@Miami1 zlatna so sreka,nemoj da se sekiras,kako Gospod nikoj ne e,jas od Skopje- nazad po transferot ne lezev,si sedev normalno,vednas utredenta imav takov zapek,i napnuvav bidejki veke mi bese loso.Fala mu na Gospod,bidna,ne e do nisto,samo pozitivno razmisluvaj
Vo Bitola kako odi podnesuvanjeto na dokumenti za vo fondot,vie gi nosite,maticnata ili vo Skopje direkno?Od dokumenti imam krvna slika,pap,mikrobioloski,hormoni,4D,hsg,spermogrami,urino i spermokultura za mm,mislenje od urolog,2miomektomii,hepatit b,c i hiv za dvajcata,1neuspesna inseminacija i edno neuspesno ivf na privatno.Me interesira dali nesto treba plus i dali navistina se ceka po 6 meseci ako se podnesat dokumentite od neuspesnoto ivf?
Не ги поднесувај документите од неуспешното инвитро,ќе чекаш 6 месеци...И сама си ги носиш во фондот во Битола
@caci002 dali imate ispitano kariotip za tebe i partnerot? Toa ti e najmerodavno za da se vidi sto e problemot hromozomite ke si kazat sto e pricitana za spontani.I moj sovet jas ispitav i na Insitut za imunologija i humana genetika Seroloski ispituvanja za cesti spontani abortusu mi predlozi dr.Petlickovski..Odi vidi ispitaj i ova
A da go povtorite nekade na druga klinika kariotipot mene ova mi e cudno aj ednas vo red se slucuva megutoa i vtoriot pat pak so hromozomski greski nesto ovde mi e somnitelno znaes zasto oti na mojata prijatelka i go zgresija rezultatot od kariotip na gak pa dr birol i predlozil nov da naprave ne se sovpagala mislenjeto i slikata sto e
Zenski pomina transferot.stignav doma lezam.samo 3embrioni ostanaa za zamrznuvanje.terapija kleksan sekoj den aspirin dekorteks i progesteron depo na cetiri dena.test 3avgust.sega e najteskoto
Sega opusti se i uzivaj,brzo i interesno da ti pominat denovite za cekanje,pa zdravje vo avgust da se izraduvas so dve crti.Zasluzuvas
Miami ne se sekiraj tolku mnogu ke bide se vo red jas posle et patuvav od bitola za strumica so avtobus 2,3 casa vtoriot pat so kola so taksi od sk do strumica pak2,3casa ne stavav ni pernici ni nisto toa poveke zamara psihicki bidi samo opustena vtoriot pat sekojden se simnuvav od skali od 5kat za inekcii da primam fraksiparin blisku mi e maticniot gin i on mi gi stavase
Знаев дека свекрва ми не збори точно. Мм ми вика абе мајка ми , ми кажа 100 евра било клексанот. Фала @bebaa
Една апликација е толку. Е сега множи ја бројката со тоа колку денови треба да се боцкаш. Ако треба 10 веќе е 2400 т.е. 1800.
Јас се боцкав со фраксипарин девет месеци... Многу повеќе од 100 еур дојде на крај. Постои моженост овие пари фондот да ги врати, со упат од трансфузиолог.