo smo zavrsiv so histero i laparo, vo vtornik vadam konci na GAK, pa zavisi sto ke kaze doktorot. Inaku mi ostana samo Hiv testot i hepatit b i c, 4d nemam praveno. Kade procita ti deka treba i 4d?
devojki ispituvav hormoni pa zdravje vo pindelnik ke mu gi odnesam na maticniot da vidi dali se vo red edno nesto ni e 62.12 mislam estradolot mi e.zbuneta sum mnogu sprema lanskite ispituvanja na hormoni ovie nekako mi se site 8 hormoni pokaceni
Како на сите во крвта да ни е да се потресуваме уште пред време? Зошто? И дури од што си успаничена, па и неумееш да ни го поставиш прашањето како што треба... барем јас не разбрав... кои хормони си ги испитувала? И на секој резултат има референтни вредности од страна... ако е во граници на нормала нема причина да паничиш. Ајде сега смири се, погледни го резултатот уште еднаш и прашај убаво што сакаш да прашаш. Немој да ми се лутиш, ама мислам дека си премногу возбудена и исплашена, а тоа нема да ти донесе ништо добро. Смири се мила, и пиши повторно. Тука сум, и ќе ти помогнам во се што можам, и јас и сите верни феминки
Ин витрото во Систина чини од 90.000 до 120.000 ден, зависно со која постапка ќе се оди, тоа е цена без потребната терапија, мене терапијата ме кошташе додатни 600евра. А имам и една инсеминација правено во Ре медика и самата инсеминација ме кошташе 4500ден (без стимулации ја правев) е сега таа е пред 2 години ако ги зголемиле цените од тогаш. Утрогестанот малку поефтини и на приватно го плаќав околу 330ден, Кринон гелот е поскап и мислам дека 12 или 16 апликатори беа 1200 ден (не сум 100% сигурна за бројот на апликаторите ама цената на целата кутија беше толку).
Јас, бидејќи се спремам за IVF во Ре-Медика, запознаена сум со оваа клиника повеќе од другите, ако некој го интересира за цените таму, можам да му помогнам. Еве ви линк од нивниот ценовник на медицински услуги. Повелете драги мои феминки http://www.remedika.com.mk/page137.html А еве, сега видов, и на страницата на болницата Плодност имаат ставено ценовник, само треба да кликнете на него и ќе се симне, и ќе може да го видите. Повелете линк и од таму http://www.plodnost.com.mk/portal/mk И еве уште еден линк, кои документи се потребни за да поднесете за ваучер во ФЗО, тука има се, ова е линк од самиот образец и се надевам дека некому помогнав. Да се држиме сите заедно, зашто сите сме со иста мака и со иста цел. Така сме посилни, помоќни и побрзо ке стигнеме до целта. Ве гушкам http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Obrazec -1 Baranje za BPO.pdf