Jas prviot pat pred da podnesam dokumenti za ivf imav preporaka od doktorite za ivf zaradi togas losiot spermogram i pak mi pobaraa uste dve inseminacii inaku utre sum na kontrola kaj dr trajanova ke me gleda na 4d eho po histeroskopijata go molam boga se da e ok sega
@Stara @tiha @Twins02 @Pacient srna vi Blagodaram za podrskata,deneska pocna so zamrznuvanje,do krajot na ovaa nedela ke bide operacijata.Gi dobivme rezultatite od krv,se e vo normala,toa ne tesi deka e rano otkrieno.Daj Boze nikoj ovakvo da ne oseti,i daj boze kaj nas da bide se vo red.Malku se smiriv sega odkako gi dobivme rezultatite,ama tek doaga ona malku poteskoto,operacijata.Vi blagodaram na podrskata
Tolku los kazaa samo da so icsi ivf moze soprugot da ima deca megutoa potoa go sredivme i sega e ok imam pisano kako go sredivme
Околу 10 км се мила, најдобро на Google maps да видиш. Треба да одиш до Кисела вода, ја поминуваш и одиш на патот за Драчево, после раскрсницата набрзо од десна страна, ќе видиш плава зградичка со мал паркинг напред
Kaj nas dijagnozata bese astenozoospermija so 20posto progresivno podvizni i koncentracija od samo1 milion a mazite sto imaat pod 5milioni koncentracija se smetaat za neplodni nie koga pravevme prv pat spermogram bese mnogu los posle toa go pratija moi bliski rodnini spermogramot za avstrija tamu vo nekoja klinika i od tamu ni gi dadea profertil okolu 120 evra bea gi piese soprugot niv i posle 3meseci spermogramot bese odlicen no nasite tuka lekari mu gi prekinaa posle profertilot i pak se vlosi i posle piese vit a c e cink i selen i maticen mlec med i domati neprskani i jatki posebno indiski orev jadese cesto i spermogramot pak bese odlicen i sega nesto ovie denovi mnogu pocnav da povrakam gi osekam simptomite na bremenost no ke si cekam do 10 juni koga treba da dobijam ciklus na6 maj pravev histeroskopija dali e mozno posle histeroskopijata da ostanam prirodno bremena
Докторите и на нас ни рекоа дека нема потреба од инсеминации, зашто несакаа беспотребно да не мачат, бидејќи знаеја дека шансите за успех се мали, односно никакви. Инаку сопрурот има дијагноза олигоастенозооспермија. Значи и помалку на број, и многу малку подвижни. Има околу 2 милиони. Јас имам десен јајцевод запушен. Така надевајќи се, поднесовме за ваучер. Првин не вратија за само 2 инсеминации. Втор пат, откако поднесовме, позле двете инсеминации, пак не вратија за уште една инсеминација. Трет пат не вратија зашто откако направивме и трета ни беа остареле брисевите, папот и крвната слика. Од четврти пат одобрија. Дај Боже вам од прва да ви дадат, затоа што многу време се губи беспотребно. Плус и се надеваш дека ќе се успешни инсеминациите, а знаат дека нема да бидат. Толку многу време и пари се фрлаат, ама кога е дете во прашање ништо не е тешко. Ви посакувам успех и ваучер од прва. Ова е мое искуство, незнам други со оваа дијагноза како поминале во фонд. Поздрав!
На 10 јули треба да добиеш?! Тогаш поверојатно е да си во овулација оѕколку со симптоми на бременост.
Da togas treba da dobijam ama obicno dobivam porano i ovulacijata mi e sekogas kazi reci po ciklusot odma i utre bas ke ja prasam trajanova dali sum imala ovulacija sto e kako oti jas imav anovulatorni ciklusi no potoa mi dadea metformin od 500i sega imam ovulacii minatata god i so duplo pokacen prolaktin imav ovulacija em toa maticniot gin koga me gledase na eho neznaese oti prolaktinot mi e visok i mi kaza oti sum imala ovulacija
фала многу и јас би сакала ама ќе видиме. Кај сопругот резултатите се многу лоши, под еден милион па бевме на две мислења и ни рекоа дека треба да се оди директно на инвитро ама како што читам од искуства на повеќето парови им барале сепак инсеминации. Се надевам дека нема да ни го трошат залудно времето, но ако мора ќе ги направиме нели. Им посакувам среќа на сите! Поздрав