Jas primam utrogestan vo newborn davaat utrogestan i primam progesteron depo sega se zavisi od bolnica i od doktorot
Да се надоврзам на дискусијава околу прогестеронот...да, има голема разлика во цената помеѓу пролутекс и прогестерон депо, но има и огромна разлика во концентрацијата на прогестеронот во инекциите, депо е 250 мл прогестерон, а пролутекс само 25 мл...а се пет-шест пати поскапи...затоа и депо се ставаат преку 3 или 4 дена...зависно од потреба. А зошто ги препорачуваат поскапите? Како економист јас наоѓам само едно објаснување...не знам за вас.. Како и да е, оваа дискусија треба да се прошири и надвор од форумов, бидејќи тоа што се случува со прогестеронот е пракса и за др лекови и не треба да се дозволи некој да се богати на туѓа мака...патем нели беше бесплатно ивф?! ...или не...?!
Bev na 4d eho denes i se e super imam redovno ovulacija sega se e ok vit d mi e 43,62 a do44e normalno ama oti piev 2000ie dnevno vo folgard tolku imase
каде правиш ин-витро? ова за витамни Д на своја рака испитуваше или си имаш претходно мака некоја и затоа ...
Imav nedostatok na vit d bev na 4d kaj dr trajanova po histeroskopijata se e super sega ivf ne pravam sega zasega uste malku imame sansi i za po priroden pat da ostanam bremena se e ok sega
Imam redovni ovulacii i ureden spermogram i brisevi ok i matkata e super i papot isto ivf plan mi e da pravam ili kaj lazarevski ili vo new born ke vidam razmisluvam seuste zatoa kade ke bide no zdravje boze esenta