И јас ова се прашувам.Де боцкам со фостимон,супрефакт,и фраксипарин,сама во стомак и ми излегуваат модрици,се чудам каде ке продолжам ако не ми се повлекуваат побрзо.
Јас кога се боцкав во стомак со суперфакт и пурегон ниту една модрица немав, ама со клексанот во рака како се погодив еднаш, цела рака ми помодре, два месеца ми беше модра. Ја мачкав со хепатромбин ама немаше некое подобрување.
Кога се боцкате многу е битно убаво да ја оптегнте кожата што е можно повеќе и многу полека да вбризгувате. Мене мм кога ме боцкаше немав модрици. Јас со една рака убаво ја оптегнував кожата, а он боцкаше. Ако веќе имате модрици хепатромбин мачкајте.
Ete pomina punkcijata od15 folekuli 8 ubavi jajce kletki.mi rekoa ke mi se javat za da mi kazat kako napreduvaat.mi dadoa edno cudo apcinja i inekcii da vidime kako ke se snajdam
Ајде со Господ напред.А какви инекции ти дадоа?Јас за првото ивф после пункција никакви инекции не примав.
и јас после првото само фемибио и кринон примав.сега ја имам следнава терапија: денес денот на пункција утрогестан 3*1 бруфен 1*1 (2 дена) бускопан 2*1 вибрамицин 1*1 (3 дена) ампули плорутекс 1*1 секој ден утре:декортин 2*1 до трансфер амп.клексан во 20,00 часот задутре:аспирин 100 мг 1*1 наутро кај инекцииве од страна пишува No.V претпоставувам се 5 инекции
Од инекциите пролутекс пет треба да купиш, да имаш ако евентуално трансферот е на пети ден. Мене ми беше на трети и ми останаа две со кои се боцнав после трансфер. А потоа со прогестерон депо продолжив. Со среќа понатаму
Така така. Може убаво не се изразив. Штипеш дебело и нагоре крени го колку можеш. Нема да можеш којзнае колку бидејќи кожата секако е оптегната. ќе видиш дека така иглата останува само под кожата и не навлегува подлабоко.
Не не. @Miami1 што документи спремаше? Брисеви, хепатит Б и Ц, ХИВ, пап, 4Д, крвна слика, извештајот од првото ивф. Има некои формулари екстра?