@niticka Мила честитки...имај си лесна бременост . Се е во ред не се секирај + бетата си расте како што треба @@malena@ - ќе се оплодат, ќе бидат во меше наскоро @bokace до каде си мила? Ти се јавија?
Znaci ne smeta alkohol....ti pa sto mislenje mu dade za edno pivo ko da se spremas flasa vodka da mavnes
A A ako mu predlozam sama na doktorot da mi napravi skrecing mislite deka ke se navredi? I mene ke mi e 3 in vitro veke
@bokace до каде си мила? Ти се јавија?[/QUOTE] @pandelka мила уште чекам. Од понеделник пак ќе вртам , тогаш ќе биде трета недела како чекам. Фала што ме мислиш
Две шишенца не наплаќаат, толку и следуваат. Во минатото имало случај да го наплатат второто. Единствено дополнително се плаќа за две проверки на прогестерон преку крв по 800. И секако ако се надминат предвидените 30 ампули пурегон ( една е 1400, имав 4 плус). Јас и мерење естрадиол имав едно плус (800).Тоа е се.
Malena ne se sekiraj edno ama vredno da e jas pak prviot pat primav tocno30menogoni vtoriot pat 27 fostimoni dr tase mi naplati 3000den superfaktot plus 3600den dopolnitelni uslugi koj neznam zasto bea a vo sistina ne plativ nisto osven neli participacijata sto bese togas 6000 den
Jas vo Plodnost doplativ 13.000den.za hormonite i za 3 inekcii sto ne me sleduvaa od fondot,a se plakaa privatno kaj niv.
Ajde duso nesekirajse se ke bide dobro.Edno ama vredno embrionce uste malu vo mese i da si ostani tami 9 meseci daj Boze.Bidi pozitivna samoinlove:
Мила кога ги плати пурегоните јас имам 3 плус ама ништо не ми рекоа за доплаќање освен прогестеронот 800 ден.кој ќе го платам на денот на пункција.. Досега ништо не ми побарале и ако некоја има потреба од супрефакт имам цело шишенце се разбира ако ви бараат да го платите...
Ги платив на денот на трансферот, две мерења прогестерон, четири пурегони и едно мерење естроген. А за суперфактот ми стигна и на мене. Фала ти секако. Пурегонот по 1400 ми го наплатија за едно. Се беше во ред, се доплаќа само тоа што е плус.
Како што гледам скоро во сите болници има доплаќање иако е со вуачер. Може ли да ми каже некој што е бил скоро во Плодност, колку доплатил за Ивф?
Значи се доплаќа само тоа што не покрива фондот, си има строго утврдено што се покрива! Се е индивидуално зависи како реагираш на терапијата. На страната на фондот имаш што покриваат.
Јaс дoплaтив 13000денaри зa 3 инекции штo не ги пoкривaше фoндoт,a мoрaв дa ги примaм и зa 8 хoрмoни.
А колку пари е суперфактот на приватно и колку инекции се примаат?Читам по две шишенца од фондот следуваат,значи две инекции се примаат после контрацептивите па чекаш да ти дојде па после стимулација така?За што е тој всушност? @@malena@ не се секирај оти е едно,да успее ти посакувам и да си се раздели во две во мешето