Првпат слушам за звездички? Знам за четириклеточни, шестклеточни, осумклеточни...Можда некој ке ни каже
Целосно те разбирам, ама како што читам дека некои клиники малко прават малверзации. така си мислам, поубаво ич да не гледам што е со пари што не, за кога ќе ме ебаваат низ болниците да не се нервирам, ами да си кулирам и да ги галам мешето Сепак не би сакала да ми се случи да после преглед треба да платам некоја астрономска цена како 10.000 а да немам во мене. @tanji4ka... ти благодарам за брзиот одговор.
Така е! Колку и да си зен и опуштена по болнициве нешто ке те вознемири.Добро е да си знаеш што ти следува да не бидеш изненадена
На пурегонот јас што го добив од Ремедика има цена 1091 ден. Не знам зашто 1400 нели тие препорачаните цени на пакувањето секогаш ги плаќаме (и за други лекови)? Или ги поскапеле од јули ?
jas sama mu predloziv na dr.lazarevski posle neuspesnoto ifv (koga razgovaravme sto ponataka)toj mi rece moze ako sakas. vo new born im se zapnav deka sakam pa nikoj ne se navredi.toa i mi se bendisa kaj dr.vlatko sto koga razgovaravme vide deka sum dobro upatena vo rabotive duri i mi rece sigurna si deka ne si od mojata bransa?zosto obicno lekarite mnogu se nerviraat koga ke im kazes procitav na internet. slobodno baraj si, jas sega pocnuvam so postapkata za ishodot ke vidime. ama ako ne probav krivo ke mi bese.pa cizmi vo peko se 6000 a skrecingov 12.000.prethodno bese 18.000 pa kako vrvi vremevo cenite odat nadolu a gledam i so lekarstvava sredile sto sleduva sto ne. se najdobro
QUOTE="Pacient srna, post: 2885362, member: 103405"]На пурегонот јас што го добив од Ремедика има цена 1091 ден. Не знам зашто 1400 нели тие препорачаните цени на пакувањето секогаш ги плаќаме (и за други лекови)? Или ги поскапеле од јули ?[/QUOTE] Ставарно незнам како се цените, јас толку платив. Нека кажат и другите по колку им наплаќале.
Ставарно незнам како се цените, јас толку платив. Нека кажат и другите по колку им наплаќале.[/QUOTE] Па на фискалнава не пишува пурегон, туку услуга
Па на фискалнава не пишува пурегон, туку услуга [/QUOTE] Така ја ставиле Пурегоните беа 4. А другите ги именувале
Ставарно незнам како се цените, јас толку платив. Нека кажат и другите по колку им наплаќале.[/QUOTE] Нема везе фискалната на секој лек си има препорачана цена види на кутијата што стои.
Индикативно е што нема назив Нема везе фискалната на секој лек си има препорачана цена види на кутијата што стои.[/QUOTE] Немав кутија ми ги даваа по парче на секое одење.
Mene isto mi zezat racete i stapalata i noke se prepotuvam.Mene maticnata mirece od progesteeonot klavam krinon navecer nautro prolutex.Mozebi e dobar.znak.Ti kako si Sega?
A dobro i tie inekcii sto ne ve sleduvaat od fondot vi gi davaat od tamu od klinikite kade sto pravite ivf ili imate izbor da gi kupite inekciite nekade kade sto se poeftini prasuvam oti jas kako sto kazav dovolnomi bea i prviot pat i vtoriot pat prviot pat taman mi bea vtoriot pat istrosiv 27inekcii i vo sistina ne mi gi dadea site 30inekcii sto me sleduvaat od sistina bi trebalo da ni gi davaat site 30pa ako gi istrosime istrosime akone mozda ke ni se najdat za sledniot pat
Zenski moi,mnogu mi e tesko,na mazot mi mu ustanovija tumor na testisi,operacija pod itno,jas sum bremena 16+ nedela,stresovi mnogu,sakame da zamrzneme sperma za vtoro.mnogu se sekiram za nego,mnogu sum razocarana,ako edno trgne drugo ke se rasipe.kazuvajte soveti.ima li nekoja preziveano vakvo nesto so soprugot?
Kako be mu otkrija, sto problem imase? Tolku ispituvanja pominavte so IVF postapkata, kako duri sega otkrija ?